ŞAHİN, OTT TUNUS İŞÇİLER KONFEDERASYONU TOPLANTISINA KATILDI

30 Ekim 2017 16:15, Haberler


ŞAHİN, OTT TUNUS İŞÇİLER KONFEDERASYONU TOPLANTISINA KATILDI


HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin, Tunus’ta OTT Tunus İşçiler Konfederasyonu tarafından düzenlenen Arap Ülkelerinde Emekliler Sendikası Kuruluş Töreni Toplantısına katıldı. 

Toplantıda, mevcut ekonomik sistem, Arap ülkelerinde emeklilik ve Arap dünyasında sendikal çoğulculuk başlıklı konular ele alındı.

Programda konuşan Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Şahin, tüm dünyayı kuşatan ekonomik sistemin işleyişine dönük bilinçli olunması gerektiğini ifade ederek, kapitalizmin ürettiği sorunları dile getirdi.

“Faize Dayalı Para Sistemi Büyüme Zorunluluğunu Dayatmaktadır”

Faize dayalı para sistemi büyüme zorunluluğuna, büyüme zorunluluğu ise fiziki, fikri ve ruhi dünyanın parasallaştırılarak ekonomik dünyaya dâhil edilmesine, yeni ihtiyaçların icat edilmesine neden olduğunu belirten Şahin, “Bu büyüme zorunluluğu yıkıcı bir rekabeti de beraberinde getirmektedir. Rekabet kavramı, bireylerin birbirini potansiyel tehdit olarak algılamasına neden olmasının yanı sıra farklı kesimleri de birbirine düşman hale getirdi” diye konuştu.

“Biz İnsan Onurunu Muhafaza Eden Ve Yücelten Bir Sistemi Hedefliyoruz”

Şahin, mevcut ekonomik sistemin sorunlarına yönelik olarak şu açıklamalarda bulundu; “Biz sendikacılığı bir ideal ve dava olarak görüyoruz. Rekabet ve kaybetme korkusuna dayalı mevcut sistemin yerine, insanları işbirliğine ve kardeşliğe teşvik eden bir sistem ideali içindeyiz. Sendikamız temel anlayışını, adalet, özgürlük ve ekmek üzerine inşa etmiştir. Tevhid anlayışımız gereği insanla insan, insanla doğa ve farklı kesimler arasında birliği savunuyoruz. Yeryüzünün Allah’ın bize hediyesi olması, şükür ve nimet duygularının canlandırılmasını, doğanın cömertliğinin farkında olunması gerektiğini savunuyoruz. Adaletin tesisi, özgürlüğün tesisi, insan onurunun muhafazası ve yüceltilmesi temel hedeflerimizdir.”

“Emekliler Toplumun En Birikimli Kesimi Olarak Sistemin Dışına Atılmamalı”

Emeklilerin sorunlarına da değinen Şahin, toplumun en deneyimli ve birikimli kesimi olan emeklilerin en verimli çağlarında hayatın dışına itilmesinin rasyonel olmadığını söyledi.

Şahin, “Emeklilerin haklarının örgütlü bir çatı altında savunulması gerekir. Emekliler için insanca maaş, sağlık hizmetlerinden tam ve ücretsiz yararlanma imkânı, sosyal ve kültürel faydalanma hakkı talep ediyoruz” diye konuştu.

Toplantının sonunda OTT Tunus İşçiler Konfederasyonu Genel Başkanı Mohamed Lassaad, Şahin’e teşekkürlerini ileterek, aralarındaki işbirliğinin artarak geliştirilmesi dileklerini bildirdi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

30 Ekim 2017 16:15, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu