İşçilerin ve İşverenlerin Uyum Kapasitelerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla Artırılması Teknik Destek Projesimiz İleri Düzey Eğitim Programı 5. Dönemi 6 Mart 2017 tarihinde başladı.
Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Konfederasyonumuz HAK-İŞ'in, ülkemizin seçkin işveren kuruluşu MÜSİAD ile birlikte yararlanıcısı olduğu “İşçilerin ve İşverenlerin Uyum Kapasitelerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla Artırılması Teknik Destek Projesi" kapsamında 13 gün boyunca Ankara'da verilen İleri Düzey Eğitim Programı (İDEP) 5. Dönem açılışına katıldı. İDEP 5.Döneminde Konfederasyonumuz HAK-İŞ'e bağlı Hizmet-İş, Çelik-İş, Liman-İş, Öz Büro-İş, Öz Finans-İş, Öz Gıda-İş ve Öz Sağlık-İş Sendikalarımız mensuplarının yer alıyor.
Genel Başkanımız Mahmut Arslan, "HAK-İŞ olarak hayat boyu öğrenme yaklaşımıyla yetişkinlerin eğitim imkanlarına ulaşabilmelerini önemsiyoruz. İDEP ile de sendikalarımız mensuplarına hayat boyu öğrenme yaklaşımıyla özgün ve kapsamlı bir eğitim fırsatı sunuyoruz. Çünkü çalışma hayatında aktif olarak yer alan siz şube yöneticilerinin, sendika işyeri baştemsilcilerinin ve temsilcilerinin bu ve benzeri eğitimlerden geçerek donanımlı hale gelmesi anlamlı ve önemlidir" dedi.
Küreselleşmenin hem işyeri, hem işletme hem de işçi kavramlarını değiştirerek sendikal mücadeleyi zorlaştırdığını kaydeden Arslan şöyle konuştu:
"Teknolojik gelişmelerin beraberinde getirdiği yeni iletişim imkanlarıyla sendikal mücadeleyi örtüştürmeye çalışıyoruz. Artık, her ev, her ofis hatta her birey işyerini temsil etmektedir. Küreselleşmenin zorluklarını aşmak yönünde birlikte çaba harcayacağız. Bu mücadelede bilgili, birikimli, iletişim becerileri yüksek, donanımlı sendikal kadrolara ihtiyaç duyuyoruz. Sendikal mücadeleyi ileriye taşırken, iletişim imkanları yanında işverenlerle sosyal diyalogu geliştirmek durumundayız."
Sendikacılar olarak, işverenlerle toplu pazarlık masasına oturduğumuzda en az işverenler kadar işletmeyi tanımanın, o işletmenin gelir-gider, ihracat-ithalat, üretim-verimlilik detaylarına vakıf olmanın önemine işaret eden Arslan, çalışma hayatındaki sorunların çözümünün doğru iletişim kurarak sorunların çözüm yollarını birlikte aramaktan geçtiğine değindi.
Dünya'nın her yerinde en kötü sendikalı işyerinin en iyi sendikasız işyerinden iyi olduğunu müşahade ettiklerinin altını çizen Arslan, HAK-İŞ olarak iki temel önceliğimizi, “Birincisi, mensuplarımızı ve kadrolarımızı daha bilgili ve birikimli hale getirerek sendikalarımızı tahkim etmek; ikincisi ise, sendikasız işçileri sendikalarımız ile tanıştırarak dünyanın her neresinde yaşarsa yaşasın tüm mazlumlara-mağdurlara sahip çıkmak” diye sıraladı.
HAK-İŞ olarak, bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü şölen havasında Erzurum'da kutlayacağımızı hatırlatan Arslan, HAK-İŞ'in son yıllarda sistematik olarak üye sayısını artırarak 500 binlere yaklaştığını ve kamuoyunu farklı etkinlikler ve eylemlerle etkilediğini, çünkü HAK-İŞ'in mücadele tarzı ve hattının bu milletinin değerleriyle örtüştüğünü belirtti.
Genel Başkanımız Arslan, konuşmasının sonunda kursiyerlerden derslere devamlılık ve aktif katılım göstermelerini beklediğini ifade etti ve onlara verimli, başarılı, sağlıklı bir eğitim programı diledi.
12 farklı modülden ve 78 saat ders saatinden oluşan 13 gün devam eden İleri Düzey Eğitim Programı (İDEP) 5.Dönem açılışında Proje Ekip Lideri Michael Heathcote, Eğitim Kilit Uzmanı Hayati Körpe ve Sözleşme Makamı adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi Sözleşme Yöneticisi Ünal Dikbaş da katılımcaları selamlayarak genel olarak proje ve önceliklerinden, özel olarak da İDEP'nin hedeflerinden bahsettiler.
09 Ocak 2017 tarihinden beri Ankara/Çankaya'da Midi Otel'de 40'arlı gruplar halinde verilmeye başlanan İDEP'nın 5.Dönemi 06-18 Mart 2017 tarihlerinde uygulanacak.
© 2024-2025 HAK-İŞ Konfederasyonu