Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikamız ile Mamak Belediyesi arasındaki toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.
Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 13 Mart 2017 tarihinde Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ile birlikte Hizmet-İş Sendikamız ile Mamak Belediyesi arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı. Törene, Hizmet-İş Sendikamızın yöneticileri ile şube başkan ve yöneticileri ve belediyede çalışan üyelerimiz katıldı.
Mahmut Arslan, belediyelerde çalışan taşeron işçilerin sendikal örgütlülüğünün önünün Ankara’da Mamak Belediyesi’nde açıldığını anımsatarak, başkan Akgül’e teşekkür etti.
Belediyelerde çalışan taşeron işçilerin sendikal örgütlenmesi noktasında sıkıntılar yaşandığını ve bazı belediyelerin örgütlenmenin önünde engel teşkil etmeye devam ettiğini belirten Arslan, “2014 yılında Ak Parti hükümetinin çıkardığı taşeron işçilerin sendikal örgütlenmesini sağlayan yasaya Ak Partili belediyelerin direnmesini anlamakta güçlük çekiyoruz” dedi.
Arslan, “Taşeron emekçilerin sorunlarının tümüyle çözüleceği bir modeli inşallah inşa edeceğiz. Konunun önemini Sayın Cumhurbaşkanımızla tekrar görüştük, Sayın Başbakanımız da çözüm için talimat verdiğini ve bir çalışma yapıldığını söyledi. Bizim önerimiz, belediyelerde imtiyazlı şirketler kurularak taşeron emekçilerin burada istihdam edilmesidir” diye konuştu.
“16 Nisan Yönetimsel Krizlerin Sona Ermesinin Temel Anahtarıdır”
Türkiye’nin olağanüstü bir dönemden geçtiğini ve 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandumun emekçilerin ve dolayısıyla tüm vatandaşların geleceği açısından önem arzettiğini ifade eden Arslan, “HAK-İŞ olarak 18 maddelik anayasa değişikliğini oy birliğiyle destekleme kararı aldık. Çünkü bu referandum yönetimsel krizlerin sona ermesinin temel anahtarıdır. Söz konusu değişiklikler istikrarlı bir Türkiye’yi sağlayacaktır” dedi.
Arslan, “Türkiye’nin darbe ürünü anayasayla daha fazla yol almasına imkan yoktur. 1960’ın, üzerine vesayet sızmış anayasası, 1980’in devleti millete karşı koruyan anayasası Türkiye’ye, emekçilere çok şey kaybettirdi. 12 Eylül’den sonra 5 yıl toplu iş sözleşmesi imzalayamadık, kıdem tazminatına tavan getirildi. Sendikal örgütlenme bir konfederasyonun dışındakilere yasaklandı. O yüzden evet derken, işimizi, geleceğimizi düşünüyoruz. Devletimizin bekasını, milletimizin huzurunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Çalışanların temsilcisi HAK-İŞ olarak, referandumda çözümden yana, sorumluluk bilinci içinde hareket etmeye devam edeceklerini ifade eden Arslan, "Emekçiler olarak; siyasi istikrarsızlıklardan ve yol açtığı ekonomik darboğazlardan, yolsuzluklardan ve vesayet yönetimlerinden çok çektik; çok büyük kayıplar yaşadık. Bu nedenle yönetim krizlerinin olmadığı; kaynaklarımızı israf edilmediği, siyasi istikrarın egemen olduğu bir yönetim sisteminden yanayız. Ülkemize, halkımıza, ülkemizin potansiyeline ve aziz milletimizin sağduyusuna güveniyor ve ülkemizin aydınlık geleceğine inanıyoruz. 16 Nisan’da halkımızı ve tüm teşkilatımızı geleceği için sandığa gitmeye ve oyunu kullanmaya davet ediyoruz. Her zaman Türkiye’nin istikrarından yana olan HAK-İŞ Konfederasyonu, bu Anayasa Değişiklikleri Referandumunda da istikrardan yana tavır alacak, “Anayasa Değişikliğine Tam Destek, Geleceğimiz İçin Evet” diyecektir" dedi
Akgül: “Borç Yükü Olmayan, İş Barışını Sağlamış Bir Belediyeyiz”
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, belediyede istikralı ve adaletli bir çalışma oluşturduklarını söyledi. Kendilerinden önce işçilerin maaşlarını alabilmek için tanıdık devreye soktuğunu ve bazılarının da belediyeyi mahkemeye verdiğini hatırlatan Akgül, “Şimdi işçi maaşlarını ilk sırada ödeyen, çalışanlarına ve kamu kurumlarına borç yükü olmayan, iş barışını ve huzurunu sağlamış bir belediyeyiz” dedi.
Toplu iş sözleşmesi, Genel Başkanımız Mahmut Aslan ile Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül tarafından imzalandı. 2 yıl süreli olarak imzalanan toplu iş sözleşmesi ücretlere her yıl için yüzde 9 artış olarak yansıdı.
© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu