ARSLAN, SAMSUN’DA İŞÇİLERLE BİR ARAYA GELDİ

20 Mart 2019 17:57, Haberler


ARSLAN, SAMSUN’DA İŞÇİLERLE BİR ARAYA GELDİ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 20 Mart 2019 tarihinde HAK-İŞ Samsun İl Temsilciler Toplantısı’na katıldı.

Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, HAK-İŞ Samsun İl Başkanı Ziya Uzun, AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Bayındırlık ve İskân eski Bakanı Mustafa Demir, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Memur-Sen il başkanı Hamdi Yıldız, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların Samsun il ve şube başkanlıkları, işyeri sendika temsilcileri, komite başkanları ve pek çok üyemiz ile basın mensupları katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, kurtuluş mücadelesinin başlatıldığı Samsun’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

HAK-İŞ’i demokratik bir emek örgütü olarak tanımlayan Arslan, HAK-İŞ’in bütün antidemokratik süreçlerde ve referandumlarda milli iradeden yana tavır aldığını söyledi. Arslan, “HAK-İŞ’in güçlenmesi Türkiye’nin güçlenmesi, adaletin güçlenmesidir” dedi.

Seçimlerin, demokrasinin en temel unsuru olduğunu belirten Arslan, bütün emekçileri sandığa gidip oy kullanmaya çağırdı. Arslan, “Seçimler milli iradenin tecelli ettiği durumdur. Önümüzdeki süreç zor ve meşakkatli bir süreçtir. Milletin iradesi ve milletin seçtiklerinin yanında olacağız. Seçim çalışmalarında belediye başkan adaylarına başarılar diliyorum” dedi.

Arslan, konuşmasında HAK-İŞ’in taşeron sorununun çözümünde gösterdiği kararlılığa da değindi. Arslan, “Kölelik gibi görülen taşeron işçilerinin sorunlarının çözümü için çok çalıştık. Taşeron sorununun çözümü Türkiye’nin en büyük reformudur. Bundan dolayı başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tarihi bir başarıyı hep birlikte gerçekleştirdik. Bazı arkadaşlarımız kadro alamadı onların da kadro alabilmeleri için de çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kamuda çalışan arkadaşlarımız için enflasyon farkının ödenmesi talebimizi yineliyoruz” diye konuştu.

AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Mustafa Demir de, “HAK-İŞ, Türk Sendikacılık hayatına yeni bir soluk, yeni bir tarif getirmiştir. Hak kavramına kendine adamış, milletimizin zor zamanlarda yanında olmuştur. Bu uğurda şehitler vermiştir” diye konuştu.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok da, işçilerin haklarını bir gün bile aksatmadığını söyledi. Tok, “2004-2009 belediye başkanlığı dönemimde ilk defa Hizmet-İş ile beraber sözleşmeyi imzalayan ve en yüksek rakamla sözleşme yapan bir belediye başkanıyım. En yüksek sosyal hakları biz veriyoruz. İşçilerin haklarını bir gün bile aksatmadık. Bu konuda kendimizi ispatlamış bir belediyeyiz” dedi.

HAK-İŞ Samsun İl Başkanı Ziya Uzun da bir selamlama konuşması yaptı. 

HABERE AİT GÖRSELLER :

20 Mart 2019 17:57, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu