ARSLAN, TİS TÖRENİNE KATILDI

04 Ağustos 2017 16:58, Haberler


ARSLAN, TİS TÖRENİNE KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 4 Ağustos 2017 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı Öz Gıda-İş Sendikası ile Çaykur arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.

İmza törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, KAMU-İŞ Sendikası Genel Sekreteri Erhan Polat’ın yanı sıra Genel Başkan Yardımcılarımız Mehmet Şahin, Settar Aslan, Mustafa Toruntay ve konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan ve temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Çaykur ile Konfederasyonumuza bağlı Öz Gıda-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinin hayırlara vesile olmasını diledi.

“Çaykur, Öz Gıda-İş Sendikamız İçin Tarihi Bir Süreçtir”

Arslan, “Çaykur çalışanlarıyla yolculuğumuzun yeni bir dönemini birlikte gerçekleştiriyoruz. Çaykur süreci, Öz Gıda-İş Sendikamız için tarihi bir süreçtir. Bu sürecin mimarları olarak HAK-İŞ adına sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

“Çaykur’da Yeni Bir Anlayışın Nasıl Hızla Geliştiğini Gördük”

Uzun yıllar boyunca devletin üzerinde yük olarak görülen Çaykur’da yeni bir anlayış ve yaklaşımla başarıyı elde eden bütün yetkililere teşekkür ettiğini belirten Arslan, “Bugün Çaykur’da yeni bir anlayışın nasıl hızla geliştiğini, güçlendiğini ve bu konuda Çaykur’un geleceğe emin ellerle nasıl geliştiğini hepimiz gördük” diye konuştu.

“HAK-İŞ Son 6 Ayda Üye Sayısını En Çok Artıran Konfederasyon Oldu”

Yayınlanan istatistiklerden de görüldüğü üzere Öz Gıda-İş Sendikasının iş kolundaki birinciliğini daha da güçlendirdiğini ve daha yükseklere taşıyarak perçinlediğine dikkati çeken Arslan, “HAK-İŞ son 6 ayda üye sayısını en çok artıran konfederasyon olmuştur. Sendikalarımız HAK-İŞ değerlerini, ilkelerini ve hedeflerine yürümesi sonucunda büyüyor. 22 sendikamızın oluşturduğu sinerji HAK-İŞ’in büyümesini ve güçlenmesini sağlıyor” şeklinde konuştu.

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, Çaykur Genel Müdürlüğüne bağlı yaklaşık 11 bin 600 işçiyi kapsayan 3. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin hayırlı olmasını diledi. 

Şahin, imzalanan toplu iş sözleşmesindeki gelişmeleri şöyle açıkladı: “3 bin liranın altında olan işçi ücretlerine 90 lira iyileştirme zammı yapıldı. İşçilere 90 lira iyileştirme zammı yapıldı. İyileştirmeden sonra ilk yılın 6 ayı için yüzde 7,5 zam, ikinci yıl için yüzde 5 zam yapıldı. Enflasyon yüzde 5’i geçerse geçtiği kadar kısmı oransal olarak ikinci altı aylık ücret zammına yansıtılacak. İkinci yılın birinci 6 ayı için yüzde 3,5 zam, enflasyon 3,5’u geçerse aradaki fark ücretlere ilave edilecektir. İkinci yılın ikinci 6 aylık dönemi için yüzde 3,5 zam, enflasyon yüzde 3,5’u geçerse aradaki fark ücretlere yansıtılacak” açıklamasında bulundu.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, imzalanan protokolün her iki taraf için de hayırlı olmasını diledi.

Sütlüoğlu, “Karşılıklı anlayış içerisinde işyerinin verimli bir şekilde faaliyetlerinin yürütülmesi anlayışıyla yeni bir toplu iş sözleşmesi imza töreni için bir araya gelmiş bulunmaktayız. İki taraf için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

“İşyerlerini rakip değil, aile olarak görüyoruz”

İşyerlerini 2 rakibin bir arada olduğu, birbiriyle rekabet ettiği yerler olarak değil bir aile olarak gördüklerini dile getiren Sütlüoğlu, “Aile bireylerinin dayanışma içerisinde ortak hareket etmesi gerekiyor. HAK-İŞ ve Öz Gıda-İş Sendikasıyla ortaklığımızı bu anlayış içerisinde sürdürüyoruz” ifadelerine yer verdi.

KAMU-İŞ Sendikası Genel Sekreteri Erhan Polat da Çaykur ile Öz Gıda-İş Sendikası arasında önemli bir toplu iş sözleşmesinin imzalandığını belirterek hayırlı olması temennisinde bulundu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

04 Ağustos 2017 16:58, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu