ARSLAN, ILO GENEL KURULU’NDA GÖRÜŞLERİNİ AKTARDI

04 Ekim 2017 16:53, Haberler


ARSLAN, ILO GENEL KURULU'NDA GÖRÜŞLERİNİ AKTARDI


HAK-İŞ olarak ILO 10. Avrupa Bölgesel toplantısına katkı vermeye devam ediyoruz. ILO Genel Kurul oturumunda Genel Başkanımız Mahmut Arslan, ILO panelindeki konuşmacılara çalışma hayatına ilişkin görüş ve önerilerini aktararak, çalışma hayatının sorunlarıyla ilgili çeşitli sorular yöneltti.

Panelistlerden birisinin işçi kesiminin toplantıda yer almadığını söylemesinin üzerine söz alan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, ITUC’un ILO 10. Avrupa Bölgesel Toplantısında bulunmadığını fakat HAK-İŞ Konfederasyonu’nun ITUC üyesi olarak ILO toplantısında olduğunu belirtti.

Arslan, “Biz işçi kesiminin temsilcileri olarak buradayız. ITUC’un üyesiyiz” dedi.

ITUC’un rolünü ve misyonunu bildiklerini ve desteklediklerini anlatan Arslan, “Burada ITUC’un olması için de büyük bir çaba sarf ettik. Ama ITUC yöneticilerinin buraya gelmemesi ITUC misyonu ve ITUC mensuplarının burada olmadığı anlamına gelmez. Biz buradayız. İşçi hareketini temsilen burada yer alıyoruz” açıklamasında bulundu.

Arslan, küreselleşmenin getirdiği zorluklar ve sermayenin bütün dünyayı küçük bir köye dönüştürmesi, mal ve hizmetlerin serbest dolaşımı ve onun getirdiği avantajların küresel şirketleri ve sermayeyi, daha güçlü hale getirdiğini söyledi.

“Yaşadığımız Bu Süreç Maalesef Küreselleşme Karşıtlarını Haklı Çıkardı”

Küreselleşme karşıtlarına karşı olarak küreselleşmenin insani boyutunun savunulması ve konuşulması gerektiğini savunduklarını belirten Arslan, “Yaşadığımız bu süreç maalesef küreselleşme karşıtlarını haklı çıkardı. Bütün dünyaya baktığınız zaman hep emek hareketi konusunda yoksulların güçsüzlerin, zayıfların aleyhine devam eden bir süreçten bahsediyoruz. Bunun insani boyutunu görmezden gelen acımasız bir küreselleşmeden bahsediyoruz. Bütün konuşmacıların konuşmalarında ve yaptıkları analizlerin içerisinde ıskaladıkları bir şey gördüm. İnsan nerde? İnsani boyut buranın neresinde?” şeklinde konuştu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

04 Ekim 2017 16:53, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu