YILDIZ, ŞANLIURFA’DA KRİZ KOMİTESİNDE KOORDİNASYONU SAĞLADI

02 Mayıs 2019 12:44, Haberler


YILDIZ, ŞANLIURFA’DA KRİZ KOMİTESİNDE KOORDİNASYONU SAĞLADI


Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, 1 Mayıs kutlamalarına katılmak üzere Elbistan’dan Şanlıurfa’ya gelirken yaşanan kaza ve sonrasındaki gelişmeleri koordine etmek üzere oluşturulan kriz masasının yoğun bir çalışma yaptığını ve detaylı bir koordinasyon sağlandığını söyledi. 

Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, 1 Mayıs kutlamalarına katılmak üzere Elbistan’dan Şanlıurfa’ya gelirken yaşanan kaza ve sonrasındaki gelişmelere ilişkin son bilgileri paylaşmak üzere 2 Mayıs 2019 tarihinde Şanlıurfa’da bir basın toplantısı düzenledi. 

“1 Mayıs Kutlamalarına 30 Bin Kişi Katıldı” 

Kaza sonrasında Şanlıurfa’da oluşturulan Kriz Komitesi’nin Başkanı da olan Yıldız, HAK-İŞ’in Şanlıurfa’daki 1 Mayıs kutlamaları için çevre illerden üyelerimizin geldiğini, yaklaşık 30 bin kişilik bir katılımla 1 Mayıs programının başlatıldığını söyledi. Yıldız, “Ancak sabah erken saatlerde Elbistan’dan programımıza katılmak üzere gelen bir otobüsümüz yolda kaza yaptı. Bildiğiniz gibi büyük bir kaza oldu ve 5 arkadaşımız vefat etti, 13 arkadaşımız yaralandı” dedi. 

“Başsağlığı Dileklerine Teşekkür Ediyoruz”

Yıldız, kazanın ardından HAK-İŞ ve MEMUR-SEN Genel Başkanlarının ve sendika başkanlarının katılımıyla bir toplantı yapıldığını ve bir kriz komitesi kurulduğunu ve komitenin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, hükümet yetkililerinden, diğer konfederasyonlardan, ana muhalefet partisinden ve birçok kesimden başsağlığı mesajlarının geldiğini söyleyen Yıldız, “Bize başsağlığı mesajları gönderen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. 

“Yaralılarımızın Durumu Hakkında Bilgi Verdi”

Yıldız, kazanın ardından son sürece ilişkin şu bilgileri verdi: 

“Dün öğleden sonra Suruç’ta 1, Birecik’te 4 cenazemiz bulunmaktaydı. Onların nakli saat 08.00 civarında Elbistan’a gerçekleştirilmiştir. Bu süreçte başta Şanlıurfa Valimiz olmak üzere, bütün kamu yetkilileri bize olağanüstü yardımda bulunmuşlardır. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Şanlıurfa’da 4 hastanede 13 yaralımız bulunmaktaydı, bu 13 yaralımızdan 5 tanesi Şanlıurfadaki hastanelerden ayrılmıştır. Akşam saatlerinde iki kardeşimiz çok şükür taburcu edilmiştir. Geriye kalan üç hastamızın Elbistan Devlet Hastanesine nakilleri dün akşam itibariyle gerçekleştirilmiştir. Yine bu konuda hastanelerimiz, il sağlık müdürlüğümüz ve bütün ilgililerin büyük yardımını gördük, tekrar kendilerine teşekkür ediyorum. Bugün itibariyle Şanlıurfa’da 8 hastamız bulunmaktadır ve üç hastanede tedavileri devam etmektedir. Elbistan’a nakledilen 3 hastamızın durumu tamamen iyileşmiş değil, ameliyat durumları söz konusu, fakat nakillerine engel bir durum olmadığı için hastanelerimiz hastalarımızın isteği üzerine bu nakileri gerçekleştirmişlerdir. Buradaki hastalarımızın tedavisi devam ediyor. Bütün hastanelerimiz ve yetkililerimiz bu konuda son derece gayretli ve yardımcı olmaktadırlar. Bunun için son derece titiz bir hizmet sunulmaktadır. Kendilerine de ayrıca teşekkür etmek istiyorum.”  

“Detaylı Bir Koordinasyon Yaptık”

Kriz masası olarak bir çalışma yaptıklarını ve çok detaylı bir koordinasyonu ortaya koyduklarını söyleyen Yıldız, “Arkadaşlarımız bu çalışmalarını harfiyen yerine getirmektedirler. Hem HAK-İŞ’teki hem Memur-Sen’deki arkadaşlarımız şube başkanlarımız, il temsilcilerimiz, yöneticilerimiz bu konuda gerçekten seferber olmuş durumdadırlar. Kamu yetkilileri gerçekten çok yardımcı oldular, büyükşehir belediyemiz her türlü imkanı bize açmış durumda. Kamu hastanelerimiz son derece yardımcı oluyorlar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Her hastanede sendikalarımızdan arkadaşlarımız bulunmaktadır. Hasta yakınlarıyla ilgilenmektedirler ve onların yakınlarına her türlü lojistik hizmeti Büyükşehir Belediyemizin de katkısıyla yerine getirmekteyiz. Dün akşam itibariyle bu yönde ortaya çıkan ihtiyaçların karşılandığını belirtmek istiyorum. Büyük bir koordinasyon içerisinde buradaki hastalarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. İnşalalah tedavileri hızlı bir şekilde gerçekleşir ve inşallah sağlıklarına kavuşurlar. Alahtan onlara sağlık ve şifalar diliyorum. İnşallah bunun da gerçekleşeceği ümidimizi de ortaya koymak istiyorum. Vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. 

“1 Mayıs Şehitlerimizi Toprağa Veriyoruz”

Yıldız, kazada hayatını kaybeden üyelerimizin bugün Elbistan’da toprağa verileceğini belirterek, “1 Mayıs şehitlerimizi bugün öğle namazını müteakip toprağa vereceğiz. Cenaze namazları Elbistan Hocazade Camiinde kılınacak ve cenaze namazından sonra defin işlemleri gerçekleştirilecektir. Bize verilen bilgiye göre 4’ü Elbistan merkezinde, biri de kendi köyünde defnedilecektir” dedi. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın cenaze namazına katılmak üzere Elbistan’da bulunduğunu söyleyen Yıldız, bunun yanı sıra HAK-İŞ’e bağlı başta Öz Büro İş Sendikamızın Başkanı Baki Gülbaba olmak üzere sendikalarımızın başkan ve yöneticileri ile Memur-Sen’e bağlı sendika başkanlarının ve hükümet ve siyasi parti temsilcilerinin de cenaze namazında bulunacağını ifade etti. Yıldız, “Acımızı paylaşan bu zor günde yanımızda olan, dualarını esirgemeyen bütün yetkililere ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi. 


HABERE AİT GÖRSELLER :

02 Mayıs 2019 12:44, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu