ARSLAN, HİZMET-İŞ SENDİKASI KOCA SEYİT İLKOKULU TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI

23 Kasım 2018 18:43, Haberler


ARSLAN, HİZMET-İŞ SENDİKASI KOCA SEYİT İLKOKULU TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası tarafından Balıkesir’in Havran ilçesine bağlı Koca Seyit Mahallesinde yaptırılacak olan sekiz derslikli Hizmet-İş Sendikası Koca Seyit İlkokulu’nun temel atma törenine katıldı.

Törene, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Ak Parti Milletvekilleri Mustafa Canbey ve Belgin Uygur, Beykent Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Akile Reşide Gürsoy, Havran Kaymakamı Şeref Aydın, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Hizmet-İş Sendikası Yönetim Kurulu Üyeleri, HAK-İŞ Balıkesir İl Başkanı Savaş Dal, Hizmet-İş Sendikası Uşak, Denizli, Manisa, Bursa şube Başkanları, Çanakkale, Edirne, Aydın ve İzmir İl Başkanları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

“Şehit ve Gazilerimize Borcumuz Var”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Seyit onbaşı büyük bir kahramandır. Onu anmak ve onun adına bir şeyler yapmak da bizim borcumuzdur. Bütün şehitlerimiz ve gazilerimize hem millet hem de kurumlar olarak borcumuz var. Borcumuzu ödeme sorumluluğumuz var. Bu sorumluluğumuzun gereğini yerine getirmek için küçük bir adım attık. Temelini attığımız okulla ona borcumuzu ödemek istedik” diye konuştu.

Türk milletinin inancı ve anlayışı gereği yapılamayacak olanları da yapabilen bir millet olduğunu belirten Arslan, “Koca Seyit, Çanakkale Savaşı’nın en kritik döneminde 275 kg’lık topu tek başına taşıması ve nihayetinde o topun ateşlenmesi sonucu İngiliz gemisinin batırılması tarihin akışını değiştiren bir olay olmuştur. İşte Koca Seyitler 7 düvelin üzerimize saldırdığı bir dönemde imanlarıyla, inançlarıyla, sadakatleriyle bu milletin kurtuluşunu sağladılar. Onlara borcumuz var. Hepsinden Allah razı olsun” dedi.

“Koca Seyit Onurlu Bir Emekçiydi”

Arslan, Seyit Onbaşının emekçi yanına dikkat çekti. 

Seyit onbaşının nafakasını odun kömürü yapıp satarak kazandığını anlatan Arslan, “Koca Seyit hayatının son dönemini zeytinyağı fabrikasında hamallık yaparak geçmiştir. Hiçbir zaman devletten madalya alıp maaş almayı düşünmemiştir. O onurlu bir yaşamı, hayatının sonuna kadar sürdürmüştür” ifadelerini kullandı.

Arslan, “Koca Seyit’in hayatının bütün yönlerini çocuklarımızın, gençlerimizin, milletimizin tanıması gerekiyor. O bir kahramandır, onu anmak ve onun adına bir şeyler yapmak da bizim borcumuzdur. Bugün bu borcu ödemek için buradayız. Onun adına bir okulun temelini atıyoruz” diye konuştu.

“Koca Seyit’i Daha Geniş Kitlelere Tanıtacak ve Hatırasını Yaşatacağız”

HAK-İŞ olarak Koca Seyit’i tanıtma görevini üstleneceklerini belirten Arslan, şunları kaydetti: “Aslında bu okulla beraber HAK-İŞ’in 700 bin üyesi, 22 sendikası ve milyonlarca mensubuyla birlikte Koca Seyit’i daha geniş kitlelere doğru bir şekilde tanıtacağız. Seyit onbaşıyı ülkemize ve dünyaya tanıtma sorumluluğumuz da olacak. Onun hayatını konu alan bir yayın hazırlayacağız. Yaptıracağımız okul da onun mirasının ebediyen yaşaması için bir vesile olacaktır.”

Törende Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Balıkesir Ak Parti Milletvekili Mustafa Canbey de birer selamlama konuşması yaptılar. 

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, okulun yapımı ve eğitime katkılarından dolayı Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a teşekkür etti.

Yazıcı, “Seyit Onbaşının torunlarına bir okul yaptırarak onlara bu güzel hediyeyi sunan, ülkesine sevdalı, güzel düşünen insan Mahmut Arslan’a teşekkür ediyorum. HAK-İŞ’e teşekkür ediyorum” dedi.

OKULUN TEMELİ DUALARLA ATILDI

Konuşmaların ardından okulun temeli, dualarla atıldı. HİZMET-İŞ Sendikası Koca Seyit İlkokulu’nun, 23 Mayıs 2019’da bitirilmesi hedefleniyor. 

ARSLAN, SEYİT ONBAŞI’NIN KABRİNİ ZİYARET ETTİ

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, törenin ardından Seyit Onbaşı’nın kabrini ziyaret ederek dua etti. Kabir ziyaretinin ardından Seyit Onbaşı adına yaptırılan müzeyi gezerek yetkililerden bilgi aldı.

23 Kasım 2018 18:43, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu