SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN YEMEN İÇİN YARDIM KAMPANYASI

22 Kasım 2018 12:44, Haberler


SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN YEMEN İÇİN YARDIM KAMPANYASI


HAK-İŞ olarak MEMUR-SEN, İHH, Deniz Feneri, Türk Kızılayı ve AFAD ile birlikte Yemen’deki insani drama “dur” demek için “Yemen İnsanlığı Bekliyor” temasıyla başlatılan yardım kampanyasına destek verdik. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 22 Kasım 2018 tarihinde “Yemen İnsanlığı Bekliyor” yardım kampanyası kapsamında düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan, MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, Türk Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan, AFAD Başkan Yardımcısı İsmail Palakoğlu, İHH Başkan Yardımcısı Sait Demir, Deniz Feneri Ankara Koordinatörü Hamit Kunt ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Yardım kampanyası ilk aşamada 200 bin TL'lik bağış ile başlatıldı.

“Yemenli Kardeşlerimize Bizim Borcumuz Var”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “HAK-İŞ olarak, atasözümüzün gereğini yerine getirmek için sorumluluğumuzu bir kez daha hatırladık. "Karanlığa küfretmektense, bir mum yak, daha iyidir" biz bir şeyler yapmak zorundayız. Konfederasyonumuzun Genel Kurul Kararıyla üzerimize verilen sorumluluk, ülkemizin, bölgemizin ve küremizin bütün mazlumlarının HAK-İŞ’ten alacaklı olduğu kararıdır. Bugün başlatılan bu kampanya da bu sorumluluğumuzu bize hatırlatıyor. Yemenli kardeşlerimize bizim borcumuz var. Bu borcumuzu ödeyeceğiz” açıklamasında bulundu.

“Uluslararası Alanda Yemen Konusunu Gündeme Taşıyacağız” 

Yüzyıl önce başka bir felaketin içinde olan Yemen’in bugün başka sorunlarla karşı karşıya olduğunu vurgulayan Arslan, “HAK-İŞ olarak üye olduğumuz Uluslararası Emek Konfederasyonları ITUC ve Avrupa Sendikalar Konfederasyonu ETUC ve diğer federasyonlarla birlikte bu konuyu gündeme taşıyacağız. ITUC kongresindeki katılımcılara Yemen konusunda duyarlılığı arttırma konusunda bir dizi girişimlerde bulunacağız” dedi.

“Yemen İnsanlığı Bekliyor” kampanyasının içerisinde AFAD, Kızılay, İHH gibi önemli yardım kuruluşlarının bulunmasını çok anlamlı bulduğunu söyleyen Arslan, “Bu kampanyanın gereğini inşallah hep birlikte yapacağız. Yapmamız gerekenler kamuoyunu bu konuda daha geniş bir şekilde bilgilendirmek, onların duyarlılığını daha çok artırmak ve Yemenli kardeşlerimizle dayanışma içerisinde olmaktır. Bunu yapmak için çaba sarf edeceğiz” diye konuştu.

“Derdimiz Yemen’de Yaşanan İnsani Krizdir”

MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, Yemen’de yaşanan çatışmaların zannedildiğinden ‘daha karmaşık’ bir hesabın ürünü olduğunu belirterek, “Bu hesabı anlatmak için Yemen’in stratejik önemine, yeraltı kaynaklarına örneğin altın ve petrol rezervlerine ilişkin uzun uzadıya cümleler kurmayacağım. Bizim derdimiz orada yaşanan insani krizdir. Onun için birinci dereceden İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesinde bir Yemen Barış Grubu oluşturularak devletler bazında inisiyatif alınmasını öneriyoruz. Öte yandan sivil toplum kuruluşları da sivil alanda inisiyatif alarak çatışmanın durdurulması için güçlü bir kamuoyu oluşturmalıdır” şeklinde konuştu.

Türk Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan, kendilerine verilen bağışların tamamının bir sorumluluk verdiğini belirterek, programın kendilerine cesaret verdiğini söyledi.

 Yardım kampanyalarının hayırlı bir şekilde sonuçlandırılmasını temenni eden AFAD Başkan Yardımcısı İsmail Palakoğlu, Yemen'de yıllardır devam eden iç savaş, yoksulluk, hastalık gibi birçok olumsuz etki yarattığını belirtti. Palakoğlu, yardıma muhtaç herkes için tüm sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde olacaklarını kaydetti.

 Dramın acı şekilde hissedildiği Yemen'de can çekişildiğini söyleyen İHH Başkan Yardımcısı Sait Demir, “İnsanlar kuru ekmeğe muhtaç hale gelmiş durumda. İHH olarak bölgede çalışmalarımız sürüyor” dedi.

 Deniz Feneri Ankara Koordinatörü Hamit Kunt, bu tür toplantılarda maddi gelirden çok uyandırdığı farkındalık duygusunun daha önemli olduğunu söyledi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

22 Kasım 2018 12:44, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu