ARSLAN, ANTALYA’DA İŞÇİLERLE BULUŞTU

21 Mart 2019 13:25, Haberler


ARSLAN, ANTALYA’DA İŞÇİLERLE BULUŞTU


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 21 Mart 2019 tarihinde HAK-İŞ Antalya İl Başkanlığı Birlik ve Dayanışma Toplantısı’na katıldı.

Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Başkan yardımcısı Mustafa Toruntay, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, HAK-İŞ Antalya İl Başkanı Muhammed Talha Kandil, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların Antalya İl ve Şube Başkanlıkları, belediye başkan yardımcıları, belediye çalışanları, işyeri sendika temsilcileri, komite başkanları ve basın mensupları katıldı.

Arslan, Nevruz Bayramı’nı Kutladı

Toplantıda konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Nevruz Bayramı’nı kutladı.

Nevruz’un baharın müjdecisi olduğunu hatırlatan Arslan, “Kardeşliğin, dayanışmanın, dostluğun zirveye çıktığı Nevruz’un barış ve dayanışmaya vesile olmasını temenni etti.

Antalya’da imzaladığımız toplu iş sözleşmelerinin hiçbirinde sıkıntı yaşamadığımızı kaydeden Arslan, “Sorunlarımızı müzakere ederek çözdük. Arkadaşlarımız Türkiye’nin en önde gelen ücretlerine imza atıyorlar” dedi.

Taşeron sorununun çözülmesiyle birlikte 1 milyona yakın emekçinin kadro aldığını hatırlatan Arslan, “Taşeronda çalışan arkadaşlarımızın sorunlarını çözebilmek için çok mücadele verdik. Bundan böyle işçi temini ihalesi yapılmayacak. Bütün hizmetleri belediye çalışanlarımız yapacak” diye konuştu.

Antalya’da 7 bin 500’e yakın emekçinin HAK-İŞ’e bağlı sendikalara üye olduğunu belirten Arslan,  “Antalya Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları A.Ş. ile toplu iş sözleşmesi görüşmelerimizi başlattıklarını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde enflasyon farkının da üzerinde bir artış sağlandığını kaydeden Arslan,  Bu fark Antalya için takdir edilecek bir durumdur” dedi.

31 Mart seçimlerini yerel seçimin ötesine taşıma girişimlerini Türkiye’ye yönelik bir operasyon olarak değerlendiren Arslan, “Ülkemizin bekası için, demokrasi için mutlaka sandığa gidin. Sandık demokrasinin en temel unsurudur. Biz milletimizin sağduyusuna her zaman güveniyoruz. Antalya geleceğine sahip çıkacaktır. Seçim sonuçları inşallah milletimiz için hayırlı olur” diyerek, adaylara seçim çalışmalarında başarılar diledi.

“Antalya’yı İşçilerimizle Birlikte Geliştirdik”

Emekçilerin görünmez kahramanlar olduğunu hatırlatan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’yı işçilerin sayesinde geliştirdik ve her zaman işçiden yana olduk. Taşeron konusu hükümetimiz ve HAK-İŞ’in çabalarıyla bir çırpıda çözüldü. Hükümetimiz asgari ücreti artırarak işçinin refah seviyesini yükseltti” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak işçi ücret artışlarının enflasyon zammının altında kalmaması için taşın altına ellerini koyduklarını ifade eden Türel, “İşçilerimizin maaşlarında yüzde 47 artış sağladık. Hayırlı olsun” diye konuştu.

HAK-İŞ Antalya İl Başkanı Muhammed Talha Kandil, toplantıda bir açılış konuşması yaptı.

Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi ön protokolü, Genel Başkanımız Mahmut Arslan ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından imzalandı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

21 Mart 2019 13:25, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu