ARSLAN, ÖZ TAŞIMA-İŞ GENEL KURULUNA KATILDI

07 Nisan 2019 12:45, Haberler


ARSLAN, ÖZ TAŞIMA-İŞ GENEL KURULUNA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Konfederasyonumuza bağlı Öz Taşıma-İş Sendikamızın 3. Olağan Genel kuruluna katıldı.

Öz Taşıma-İş Sendikası 3. Olağan Genel Kurulu, 7 Nisan 2019 tarihinde Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcılarımız Mehmet Şahin, Settar Aslan, A. Cengiz Gül, HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticileri,  Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Pursaklar Belediye Başkanı Ayhan Yılmaz, AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Fatoş Gürkan, Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi, AK Parti Eski Milletvekili, Memur-Sen Eski Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, BBP Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Eren, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Selim Cerrah, işveren temsilcileri, Öz Taşıma-İş Sendikası delegeleri ve basın mensupları ile protokolün katılımıyla gerçekleştirildi.

Genel Kurulda Divan Başkanlığını Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci yaparken, divanda Öz Güvensen Genel Başkanı Ömer Yılmaz, Öz Finans-İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, Duygu Kaya ve Aslı Avcı yer aldı.

“Bizim Olmadığımız Yerde Haksızlık, Adaletsizlik Vardır”

HAK-İŞ’in haksızlık ve adaletsizliklerin karşısında olduğunu vurgulayan Arslan, Öz Taşıma-İş Sendikası’nın kuruluş sürecinden bahsetti. Arslan, “Bizim olmadığımız yerde haksızlık, adaletsizlik ve çalışanların mağduriyeti vardır yaklaşımıyla hareket ederek sadece Öz Taşıma-İş Sendikamızın 22 bin üyesi için değil sektördeki 750 bin işçi adına yapacaklarımız için hedef koyuyoruz” diye konuştu.

“Seçimler Ülkemize Yakışır Şekilde Sonuçlandı” 

Arslan, 31 Mart yerel seçimlerinin Türkiye genelinde sakin, makul ve ülkemize yakışır şekilde sonuçlandığını söyledi. Seçimlerin sona ermesinin ardından ülke olarak yeni bir döneme girdiğimizi belirten Arslan, “Yeni dönemde çalışma hayatının temel gündemlerinden olan işsizlik, yüksek enflasyon, yüksek faiz, büyümede karşılaştığımız zorluklar ve dış politikadaki bizi ve milletimizi rahatsız eden çeşitli sorun ve gelişmelerin olduğunu biliyoruz" dedi. 

“Ekonomik Sosyal Konseyin İvedilikle Toplanması Gerekiyor”

Yeni dönemde hükümetten beklentilerini dile getiren Arslan, “Hükümetin yeni dönemde ekonomik ve sosyal politikalarda, sivil toplumla daha fazla dayanışma içerisinde olmasını istiyoruz. Sendikaların, sivil toplum örgütlerinin, meslek kuruluşlarının da içinde bulunduğu 2009 yılından bu yana toplanamayan Ekonomik Sosyal Konseyin ivedilikle toplanması ve bütün sorunlarımızın Ekonomik Sosyal Konsey'de tartışılıp Türkiye için yeni bir yol haritası oluşturulması gerekiyor” dedi.

“Kimse Kendini Yasaların ve Millet İradesinin Yerine Koymasın”

Yerel seçimlerin hemen ardından birtakım sorunların yaşandığını belirten Arslan şunları kaydetti: “HAK-İŞ olarak yerel seçim sonuçları henüz netleşmeden, mazbatalar alınmadan millet ittifakına bağlı bir kısım belediyelerde ve bağlı şirketlerinde  üyelerimize yönelik baskılar, tehditler, yıldırma politikaları gündeme gelmiştir. HAK-İŞ olarak bütün Belediye Başkanlarını uyarıyoruz. Sendikalarımıza, üyelerimize ve çalışanlara yönelik her türlü baskıyı, tehdidi ve yıldırma politikalarını şiddetle kınıyoruz. Kimse kendisini yasaların, işçilerin ve millet iradesinin yerine koymasın. Herkes bu sorumlulukla hareket etmeli ve hepimiz bu sorumluluğun bir parçası olmalıyız. HAK-İŞ olarak bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da işyerlerinde iş barışının, diyaloğun ve birlikte çalışma irademizin arkasında duracağız. Birlikte çalışma irademizi ortaya koyacağız. Bütün bu söylediklerimizden, duruşumuzdan, ortaya koyduğumuz kararlılığımızdan sonra hala bizi anlamayanlar olursa onların anladığı dilden konuşmaya ve tavır koymaya devam edeceğiz.”

“Sendikal Mücadele Bizim İçin İlkeler Manzumesidir”

HAK-İŞ’in ve sendikalarının sendikal mücadeleyi ahlaki bir zemin üzerinde yapmaya çalıştığını belirten Arslan, “Sendikal mücadeleyi bir ilkeler manzumesi içerisinde yapmaya çalışıyoruz. Sendikacılığın bizim açımızdan anlamı, manası ve değeri budur. Şartlar ne olursa olsun HAK-İŞ ilkelerinden, değerlerinden ve hedeflerinden vazgeçmeden aynı istikamette yürümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

“750 Bin Arkadaşımız İçin Umut Işığı Olmasını Diliyorum”

Arslan, “Öz Taşıma-İş Sendikamızın 3. Olağan Genel Kurulunun iş kolumuzdaki üye olmayanları da dahil edersek 750 bin arkadaşımız için bir umut ışığı olmasını diliyorum. Buradan çıkacak kararlar sadece kendi sorunlarımızın ve taleplerimizin gerçekleştiği değil işkolundaki bütün üyelerimizin, bütün çalışanların da sorunlarını çözebilecek, onlara umut ışığı olacak, onların bu sendika altında toplanmasını sağlayacak bir sonuç doğurmasını diliyoruz” sözlerine yer verdi.

“HAK-İŞ’e Sahip Çıkmak Türkiye’ye Sahip Çıkmaktır”

HAK-İŞ’in önemli bir marka değeri olduğunu ve ilkelerine bağlı sendikacılık yaptığını vurgulayan Arslan, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların HAK-İŞ ilke ve değerlerine sahip çıkmasının önemine değindi.  Arslan, "HAK-İŞ’e sahip çıkmak Türkiye’ye sahip çıkmaktır, geleceğe sahip çıkmaktır. HAK-İŞ’e sahip çıkmak bir davaya sahip çıkmaktır. Onun için HAK-İŞ değerlerini ülkemizin bütün çalışanlarına doğru anlatmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

“Öz Taşıma-İş’in Olmadığı Yerde Eksiklik Var Demektir”

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak büyük hedefler koyduklarını söyleyen Arslan, “Öz Taşıma-İş Sendikası olarak bütün taksicileri, otobüsçüleri, dolmuşçuları, kamyoncuları sendikaya üye yapmak zorundayız. Biz bununla güçlü olacağız. Taksiciler de bizi bekliyor, minibüsçüler de bizi bekliyor, halk otobüsleri de bizi bekliyor, raylı sistemlerden tutun, havacılık sistemlerine kadar herkes bizi bekliyor. Öz Taşıma-İş Sendikasının olmadığı yerde eksiklik var demektir” ifadelerini kullandı.

“Kutlu ve Onurlu Yürüyüşle Bugünlere Geldik”

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, “2012 yılında kurulan sendikamız, HAK-İŞ çatısı altında emek, ekmek ve hak için yola çıkmış, kutlu ve onurlu bir yürüyüşle bugünlere gelmiştir. 7 yıl önce büyük bir inançla, hak edileni, hak edene vermek için yola çıkan, taşımacılık iş kolunda çalışan işçilerin, yalnız olmadıklarını göstermek için kurulan sendikamız, çok zorlu süreçlerden geçmiştir. Çetin bir mücadelenin içerisinde HAK-İŞ'e yakışan bir tutum ve davranışla, emek mücadelesine başlamıştır” dedi.

“Bu Kutlu Davanın Peşinde Olmaktan Asla Yılmayacağız”

Öz Taşıma-İş Sendikasının ekmek mücadelesinin ne olduğunu bilerek, makam ve ücret sendikacılığı yapmadan hak bildiği yolda hakkı üstün tutarak ve her bir üyesini kendi ailesinin ferdi görerek yürüdüğünü belirten Toruntay, “Biz bu kutlu davanın peşinde olmaktan asla yılmayacağız size sözümüz olsun. Üyelerini gelir kapısı olarak gören değil üyelerine katkı sağlayan bir sendikayız. Hem mutlu günlerinde hem de kederli günlerinde üyelerimizin yanındayız. Üyelerimizle birlikte daha güçlü olacağımıza inanıyor bu yolda kararlılıkla yürüyoruz” diye konuştu.

Toruntay, “İz Bırakan Sendikacılık" temasıyla gerçekleştirilen Öz Taşıma-İş Sendikası 3. Olağan Genel Kurulunun, sendikal mücadeleye ciddi katkılar sunacağını ve HAK-İŞ çatısı altında sendikacılık yapmanın, ne denli önemli olduğunu herkese göstereceğini söyledi.

“Arslan'ın, Emeği Çok Büyüktür" 

Türkiye’nin ve çalışma hayatının, en önemli sorunlarından birisi olan ve "modern köleliğe" dönüşen taşeron işçilik sorununun, HAK-İŞ mücadelesi sonucu, yapılan değişikliklerle, büyük ölçüde tarihe karıştığını belirten Toruntay, “Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği müjdeyle, 1 milyona yakın taşeron işçi, kadrosuna kavuştu. Bu sonuca ulaşmada, HAK-İŞ’in ve HAT-İŞ Genel Başkanımız Sayın Mahmut Arslan'ın, emeği çok büyüktür. Kimse bu soruna eğilmezken, kendine dert edinen, yurdun dört bir yerinde bulunan taşeron işçilerimizle, sürekli toplantılar yapan, Genel Başkanımız Mahmut Arslan'a, emeklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Bizim bu çabalarımıza kayıtsız kalmayarak, emekçilerimize kadro müjdesi veren, Sayın Cumhurbaşkanımıza da şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

696 sayılı KHK kapsamı dışında kalarak kadro alamayan işçilerin bulunduğu vurgulayan Toruntay, “Kadro dışı kalan 100 bine yakın çalışanımız var. 1 milyona yakın emekçiye kadro veren hükümetimizden, 100 bine yakın emekçimize de müjdeli bir haber vermesini talep ediyoruz. Ayrıca kadro alan ancak 696 sayılı KHK gereği yıllık enflasyon oranı zammından faydalanamayan işçilerimizin mağduriyetinin giderilmesini talep ediyoruz. Bu emekçilerimiz için en az enflasyon oranında zam talep ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi, AK Parti Eski Milletvekili, Memur-Sen Eski Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Öz Taşıma-İş Sendikası’nın bir başarı hikayesi olduğunu belirterek, “Sendikanın bu başarıyı elde etmesinde büyük bir emeği ve uğraşı olan Mustafa Toruntay’ı tebrik ediyorum. Öz Taşıma-İş Sendikası 3. Olağan Genel Kurulu’nun hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Fatoş Gürkan ve Kayseri Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu birer selamlama konuşması yaptılar.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen seçim sonucunda Mustafa Toruntay, yeniden Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı olarak seçildi.

07 Nisan 2019 12:45, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu