SOMALİ FESTU HEYETİNİ HAK-İŞ’TE AĞIRLADIK

15 Ağustos 2017 17:33, Haberler


SOMALİ FESTU HEYETİNİ HAK-İŞ’TE AĞIRLADIK

Somali İşçi Sendikaları Konfederasyonu (FESTU) Genel Sekreteri ve beraberindeki yabancı heyeti 15 Ağustos 2017 tarihinde HAK-İŞ Genel Merkezi'nde ağırladık.

Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Somali İşçi Sendikaları Konfederasyonu (FESTU) Genel Sekreteri Omar Faruk, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Gül, Konfederasyonumuz Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Direktörü Numan Özcan’ın yanı sıra konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan, temsilci ve yöneticileri katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ ile Somali sendikal hareketi arasında anlamlı bir sendikal ilişki olduğunu vurgulayarak, "FESTU (Somali İşçi Sendikaları Konfederasyonu), Somali’de etkin iki işçi konfederasyonundan biridir. Biz her iki konfederasyonla da çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

FESTU’nun ortaya çıkmasının Somali'de yeniden bir uyanış olduğuna işaret eden Arslan, "HAK-İŞ olarak Somali'de çoğulcu sendikal yapının devam etmesini istiyor ve önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.

"ITUC'un Somali Bölgesine Dikkat Çekmesini İstiyoruz"

HAK-İŞ ile FESTU’nun ITUC üyesi olduklarını ve bunun işbirliğini geliştirmek için önemli nedenlerden biri olduğunu ifade eden Arslan, “FESTU ile ITUC çatısı alında ortak toplantılara katılıyor, çalışmalar yapıyoruz. Somali zor bir coğrafya, zor bir ülke. Hep emperyalizmin hedefi olmuş bir ülke. Bugün de coğrafyasından kaynaklı olarak bir çatışma içerisinde bulunuyor. ITUC’un Somali’ye ve bölgeye dikkat çekmesini, bir açılım yapmasını, politika geliştirmesini istiyoruz” açıklamasında bulundu.

"Somalileri Onurlu ve Dik Duruşlarından Dolayı Takdir Ediyorum"

Somali ile ilişkilerimizin Osmanlı dönemine kadar uzandığını ve Türklerle Somalililer arasında hiçbir zaman bir sorun yaşanmadığını belirten Arslan, "Somalileri onurlu ve dik duruşlarından dolayı takdir ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan dünyaya meydan okuyarak Somali’ye gitmiş, oraya dikkat çekmiştir. Biz de HAK-İŞ olarak sıkıntılı bir dönemde Somali’ye gittik. Biz Somali’ye Batılılar gibi bakmıyoruz, dostça, kardeşçe bakıyor, değer veriyoruz” şeklinde konuştu.

 “Somali'yle İlişkiler Kuran İlk ve Tek Konfederasyon HAK-İŞ Oldu”

HAK-İŞ’in Somali ile ilişkiler kurma konusunda ilk ve tek konfederasyon olduğunu belirten FESTU Genel Sekreteri Omar Faruk, Türkiye ile Somali’nin iki kardeş ülke olduğunu söyledi.

“HAK-İŞ’in Tecrübelerinden Faydalanmak İstiyoruz”

HAK-İŞ’in sendikal anlamda Türkiye’de önemli ve kayda değer çalışmalarının bulunduğuna dikkati çeken Faruk, HAK-İŞ’in işçi ve insan hakları konusundaki tecrübelerinden faydalanmak istediklerini söyledi.

“FESTU İle Çalışmalarımıza Devam Edeceğiz”

Toplantıda konuşan Konfederasyonumuz Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, “FESTU ile ikili çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Somali zor bir ülke ve zor bir süreçten geçiyor. Fakat tüm bunlar bizim Somali’ye gitmemize engel değildir. Her şeye rağmen biz HAK-İŞ olarak Somali’ye gidiyoruz ve gitmeye devam edeceğiz. Çünkü biz kardeşiz” diye konuştu.

Programın sonunda Arslan, Omar Faruk'a üzerinde HAK-İŞ logosu bulunan bir vazo takdim etti.

Program sona erdikten sonra HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Gül ve beraberindeki heyet Mesleki Yeterlilik Kurumu Adem Ceylan'ı makamında ziyaret ederek karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.


15 Ağustos 2017 17:33, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu