YILDIZ, ÇALIŞMA HAYATINDA SOSYAL DİYALOĞUN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİNDE KONUŞTU

12 Mayıs 2017 22:01, Haberler



YILDIZ, ÇALIŞMA HAYATINDA SOSYAL DİYALOĞUN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİNDE KONUŞTU

 

Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, 12 Mayıs 2017 tarihinde Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından teknik destek verilen ‘Çalışma Hayatında Sosyal Diyaloğun Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında düzenlenen ‘Sosyal Diyalog, Sürdürülebilir Kalkınma ve Çalışma Yaşamının Geleceği Konferansı’na konuşmacı olarak katıldı.

Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, çalışma hayatında sosyal diyaloğun önemi konusuna vurgu yaparak atılması gereken adımların önemine değindi.

 “HAK-İŞ olarak bu süreçte yeterliliğe vurgu yapıyoruz”

Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) temel değerinin sosyal diyalog olduğunu belirten Yıldız, “Sosyal diyalog modern zamanların çalışma yöntemidir. Biz de HAK-İŞ olarak bu süreçte yeterliliğe vurgu yapıyoruz. Bununla ilgili de hazırlıklarımız var. Ama bir işçi konfederasyonu olarak herkesi eğitme gibi bir durumumuz bulunmuyor. Yeterliliği öngören süreç hakkında Türkiye’de önemli adımlar atıldı. Hepimizin bu sürece hazırlanıyor olması gerekiyor. Buradaki temel sorunu ben sosyal diyalog olarak görüyorum” diye konuştu.

“Emeği korumaya yönelik politikalar geliştirmemiz lazım”

Hangi iş yapılırsa yapılsın emeğin söz konusu olduğunu bildiren Yıldız, “Bizim emeği korumaya yönelik politikalar geliştirmemiz lazım. Taşeronda olduğu gibi biz sendikacı olarak dönüp dolaşıp kim hangi işi yaparsa yapsın onun emeğini korumaya adayız. Bunu koruyacak önlemleri birlikte alabiliyorsak zaten süreci birlikte yönetebiliriz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“Sosyal diyaloğu ortaya koyarsak sorunların üstesinden geliriz”

“Emek için niçin sosyal koruma yok? Emeğe neden destek olmuyoruz. Neden onu korumasız bırakıyoruz.  Bunlar tartışılması gereken temel sorunlardır. Taraflar olarak bu konuları tartışmamız lazım” diyen Yıldız sözlerine şu şekilde açıklık getirdi: “Sosyal diyaloğu ortaya koyarsak ve bunu da içselleştirerek politikalar geliştirebilirsek bence sorunlarımızın üstesinden çok da kolay geliriz. Toplumsal ilerlemeyi de sağlamış oluruz diye düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

12 Mayıs 2017 22:01, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu