ARSLAN, NİĞDE'DE TİS TÖRENİNE KATILDI

28 Aralık 2018 19:20, Haberler


ARSLAN, NİĞDE'DE TİS TÖRENİNE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 28 Aralık 2018 tarihinde konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası ile Niğde Belediye A.Ş. arasında gerçekleştirilen Toplu İş Sözleşmesi İmza törenine katıldı.

Toplu iş sözleşmesi imza törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı, Alay Belediye Başkanı Tevfik Özbek, HAK-İŞ Niğde İl Başkanı Erkan Özgen, Hizmet-İş Sendikası Niğde İl Başkanı Gökhan Demircioğlu, Hizmet-İş Sendikası Yönetim Kurulu Üyeleri, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, AK Parti İl Başkanı Mahmut Peşin, AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı Emrah Özdemir, Niğde Belediyesi Başkan Yardımcıları, Belediye birim müdürleri, dernek ve kamu kurumlarının temsilcileri, üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.

İmza töreninde konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, "Adaleti ve hakkı teslim etmek zorundayız. Toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını diliyorum. Yıllar yılı taşeronda çalışan arkadaşlarımızın hiç bir sosyal hakkı yoktu. Özellikle belediye dışındakilerin çok ağır şartları vardı. Sadece sigortaları yatıyordu. Bir bölümünün maaşları asgari ücretin altındaydı ve bu arkadaşlarımız yarın işe gelme denildiği zaman gelmiyorlardı. Biz bu arkadaşların örgütlenmesi için yola çıktık ve bir kampanya yürüttük. Hangi iş kolunda, kim olursa olun taşeron işçileri örgütleyeceğiz diye yola çıktık. Bugün 1 milyona yakın taşeron işçinin kadro aldığı bir dönemi yaşıyoruz" dedi.

HAK-İŞ'in taşeron işçilerin kadro almasının önderliğini ve liderliğini yaptığını vurgulayan Arslan, "Bıkmadan usanmadan her platformda gündeme getirdiğimiz bu meselenin çözümünün ülkemiz ve çalışanlarımız açısından ne kadar önemli olduğunu anlatarak bugünlere kadar geldik. Cumhurbaşkanımızla yaptığımız ikili görüşmelerde, HAK-İŞ olarak yaptığımız toplantıların birinci gündem maddesi taşeron işçilerin kadro alması meselesiydi. Taşeron işçilerin kadro almasından dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza ve hükümetimize çok teşekkür ediyorum. Taşeron işçilere kadro verilmesi Türkiye Cumhuriyetinin tarihinin çalışma hayatındaki en büyük reformudur" şeklinde konuştu. 

Taşeron işçilere kadro verilmesini IMF'ın kamuyu küçültün dayatmalarına karşı bir meydan okuma olarak değerlendiren Arslan, ‘‘Küresel güçlerin ve onların örgütlerinin yıllarca bize dayattığı bir şey vardı. Dünya Bankası, IMF, Dünya Ticaret Örgütü gibi bazı uluslararası kuruluşlar şunu söylüyordu. Kamu hizmetlerini özelleştirin KİT'leri özelleştirin, devleti küçültün ve bunları piyasaya devredin. Bu ülkede bu tür baskıları yaşadık. IMF’nin politikaları yüzünden bugün hala emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını çözemiyoruz. Çünkü IMF’nin bize dayattığı bu yanlış politikalar hepimizin geleceğini de karattı. O yüzden Sayın Cumhurbaşkanımız taşeron işçileri kadro vererek, küresel emperyalizme karşı küresel güçlerin ülkemize dayattığı yanlış, haksız ve adaletsiz uygulamalara karşı bir meydan okuma gerçekleştirmiştir" ifadelerini kullandı.

Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan ise, ‘‘Taşerondan kadroya geçen işçilerimizin durumlarını eski kadrolu işçilerin haklarıyla aynı hale getirdik. Hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi. 

Hizmet-İş Niğde İl Başkanı Gökhan Demircioğlu, kısa zamanda Niğde’de üye sayısını büyük oranda artırdıklarını belirterek, "Bu sözleşmede emeği geçen Genel Başkanımız Mahmut Arslan'a ve Niğde Belediye Başkanımız Rifat Özkan’a teşekkür ederiz’’ diye konuştu.

Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Toplu iş sözleşmesinin imzalanmasının ardından Hizmet-İş Niğde Şubesi'nin açılışını yapan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 15 Temmuz 2016 akşamı Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen ve FETÖ'nün darbe girişiminin önlenmesinde büyük payı olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in Bor ilçesi Çukurkuyu beldesindeki kabrini ziyaret etti.

28 Aralık 2018 19:20, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu