ARSLAN, VAN’DA TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI

11 Mart 2019 17:35, Haberler


ARSLAN, VAN’DA TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Van Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Maviknet A.Ş ile Hizmet-İş Sendikamız arasındaki toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.

Toplu iş sözleşmesi, Genel Başkanımız Mahmut Arslan ile Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez tarafından 11 Mart 2019 tarihinde imzalandı.

Toplu iş sözleşmesi törenine, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal, AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Necdet Takva, Ak Parti Edremit Belediye Başkan Adayı Av. İsmail Say, HAK-İŞ Van İl Başkanı Abdullah Efeoğlu, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların Van İl ve Şube Başkanları, işyeri sendika temsilcileri, komite başkanları, Mavikent A.Ş.’de çalışan HAK-İŞ üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Van’ın kadim medeniyetimizin önemli bir şehri olduğunu söyledi.

HAK-İŞ’in 22 sendikası ve 81 il başkanlığıyla Türkiye’nin en büyük emek konfederasyonlarından biri olduğunu belirten Arslan, “HAK-İŞ 43 yıllık tarihinde özgürlük ve demokrasiden yana taraf olmuş ve çizgisini korumuştur. 12 Eylül 1980 darbesinin en ağır faturasını HAK-İŞ ödedi. Bugün kendilerini büyük konfederasyon sayanlardan biri, 12 Eylül darbecilerine bakan verdi. Bizim bütün haklarımızı elimizden aldılar. Aynı durumu 28 Şubat’ta da yaşadık. Biz HAK-İŞ olarak her zaman milletin yanındaki yerimizi aldık. Baskılara, zulümlere boyun eğmedik” dedi.

Arslan, “Kimsenin gelmeye cesaret edemediği dönemlerde buralara gelerek, milletimizle, işçilerimizle beraber saf tuttuk. Terörün sona ermesi, kaosun ortadan kalkması için elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyduk. Bu topraklarda büyük bir çaba içerisinde olduk. Kimsenin konuşmadığı zaman konuşan, hak ve adaletten yana tavır alan duruşumuz var. Elbette bunun bedeli var bizler de bu bedelleri ödeyerek buraya geldik” dedi.

Arslan, Van’da önemli bir toplu iş sözleşmesi imzaladıklarını belirterek, sözleşmenin çalışanlara ve Van’a hayırlı olması dileğinde bulundu. 

Arslan, Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva’nın daha önceki çalışmalarında gösterdiği başarıyı göstererek, Van’ın geleceği için büyük katkılar yapacağını olan inancını dile getirdi ve Takva’ya ve diğer adaylara seçimlerde başarılar diledi. 

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Necdet Takva da “Mahmut Arslan vatanını, milletini, samimiyetle, liyakatle seven, temsil ettiği hedef kitleyi birlik ve bütünlük içerisinde bugüne taşımış önemli bir liderdir. Ben de bir emekçiyim; her zaman işçinin, emekçinin, üretenlerin yanında olacağım. Şehrimizi, sendikamızla, işçimizle, yöneticilerimizle barış ve huzur içerisinde yöneteceğimize inanıyorum” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta da Genel Başkanımız Arslan’ın zor zamanlarda söz söyleyebilen cesur biri olduğunu belirtti.

Usta, “Van Büyükşehir daha öncesinde borç içinde olan bir belediye iken, bugün işçisinin emeğinin karşılığını veren bir belediye olmuştur. İmzalanacak toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını niyaz ediyorum” dedi.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez de Mavikent AŞ’de yaklaşık 350 kişinin çalıştığını belirterek, “Hizmet-İş ile uzun süredir yürütülen toplu iş görüşmeleri vardı. Bu Sözleşme hem işçilerimizin hem belediyemizin menfaati düşünülerek hazırlandı. Yapılan bütün güzel işler işçi kardeşlerimizin sayesinde yapıldı. Sözleşmemiz hem sizin için hem belediye için hayırlı olsun” dedi.

HAK-İŞ Van İl Başkanı Abdullah Efeoğlu ise “Taşeron emekçilerinin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Başkanımız Mahmut Arslan sayesinde kadroya geçtiğini belirterek, taşeronların kadroya geçme sürecinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Temsilciler Toplantısı

Genel Başkanımız Arslan, toplu iş sözleşmesinin ardından sendikalarımızın Van temsilcileriyle bir araya geldi. Arslan, gündeme ve çalışma hayatına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

11 Mart 2019 17:35, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu