KAZA 1 MAYIS’I YASA BOĞDU ACIMIZ BÜYÜK

01 Mayıs 2019 17:58, Haberler


KAZA 1 MAYIS’I YASA BOĞDU

ACIMIZ BÜYÜK

Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın 1 Mayıs miting alanında yaptıkları kısa konuşmanın ardından miting alanından ayrılarak, kaza yapan üyelerimizin bulunduğu hastanelere giderek, yaralıları ziyaret etti. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan ile Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve beraberindekiler, yaralı üyelerimizin tedavi gördüğü, Mehmet Akif İnan Hastanesi, Eyübiye Devlet Hastanesi, Harran Üniversite Araştırma Hastanesi ve Balıklıgöl Devlet Hastanesine giderek, yetkililerden bilgi aldı. Arslan, tedavi gören üyelerimizi ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. 

Kriz Komitesi Toplandı

Genel Başkanımız Mahmut Arslan başkanlığında, sendikalarımızın başkan ve yöneticilerinden oluşan HAK-İŞ Kriz Komitesi toplandı. Kriz komitesi toplantısının ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Şanlıurfa İl Başkanlığında bir basın toplantısı düzenleyerek, kaza, sonrasında yaşananlar ve daha sonrasında yapılacaklar konusunda basına bilgi verdi. 

“Kaybettiklerimiz Bizim Şehitlerimiz Yaralananlar Gazilerimiz”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in 1 Mayıs kutlamalarına katılmak üzere Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinden, Şanlıurfa’ya gelen Öz Büro-İş Sendikamız üyelerini taşıyan aracın kaza yapması sonucu 5 üyemiz vefat ettiğini, 13 üyemizin de yaralandığını belirterek, "Kaybettiklerimiz bizim şehitlerimiz, yaralananlar bizim gazilerimiz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa'da işçileri taşıyan midibüsün devrildiği kazayla ilgili kendilerini aradığını belirten Arslan, “Devletimizin bu konuyla ilgili yapılabilecek ne varsa elinden geleni yapacağını ifade etti. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki hassasiyetine teşekkür ediyoruz." dedi.

HAK-İŞ ve Memur-Sen'in 1 Mayıs programına katılmak için Kahramanmaraş'tan Şanlıurfa'ya gelirken trafik kazası geçiren işçilerle ilgili bilgi veren Arslan, kaza yapan midibüste 17 kişinin bulunduğunu belirtti.

Yolda seyreden bir otomobilin lastiğinin patlaması sonucu midibüse çarptığını, çarpmanın etkisiyle midibüsün de kontrolden çıkarak devrildiğini aktaran Arslan, kazada 4 kişinin olay yerinde, 1 kişinin de hastanede yaşamını yitirdiğini anımsattı.

Kazada yaralanan 13 kişinin tedavilerinin çeşitli hastanelerde devam ettiğini bildiren Arslan, yaralılardan 3'ünün durumunun ağır olduğunu kaydetti.

Arslan, kazada Gazel Kısaca, Şükran Entemiz, Onur Yay ve Melike Uysal Entemiz'in hayatını kaybettiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletmek için kendilerini aradığını aktaran Arslan, şunları kaydetti: “Sayın Cumhurbaşkanımız olayın hemen ardından bizleri aradı. Daha sonra ikinci defa arayıp, daha ayrıntılı bilgi istedi. Bütün HAK-İŞ ve Memur-Sen camiasına başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Devletimizin bu konuyla ilgili yapılabilecek ne varsa elinden geleni yapacağını ifade etti. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki hassasiyetine teşekkür ediyoruz."

“Kaybettiklerimiz bizim şehitlerimiz, yaralananlar bizim gazilerimiz” diyen Arslan, Şanlıurfa'daki yöneticilerine, yaralılara müdahale eden sağlık çalışanlarına, kendilerini arayarak geçmiş olsun ve başsağlığı dileyen herkese şükranlarını sundu. Arslan, HAK-İŞ’in Kriz Komitesinin başkanlığını Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız’ın yapacağını ve Yıldız’ın kaza sonrasında koordinasyonu sağlayacağını ifade etti.  

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da kazanın kendilerini çok üzdüğünü ifade ederek, kazada hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

01 Mayıs 2019 17:58, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu