ARSLAN, YABANCI SENDİKA TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ

11 Mayıs 2017 16:04, Haberler


ARSLAN, YABANCI SENDİKA TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 11 Mayıs 2017 tarihinde Konfederasyonumuz Genel Merkezinde 24 ayrı ülkeden gelen yabancı sendika temsilcilerini kabul etti. Heyetin kabulünde Konfederasyonumuz Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız da hazır bulundu.

İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC), Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN) ve Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Uluslararası Sendikacılık Hareketi ve Sosyal Politika’ eğitim programı kapsamında 2 ay süreyle ülkemizde bulunan 24 ayrı ülkeden gelen 25 Konfederasyon temsilcisinden oluşan heyeti HAK-İŞ Genel Merkez binasında ağırladık.

Arslan, yabancı heyete konfederasyonumuzun yapmış olduğu çalışmaları, faaliyetleri ve konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın yurt dışında bulunan diğer sendikalarla yürütülen çalışmalar hakkında heyeti bilgilendirdi.

“Nerede bir mazlum, mağdur varsa HAK-İŞ onların yanındadır”

İnsanların yaşadığı coğrafya, derisinin rengi, konuştuğu dil, inancı ne olursa olsun eğer bir mağdur bir mazlum varsa HAK-İŞ’in onların yanında olduğunu vurgulayan Arslan, “Bu yönüyle bakıldığında biz yeryüzünün tamamının faaliyet alanımız olarak görmekteyiz” diye konuştu.

“Dünyada 50 tane kadar konfederasyon ve federasyon ile anlaşmamız bulunuyor”

HAK-İŞ’in temel noktalarından bir tanesinin de uluslararası ilişkiler olduğunu açıklayan Arslan, “HAK-İŞ ve bağlı sendikalarımızın yaklaşık olarak dünyada 50 tane konfederasyon ve federasyon ile işbirliği anlaşmamız bulunmaktadır” açıklamasında bulundu.

“Uluslararası işbirliklerini önemsiyoruz”

HAK-İŞ’in uluslararası ilişkilerdeki işbirliğini çok önemsediğini söyleyen Arslan, “HAK-İŞ bu işbirliklerini ciddiye almaktadır ve bu konuda ciddi bir altyapı söz konusudur. Bu anlamda ilişkilerimizi her gün biraz daha genişletip biraz daha güçlendirmeye çalışıyoruz. Uluslararası ilişkileri ete kemiğe büründürmek için yeni açılımları sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

“Sendikacılık eğitimlerini önemsiyoruz”

Uluslararası ilişkilerde ilk aşama olan eğitimleri çok önemsediklerini ve HAK-İŞ olarak desteklediklerini belirten Arslan, “İki ülke sendikacılarının birbirini tanıması, mevzuatlarını tanıması, işbirliği alanlarını tespit etmesi için bu eğitimler çok önemli ve çok anlamlıdır. Bu anlamda eğitimlerin önemi oldukça önemli bir yer tutmaktadır. O yüzden bu tür eğitimleri daha da geliştirerek çoğaltmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Katılımcılar Türkiye’de bulunmaktan ve HAK-İŞ tarafından misafir edilmekten memnuniyet duyduklarını söylediler. 

ARSLAN, HEYETE 15 TEMMUZ GECESİ YAŞANANLARI ANLATTI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, heyete 15 Temmuz gecesi yaşananları anlattı. FETÖ’nün ne kadar tehlikeli bir terör örgütü olduğunun üzerinde önemle durdu. 

Arslan, bazı temsilcilerin ülkesinde hala FETÖ’cülerin olduğunu ve bunlara dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. 

15 Temmuz gecesi elinde sadece bayrak olan halkımızın üzerine FETÖ’cülerin uçaklardan, tanklardan bomba yağdırdıklarını anlatan Arslan, “FETÖ’cüler bir katil sürüsüdür. Ülkeleriniz bu konuda uyanık olsun. HAK-İŞ olarak gittiğimiz her ülkede gerekli uyarıları yapıyoruz. Bunlar sendikal hareket için de önemli bir tehdit ve tehlike oluşturmaktadır” diye konuştu. 

HABERE AİT GÖRSELLER :

11 Mayıs 2017 16:04, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu