ARSLAN, YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

24 Kasım 2018 14:49, Haberler


ARSLAN, YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB)’nin burslarından yararlanarak Türkiye’de okuyan yabancı uyruklu öğrencilerle bir araya geldi.

YTB’nin Ankara Hamamönü’nde bulunan ofisinde 24 Kasım 2018 tarihinde gerçekleşen programa Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra YTB Koordinatörü Orhan Ocakdan ve yabancı uyruklu öğrenciler katıldı.

Programda öğrencilere hitaben konuşmalarını gerçekleştiren Genel Başkanımız Mahmut Arslan, öğrencilerden kendi ülkelerinde demokrasi ve özgürlüklerin gelişmesi için mücadele etmelerini istedi.

“Ortak Dil, Demokrasi ve Özgürlüklerdir”

Arslan, “İnsanların ülkesi, dili, rengi ne olursa olsun ortak dili demokrasi ve özgürlüklerdir. Yaşam hakkı, çalışma hakkı, ibadet hakkı gibi temel haklarımızı güvence altına almak için demokrasi ve özgürlüklerin mücadelesini vermemiz gerekiyor. Çocuklarımız, geleceğimiz, ülkelerimiz ve dünya için bu mücadeleye ihtiyacımız var. Bunun bedelleri var ama bütün bedellere rağmen durduğumuz yer özgürlük olmalıdır” dedi.

“Özgürlük ve Bağımsızlık Sendikal Hareketin Temel Şartıdır”

Özgürlük ve bağımsızlığın, sendikal hareketin varlığı için temel şartlar olduğunu belirten Arslan, “Özgürlük ve bağımsızlığın sağlandığı durumlarda sivil toplum örgütü olabilir. Özgürlük ve bağımsızlığın olmadığı totaliter ve antidemokratik ülkelerde ekonomik kalkınma da olmuyor. Özgürlük, mücadele ile elde edilen bir şeydir. Bu mücadeleyi sizler üstleneceksiniz” diye konuştu.

HAK-İŞ’in yurtdışındaki sendikalarla işbirliği yaparak, bazı sendika çalışanlarının Türkiye’de lisans yapmaları, Türkçe ve iş mevzuatını öğrenmeleri için katkı verdiklerini anlatan Arslan, sendikal ilişkileri geliştirmek için bu modeli karşılıklı olarak geliştirmek istediklerini söyledi.

Yabancı uyruklu öğrencilerden ülkelerindeki sendikalarla tanışmalarını ve sendikalarla diyalog içerisinde olmalarını isteyen Arslan, “HAK-İŞ olarak her zaman yerli ve yabancı uyruklu öğrencilerle diyalog kurma ve onlara katkı verme gayreti içinde olduk. Sendikal harekete ilgi duyan öğrencilere her zaman kapımız açıktır” şeklinde konuştu.

“HAK-İŞ Olarak Bir İrade Ortaya Koyuyoruz”

Neoliberalizmin hâkimiyetiyle birlikte dünyada hak gaspları, adaletsizlik, açlık, yoksulluk ve ölümlerin arttığına işaret eden Arslan, “Böyle zamanlarda sendikalara daha çok ihtiyaç var. Sorumluluklarımızı erteleyemeyiz, bir şeyler yapmak zorundayız. HAK-İŞ olarak bir irade ortaya koyuyoruz. Yapabileceğimiz şeyleri yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Öğrencilere sendikal hareket hakkında bilgi veren Arslan, öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

24 Kasım 2018 14:49, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu