SOSYAL DİYALOG PROJEMİZİN YÜRÜTME KURULU TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİK
İşçilerin ve İşverenlerin Uyum Kapasitelerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla Artırılması Teknik Destek Projemiz 3. ve Son Yürütme Kurulu Toplantısı, 1 Kasım 2017 tarihinde Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız Başkanlığında gerçekleştirildi.
Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in ülkemizin en büyük işveren kuruluşlarından olan Müstakil Sanayiciler İşadamları Derneği (MÜSİAD) ile birlikte, Avrupa Birliği'ne Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı (İKG OP) kapsamında, 18 Nisan 2016 - 17 Aralık 2017 tarihleri arasında Türkiye sathında 15 ilde yürüttüğü “İşçilerin ve İşverenlerin Uyum Kapasitelerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla Artırılması Teknik Destek Projesi”nin 3. ve son Yürütme Kurulu Toplantısı, HAK-İŞ Genel Merkezi’nde Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız başkanlığında gerçekleştirildi.
Yıldız, açılış konuşmasında, ana hedefi insan kaynaklarına daha fazla yatırımla işçi ve işverenlerin temsilcilerinin uyum ve yeteneklerinin artırılması olan projemiz kapsamında, İş Yaşamı Becerileri, Sektörel Uyum Eğitimleri, İleri Düzey Eğitim Programları, çalıştaylar gibi farklı, yeni ve özgün etkinlikler düzenlenerek yedi bini aşkın işçi, işveren ve onların temsilcilerine ulaşıldığını söyledi.
Proje ortağımız MÜSİAD’da genel kurul süreci ve yönetim değişikliğine ve ülkemizdeki zor şartlara rağmen projemizde öngörülen hedeflerin üzerine çıkıldığının altını çizen Yıldız, “Türkiye’de endüstriyel ilişkiler sisteminde sosyal diyaloga ihtiyaç var. Projemiz uygulama dönemi boyunca, HAKİŞ ve MÜSİAD, sosyal ortaklık kültürü ve mantığıyla, sektör odaklı çalıştı. Hem ulaşılan sonuçları, hem de çok sayıda yayın üretilmiş olması bakımından, örnek bir proje olarak değerlendiriyoruz” dedi.
MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve İş Geliştirme Komisyonu Başkanı Hikmet Köse, selamlama konuşmasında, “MÜSİAD olarak bu projeyi sahiplendik. İşçi-işveren şeklinde bir ayrım yapılması doğru değil. Paradigma, ‘hak’tır. Çalışma hayatında tarafların ‘hak’kı merkeze koyarak uzlaşma kültürü içerisinde birlikte çalışması gerekir” diye konuştu.
AB Delegasyonu, ÇSGB AB ve Mali Yardımlar Dairesi, Çalışma Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı – Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, ESDER, KADEM, TESK, TOBB gibi paydaş kurum ve kuruluş temsilcileri ve konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın temsilcilerimizin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Proje Teknik Destek Ekip Lideri Michael Heathcote, bir sunum yaparak katılımcıları projemiz kapsamında yapılan ve yapılacak faaliyetler ile elde edilen bilgi, birikim ve kazanımlar hakkında bilgilendirdi.
Yoğun ve üst düzey bir katılımla gerçekleştirilen Projemiz Yürütme Kurulu 3. ve Son Toplantısı, katılımcıların görüş, öneri ve değerlendirmeleri ile sona erdi.
Projemiz hakkında detaylı bilgi için projemiz www.isciveisverenuyumu.com ve Konfederasyonumuz www.hakis.org.tr web siteleri ziyaret edilebilir.
© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu