ARSLAN’DAN TEŞKİLATA 1 MAYIS TEŞEKKÜRÜ

03 Mayıs 2011 14:00, Haberler


    

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Genel Teşkilat Sekreteri Mehmet Şahin üye sendika genel başkanlıklarına bir yazı göndererek, “1 Mayıs kutlamalarına katılarak, HAK-İŞ’in büyüklüğünü kamuoyuna gösteren, başta İstanbul olmak üzere özellikle İstanbul dışından büyük bir fedakarlıkla ve uzun yolculukları da göze alarak mitinge gelen, sabahın ilk saatlerinden mitingin sonuna kadar mitingi renklendiren, disiplinin bozmadan hareket eden, mitingin bitiminde de aynı disiplin ile miting alanını terk eden, Sendikalarımızın Başkan ve Genel Merkez yöneticilerine, şube başkanlarına, temsilcilerine ve üye işçilerimize içtenlikle teşekkür ederiz” dedi. Üye Sendika Genel Başkanlıklarına gönderilen yazıda şunlar kaydedildi.      

           

     

ÜYE SENDİKA GENEL BAŞKANLIKLARINA 

   

Konu: 1 Mayıs 2011 Kutlamaları 

    

HAK-İŞ Konfederasyonu, 2011 yılı 1 Mayıs kutlamalarını diğer konfederasyonlarla ortaklaşa Taksim Meydanında başarıyla gerçekleştirmiştir.  

   

HAK-İŞ Konfederasyonu, 1 Mayıs “Birlik Mücadele ve Dayanışma” gününde, tüm üye sendikalarıyla ve üyesi onbinlerce işçiyle birlikte tek vücut halinde bu yıl da Taksim’de yerini başarılı bir şekilde almıştır.  

  

HAK-İŞ, 1977 olaylarından bu yana sürekli korku, endişe ve tedirginlik günü olan 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanılmasında yine öncü rolü oynamış, mitingin organizasyonundan, alandaki kutlamaya kadar her aşamasında belirleyiciliğini ortaya koymuştur.HAK-İŞ, Taksim’de gerçekleştirilen 1 Mayıs kutlamalarına sloganlarıyla, talepleriyle, katılımcılarıyla damgasını vurmuştur. HAK-İŞ, mitingin en kalabalık, renkli ve disiplinli işçi gurubunu oluşturmuştur.  

  

HAK-İŞ Konfederasyonu, 1 Mayıs’ın anlam ve önemine yakışır şekilde kutlamış, ekonomik ve demokratik taleplerini dile getirmiş, barış, kardeşlik ve demokrasi mesajları vermiştir. Bundan sonraki 1 Mayıs kutlamalarında da aynı bilinçle hareket edileceği konusunda inancımız tamdır.  

  

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, 1 Mayıs’ı artık korku ve gerginlik günü, copların, biber gazlarının tartışıldığı gün olmaktan kurtarmak istiyoruz.  HAK-İŞ’in de girişimleriyle 1 Mayıs konusunda bir normalleşme süreci yaşanmaktadır. Bu konuda HAK-İŞ ve üye sendikalarımız ile işçilerimizin rolü büyüktür.  

   

1 Mayıs kutlamalarına katılarak, HAK-İŞ’in büyüklüğünü kamuoyuna gösteren, başta İstanbul olmak üzere özellikle İstanbul dışından büyük bir fedakarlıkla ve uzun yolculukları da göze alarak mitinge gelen, sabahın ilk saatlerinden mitingin sonuna kadar mitingi renklendiren, disiplinin bozmadan hareket eden, mitingin bitiminde de aynı disiplin ile miting alanını terk eden, Sendikalarımızın Başkan ve Genel Merkez yöneticilerine, şube başkanlarına, temsilcilerine ve üye işçilerimize içtenlikle teşekkür ederiz. 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma gününüzü bir kez daha kutlarız. 

     

Çalışmalarınızda başarılar dileriz. 

   

                          Mahmut ARSLAN                                                Mehmet ŞAHİN 

                            Genel Başkan                                              Genel Teşkilat Sekreteri  

      

 

   

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

03 Mayıs 2011 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu