ŞAHİN, İŞKUR 9. GENEL KURULUNA KATILDI

01 Kasım 2017 14:31, Haberler


ŞAHİN, İŞKUR 9. GENEL KURULUNA KATILDI


HAK-İŞ Genel Başkanvekili Mehmet Şahin, 1 Kasım 2017 tarihinde İŞKUR 9. Genel Kuruluna katıldı.

Genel kurula HAK-İŞ Genel Başkanvekili Mehmet Şahin’in yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, HAK-İŞ adına Katip Üyesi Av. Buğrahan Bilgin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yeğin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem, SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, MEMUR-SEN Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök ve çok sayıda bakanlık ve İŞKUR temsilcisi katıldı.

HAK-İŞ Genel Başkanvekili Mehmet Şahin, İŞKUR’un 9. Genel Kurulunda yapmış olduğu konuşmada genel kurulda alınacak kararlar, istihdam konusu, işsizlik konusu, kadın ve erkeklerin işgücü piyasasına katılım oranları, işsizlik ödeneği ve taşeron işçilik konularında önemli açıklamalarda bulundu.

HAK-İŞ Genel Başkanvekili Mehmet Şahin, “Bugün 8. Genel Kurulun üzerinden geçen iki yılda neler yapıldığını, hangi kararların alındığı, hangilerinin alınamadığını değerlendirmek ve hayata geçiremediğimiz kararların nedenlerini sorgulayarak analiz etmek ve önümüzdeki iki yılda daha iyi neler yapılması gerektiği yönünde olumlu kararlar almak için kendimize bir yol haritası belirlemek için burada bulunuyoruz” dedi.

“İŞKUR Faaliyetlerini Çeşitlendirmeli”

İstikrarlı ve güçlü bir işgücü piyasası için İŞKUR’un faaliyetlerini çeşitlendirmesi gerektiğini belirten Şahin, “Türkiye’nin 2023 yılına kapsayıcı ve akıllı bir sosyal model geliştirilerek yürümesi gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

İstihdamdaki ilk hedefin işsizleri en doğru ve hızlı yoldan işe yönlendirmek olması gerektiğinin altını çizen Şahin, “İstihdamı düzgün işler ve insana yakışır işler çerçevesinde tanımlamak gerekir. Sadece istihdam değil, verimli, üretken nitelikli bir istihdamdan bahsetmemiz ve bu kapsamda gerekli çalışmaların yapılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“5 Milyon Kişi İşsizlik Sigortasından Faydalandı”

İşsizlik ödeneğinden 2016 yılında yaklaşık olarak 5 milyon 151 bin 703 kişi faydalandığı bilgisini veren Şahin, “İşsizlik ödeneğinden işsiz insanların faydalanması, işsiz insanlara bu sayede destek olunmasını önemli buluyoruz. Ancak isteğimiz yalnızca işsizlere kısa süreli ücret ödenmesi değil, istihdam edilerek işsizliklerinin en kısa zamanda giderilmesidir” şeklinde konuştu.

Taşeron işçilik uygulamasının çalışma hayatının en temel sorunlarından birisi haline geldiğine dikkati çeken Şahin sözlerine şu şekilde açıklık getirdi; “Örgütsüzlüğü, güvencesiz çalışmayı, kayıtdışını, kuralsızlığı tetikleyen, insan onuruna yaraşır düzgün iş tanımını yok sayan taşeron işçilik uygulaması, çalışma hayatının dengelerini bozmakta, ekonomik ve sosyal olarak tahribatlara yol açmaktadır.

Kayıtdışı istihdamı da çalışma hayatının temel sorunlarından biri olarak değerlendiriyoruz.

Sosyal güvenlik açıklarının kapatılmasının önünde önemli bir engel olan ve haksız rekabet yaratan kayıtdışı istihdam sorunuyla etkin mücadele için güçlü bir strateji hazırlanarak hayata geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Tüm bu hususların yanı sıra insan onuruna yakışır düzgün işlerin artırılması için sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması ve toplu sözleşme uygulamasının yaygınlaştırılması gerektiğine inanıyoruz.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

01 Kasım 2017 14:31, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu