HAK-İŞ KONFEDERASYONU VE BAĞLI SENDİKALARI 1 MAYIS’TA ŞiKAGO’DA TARİHE GEÇTİ

01 Mayıs 2017 14:00, Haberler


HAK-İŞ KONFEDERASYONU VE BAĞLI SENDİKALARI 1 MAYIS’TA ŞiKAGO’DA TARİHE GEÇTİ


Konfederasyonumuz HAK-İŞ ve bağlı sendikaları Illionois İşçi Tarihi Kurumu tarafından başarılı, örnek çalışmaları ve işçi mücadelesinde ön sıralarda yer almasından dolayı 1 Mayıs olaylarının başlangıç noktası olan Hay Market heykeline sonsuza dek adını yaşatmak ve onurlandırılmak üzere davet edildi.


Uluslararası İlişkiler Uzmanımız Pınar Özcan törene katılarak konfederasyonumuz ve bağlı sendikaları adına levhamızı takdim ederek adımızı ölümsüzleştirdi.


30 Nisan 2017 tarihinde Chicago Forest Park buluşması ile başlayan etkinlikte konuşma yapan Özcan, HAK-İŞ Konfederasyonu ve bağlı sendikalarla ilgili Illionois İşçi Tarihi Kurumu yönetim kurulu üyelerine bilgi verdi. Aynı zamanda Türkiye’de 1 Mayıs’ın tarihçesiyle ilgili bilgiler aktaran Özcan soruları yanıtladı.


Forest Park buluşmasının ardından Özcan, İllionois İşçi Tarihi Kurumu (ILHS) yönetimiyle birlikte 1886 yılında 8 saat çalışma talepleri sonucunda çıkan ayaklanma esnasında ve sonrasında idam edilen aktivistlerin gömüldüğü mezarlığa ziyarette bulunarak anma törenine katıldı.


Etkinliklerin ikinci gününde ise Pınar Özcan, Illionois Universitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Emily Twarog ile birlikte Unite Here Sendika başkanı Karen Kent ile kahvaltıda bir araya geldi.  Gelecekte sendikalar arasında gerçekleştirilecek işbirlikleri üzerine yapılan görüşmenin ardından Özcan Amerikalı sendikacı ve işçi hakları savunucusu olan, 1886’da 1 Mayıs olayları sonrasında idam edilen Albert Parson’ın eşi olan Lucy Parson’ın anısında caddeye isminin verilmesi törenine katılarak konuşma yaptı.


Konuşmasında Lucy Parson’ın ekonomik bağımsızlık ve ırkçılığa karşı mücadele eden önemli bir kişi olduğunu, Hak-İş olarak Lucy Parson’ın caddeye isminin verilmesiyle ilgili tarihe tanıklık etmekten duyduğumuz memnuniyeti dile getirdi.


Öğleden sonraki bölümde Özcan, Union Parkta gerçekleşen ve Hak-İş ve bağlı sendikaların tarihe geçtiği Hay Market törenine katılarak yaptığı konuşmanın ardından levhamızı Illionois İşçi Tarihi Kurumuna takdim etti. 


Özcan konuşmasında HAK-İŞ’in değerleri, mücadelesi ve önceliklerinin yanı sıra HAK-İŞ olarak 1 Mayısın sembolü olan Hay Market’e levhamızın asılarak adımızın sonsuza dek yaşayacak olmasından duyduğumuz memnuniyeti dile getirdi. 


HAK-İŞ’i onurlandırdıkları için Chicago İşçi Federasyonu ve İşçi Tarihi kurumuna Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a, bağlı sendikaları ve konfederasyonumuzun şükranlarını iletti. 


Hay Markette gerçekleşen törenin ardından 20 bin kişinin katıldığı büyük 1 Mayıs mitinginde de bir selamlama konuşması yapan Özcan birlikte, dayanışma ve örgütlenmeyle güçlüyüz mesajı verdi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

01 Mayıs 2017 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu