ARSLAN, İLERİ DÜZEY EĞİTİMİ 14. GRUP AÇILIŞINA KATILDI

14 Ağustos 2017 13:29, Haberler


ARSLAN, İLERİ DÜZEY EĞİTİMİ 14. GRUP AÇILIŞINA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, İleri Düzey Eğitim Programı 14. Grup eğitiminin açılışına katıldı.

Avrupa Birliği'ne Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Bileşeni kapsamında, Konfederasyonumuz HAK-İŞ'in faydalanıcısı olduğu “İşçilerin ve İşverenlerin Uyum Kapasitelerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla Artırılması” Teknik Yardım Projesi (Operasyonu) kapsamında verilen İleri Düzey Eğitim Programı (İDEP) 14. Dönem kursiyerleri 14 Ağustos 2017 tarihinde yapılan açılışın ardından eğitimlerine başladılar. 

12 farklı modülden ve 78 saat ders saatinden oluşan İleri Düzey Eğitim Programı (İDEP) 13 gün boyunca devam edecek.

“Eğitimler Aynı Zamanda Türkiye Buluşmasıdır” 

Açılışta konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Türkiye’nin çok çeşitli bölgelerinden sendikacı arkadaşlarımız bir araya geliyorlar. Bu eğitimler aynı zamanda bir Türkiye buluşmasıdır. Çünkü eğitimler sayesinde farklı sendikalarımızın farklı bölgelerindeki üyeleri bir araya gelmiş oluyor” diye konuştu.

“15 Temmuz darbe girişimi milletimizin topyekün mücadelesi sayesinde önlendi”

1 ay önce 15 Temmuz hain darbe girişimin yıldönümünün yaşandığını anımsatan Arslan,  “15 Temmuz gecesi Ahmet Özsoy, Ali Karslı görevleri başındayken bulundukları araç içerisinde haince ve alçakça şehit edildiler. Celalettin İbiş uzun yıllar birlikte çalıştığımız yol arkadaşımızdı. Maalesef Genelkurmay önünde hainler tarafından kurşunlanarak şehit edildi” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz’un Türkiye’yi işgal girişimi olduğunu bir kez daha hatırlatan Arslan, hain darbe girişiminin milletin topyekün mücadelesi sayesinde önlendiğini belirtti.

“HAK-İŞ Üye Sayısını 550 Bine Taşıdı”

Temmuz ayı sonunda yayınlanan iş kolu istatistiklerine göre, HAK-İŞ’in istikrarlı bir şekilde büyümesini sürdürdüğünü anlatan Arslan, “HAK-İŞ üye sayısını yaklaşık 550 bine taşıyarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Hizmet-İş Sendikamız Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olmuştur” dedi.

“HAK-İŞ Üye Sayısını 4 Yılda 4 Kattan Fazla Artırdı”

Arslan, “HAK-İŞ üye sayısını 4 yılda 4 kattan fazla artırdı. Bu hepimizin büyük bir başarısıdır. Sizlerle birlikte HAK-İŞ ailesini daha da büyütmeye ve güçlendirmeye çalışıyoruz. HAK-İŞ olarak her iş kolunda en büyük sendika olmak için çok çalışacağız. Çünkü HAK-İŞ’in büyümesi, Türkiye’nin büyümesidir” şeklinde konuştu.

HAK-İŞ’in kadınlara verdiği öneme dikkati çeken Arslan, kadınların sendikalarda daha fazla yer almasını arzu ettiklerini söyledi.

İleri Düzey Eğitimleri sayesinde geleceğin sendika liderlerinin yetiştiğini kaydeden Arslan, “HAK-İŞ olarak üyelerimizin ve yöneticilerimizin daha bilgili ve eğitimli hale gelmelerini arzu ediyoruz” diye konuştu.

Açılışta konuşan HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Yavuz ise kadınların günümüzdeki önemine dikkati çekerek, güçlü kadının sendikalı kadın olduğunu belirtti.

Yavuz, sendikal yaşamda kadının önemli bir yere sahip olması için HAK-İŞ Kadın Komitesi olarak etkin bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

14 Ağustos 2017 13:29, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu