ARSLAN, BÜTÜN EMEKÇİLERİ REFERANDUMDA ‘EVET’ OYU KULLAMAYA DAVET ETTİ

21 Mart 2017 07:30, Haberler


ARSLAN, BÜTÜN EMEKÇİLERİ REFERANDUMDA ‘EVET’ OYU KULLAMAYA DAVET ETTİ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 16 Nisan’da yapılacak olan referandumun sendikal hareket ve emekçiler için olumlu sonuçlar doğuracağını belirterek, bütün emekçileri referandumda sandığa gitmeye ve ‘Evet’ oyu kullanmaya davet etti.


Arslan, Hizmet-İş Sendikamız ile Elmadağ Belediyesi arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi töreninde konuştu.


“Neden ‘Evet’ dediğimizin farkındayız” şeklinde konuşan Arslan, “Ülkemiz bir türlü oturtulamayan parlamenter sistem ve bu sistemden kaynaklanan yönetim krizleri ve ekonomik krizlerden çok çekti. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin sağlayacağı istikrar ortamı bütün kesimlere olumlu yansıyacaktır. Bu yüzden kararımız ‘Evet’tir” dedi.


Parlamenter sistemin yaşattığı darbe ve ekonomik krizlerin en büyük faturasını emekçilerin ve sendikal hareketin ödediğini kaydeden Arslan, “HAK-İŞ olarak 12 Eylül ihtilalinde 4 yıl faaliyetlerimiz yasaklandı. 1994 ve 2001 krizleri ücretleri aşağı çekti. 1965’ten sonra IMF ile 17 defa Stand by anlaşması imzalandı. Yaşanan her ekonomik kaybın faturasını emekçiler ödedi” şeklinde konuştu.


TOPLU SÖZLEŞME


Konuşmalardan sonra Hizmet-İş Sendikamız ile Elmadağ Belediyesi arasındaki toplu iş sözleşmesi Genel Başkanımız Mahmut Arslan ile Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin’in katılımlarıyla imzalandı.


2 yıl süreli olarak imzalanan toplu iş sözleşmesi ile taban yevmiyelerinde 5 TL artış yapılarak, üzerine her altı ay için yüzde 5 artış yapıldı.  

HABERE AİT GÖRSELLER :

21 Mart 2017 07:30, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu