ARSLAN: “SENDİKACILIĞI, İNANDIKLARIMIZI HAYATA GEÇİRME MÜCADELESİNDE ARAÇ GÖRÜYORUZ”

10 Ekim 2018 14:50, Haberler


ARSLAN: “SENDİKACILIĞI, İNANDIKLARIMIZI HAYATA GEÇİRME MÜCADELESİNDE ARAÇ GÖRÜYORUZ”


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 10 Ekim 2018 tarihinde Kızılcahamam’da konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası tarafından düzenlenen Şube Personeli Hizmet İçi Eğitim Semineri’nde konuştu.

Arslan, “Sendikacılığı inandıklarımızı hayata geçirme mücadelesinde bir araç olarak görüyoruz. Bunu yaparken de emanete doğru sahip çıkmaya, doğru şeyler yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Büyük bir davanın yükünü sırtlarında taşıdıklarını ifade eden Arslan, HAK-İŞ’in istikameti ve değerlerinde herhangi bir sorun olmadığını belirtti.

“Sarsılmaz İlkelerimiz, Vazgeçilmez Değerlerimiz Var”

Arslan, “Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası olarak hassasiyetlerimizden dolayı büyüyoruz. Sarsılmaz ilkelerimiz, vazgeçilmez değerlerimiz var. Bunlardan vazgeçmeyeceğiz. Değerlerimizi koruyacağız” dedi.

“Üyelerimizin Hakkını Korumak Adına Onlardan Vekalet Aldık”

Sendikaların, üyelerin haklarını korumak için var olduğunu ve üyeler tarafından verilen temsil yetkisinin emanetine doğru sahip çıkılması gerektiğini belirten Arslan, “Burada görev yapmanın büyük bir sorumluluğu ve vebali var. Bizler emanetçiyiz. Kanalizasyon tıkandığı zaman gövdesiyle birlikte girip orayı temizleyen, eksi 30 derecede suları akıtan, yangından yangına koşan, yollarımızı temizleyen işçilerin emanetçisiyiz. Mahkeme-i Kübra’yı düşünerek çalışmalıyız. Büyük sorumluluğumuz var. İşimiz zor, çünkü insana hizmet ediyoruz. Üyelerimizin hakkını korumak adına onlardan vekalet aldık, onların hakkını korumaya ve geliştirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“Personellerimiz Sendikacı Olarak da Yetişiyor”

Arslan, çalışan personelin kuralla uymasını ve HAK-İŞ değerlerine sahip çıkmasını istedi.

Sendika personellerinin yanlışa asla müsamaha göstermemesi gerektiğini belirten Arslan, temsil ettiğimiz yüz binlerce üyemiz var. Personellerimiz onlara karşı güzel tavır içinde olmalı, kurallara uymalı, işine sahip çıkmalıdır” dedi.

Personelin kişisel gelişimine katkı verdiklerini kaydeden Arslan, “Tüm personelimizin yeni kurslara katılmasını, yüksek lisans yapmasını, kitap okumasını, kendini geliştirmesini ve alanında uzmanlaşmasını istiyoruz. Kendini geliştirmek isteyen personelimize fırsat sunuyor, katkıda bulunuyoruz. Personellerimiz farklı işler yaparken aynı zamanda sendikacı olarak da yetişiyor” diye konuştu.

Arslan, Personellere Gümüş Madalyon Hediye Etti

Arslan, konuşmasından sonra eğitim seminerine katılan şube personellerine konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası’nın 40. Yılı anısına gümüş madalyon hediye etti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

10 Ekim 2018 14:50, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu