HAK-İŞ, ADALET NÖBETLERİNE DEVAM EDİYOR

07 Ağustos 2017 13:59, Haberler


HAK-İŞ, ADALET NÖBETLERİNE DEVAM EDİYOR


Konfederasyonumuz HAK-İŞ Sincan Cezaevi Kampüsü önünde oluşturulan Ankara Platformu kapsamında Adalet Nöbetini aralıksız olarak sürdürmektedir.

HAK-İŞ Yönetim Kurulunda alınan karar doğrultusunda yargılanmaları hala devam eden FETÖ’cü hainlerin davalarında müdahil olma kararı almış ve bu talebimizi mahkemeye sunmuştuk.

7 Ağustos 2017 tarihinde Sincan Cezaevi Kampüsü önünde Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve üye sendikalarımızın başkan ve yöneticileri, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın hukuk müşavirleri, çok sayıda üyemiz, 15 Temmuz şehit yakınları ve gazilerin katılımıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdik.

“Şehitler ölmez vatan bölünmez” ve “İdam isteriz” sloganları eşliğinde gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Bugün burada 15 Temmuz Türkiye’yi işgal ve hain darbe girişimine bulaşan katillerin, teröristleri, hainleri protesto etmek, şehit yakınları ve gazilerimizle dayanışma içerisinde olmak için burada toplandık” dedi.

“Bu Davalara Dikkati Çekmek İçin Bu Alandayız”

Daha önce devam eden çatı davasında da HAK-İŞ olarak bu alanda adalet nöbeti tuttuklarını hatırlatan Arslan, “Akıncı üssü davasının ikinci haftasında konfederasyonumuz ve sendikalarımızla beraber bu davayı yakından takip ederek hainlere karşı toplumumuzu bir kez daha uyarmak, duyarlı hale getirmek ve bu davalara dikkati çekmek için bu alandayız” açıklamasında bulundu.

“Hainlerin En Ağır Şekilde Cezalandırılmasını Talep Etmek İçin Buradayız”

HAK-İŞ’e bağlı sendikaların üyelerinden 15 Temmuz gecesi şehit, gaziler ve mağdurların olduğunu anlatan Arslan, “O gece şehitlerimizi vurmak için kullanılan bombaları, uçakları ve helikopterleri kullanan ve onları emir-komuta eden hainler bugün burada yargılanmaktadırlar. HAK-İŞ olarak bu yargılamanın bir an evvel sonuçlandırılması ve bu hainlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etmek için buradayız” diye konuştu.

“Hainlerin En Ağır Şekilde Cezalandırılmasını İstediğimiz İçin Buradayız”

“Milletimizle alay edercesine, haince ve alçakça ihanetlerini gizlemeye çalışanların bir an evvel yargılanmalarının sonuçlandırılıp en ağır şekilde cezalandırılmasını istediğimiz için buradayız” diyen Arslan, “Bu hainlerin tuzaklarını boşa çıkaran, saldırılarına göğüs geren, bu hainlerin bombalarına silahlarına, uçaklarına, tanklarına tüfeklerine direnen milletimizle dayanışma içerisinde olmak için buradayız” şeklinde konuştu.

“Milletin Dayanışması FETÖ’cülerin Hesaplarını Boşa Çıkardı”

Milletin dayanışması, birlik ve beraberliği sayesinde hain FETÖ’cülerin bütün hesaplarını boşa çıkardığına dikkati çeken Arslan, “Bu dayanışmanın içerisinde en ön safta yer alan ve milletimizin bekasına, özgürlüğüne, milli iradeye, milletimizin birlik ve bütünlüğüne istikbalimize karşı en önde mücadele eden HAK-İŞ mensuplarına buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. 15 Temmuz gecesi en önde saflarda yer alan Celalettin İbiş, Ahmet Özsoy, Ali Karslı ve Hakan Gülşen kardeşlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, bütün şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

“15 Temmuz’u Unutmama Unutturmama Kararı Aldık”

15 Temmuz’dan itibaren HAK-İŞ olarak, 15 Temmuz’u unutmama unutturmama kararı aldıklarını anlatan Arslan, “Sadece yıldönümünde değil, her gün 15 Temmuzla ilgili duyarlılığımızı ve hassasiyetimizi ortaya koymaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“Bu Davaya da Müdahil Olmak İstiyoruz”

Hainlerin tiyatrosunun bir an önce sona ermesini istediklerini anlatan Arslan, “Bu hainlerin alçakça yalanlarını ve iftiralarını yok hükmünde kabul ediyoruz. Çatı davasında olduğu gibi bu davanın da HAK-İŞ olarak tarafıyız ve bu amaçla müdahil olmak istiyoruz. Mahkemeye verdiğimiz müdahillik talebimizin bir an evvel kabul edilmesini istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

 “Bunların Elinde Bizim Kardeşlerimizin Kanı Var”

Arslan açıklamalarına şöyle devam etti: “HAK-İŞ olarak bu davanın takipçisiyiz çünkü Türksat’ta şehit olan Ali Karslı’yı şehit eden helikopterleri bu hainler uçurdular. İçerde yargılananlar bu hainler, Ahmet Özsoy’u ve Ali Karslı’yı şehit edenleri Türksat’a getirdiler. 

HAK-İŞ mensubu güvenlikçi kardeşimizi külliyenin önünde bu hainler katlettiler. O yüzden biz bunlara karşı tarafız. Bunların elinde bizim kardeşlerimizin kanı var. 

Buradan tüm milletimizi bu tiyatroya bozmaya davet ediyoruz. Yargılamayı yapan hakim ve savcıların bu tiyatroyu görmelerini istiyoruz. Biz bu davanın sonuna kadar tarafıyız. HAK-İŞ olarak bu davanın mağduruyuz. Mağduriyetimiz ve taraflığımız sonuna kadar devam edecektir.”

“Duruşmalar Bitene Kadar Nöbete Devam Edeceğiz”

HAK-İŞ olarak davalar sonuçlanıncaya kadar adalet nöbetine devam edeceklerini açıklayan Arslan, “HAK-İŞ mensupları olarak şehitlerimizi ve şehit yakınlarını, gazilerimizi ve gazi yakınlarını asla yalnız bırakmayacağız. Bu yüzden duruşmalar bitene kadar HAK-İŞ olarak üye olduğumuz platformda nöbetimizi tutarak görevimizi hakkıyla yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi.



HABERE AİT GÖRSELLER :

07 Ağustos 2017 13:59, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu