1 MAYIS ŞEHİTLERİMİZ İÇİN HASTANE ÖNÜNDE HELALLİK TÖRENİ DÜZENLENDİ

02 Mayıs 2019 13:04, Haberler


1 MAYIS ŞEHİTLERİMİZ İÇİN HASTANE ÖNÜNDE HELALLİK TÖRENİ DÜZENLENDİ


1 Mayıs Kutlamalarımız için Kahramanmaraş'tan Şanlıurfa'ya gelirken trafik kazası sonucu vefat eden 1 Mayıs şehitlerimizi dualarla uğurladık. Trafik kazası sonucu vefat eden Öz Büro İş Sendikamız üyesi ve yakınları Gazel Kısaca, Melike Uysal Entemiz, Şükran Entemiz ve Onur Yay için Elbistan Devlet Hastanesi önünde bir tören düzenlendi ve helallik alındı. 

Elbistan Devlet Hastanesi önünde düzenlenen helallik törenine, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Öz Büro İş Sendikamızın Genel Başkanı Baki Gülbaba, Danıştay üyesi, Öz Büro İş Sendikası Kurucu ve Onursal Genel Başkanı Muharrem Özkaya, Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Akif Türk, HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticileri, Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı sendikaların yöneticileri, üyelerimiz ve 1 Mayıs şehitlerimizin aileleri ile mesai arkadaşları katıldı.

 “Bizim İnancımıza Göre Onlar Şehitlerimizdir”

1 Mayıs Şehitlerimiz için düzenlenen helallik töreninde konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Bizim inancımıza göre onlar şehitlerimizdir. Şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımız bizim gazilerimizdir. Çünkü ulvi bir amaç uğruna, hak uğruna, adalet uğruna, geleceğimiz adına yola çıkmış, hiçbir yönlendirme olmadan, gönüllü olarak bu kervana katılmış kardeşlerimizi elimizde olmayan bir kazayla kaybetmiş olmanın hüznünü yaşıyoruz. Kardeşlerimizin hepsine Konfederasyonumuz HAK-İŞ adına rahmet diliyoruz. Onlar bizim şehitlerimiz, bizim evlatlarımız, bizim yakınlarımız, bizim kardeşlerimiz. Yaralılar bizim çocuklarımız. Yaralı kardeşlerimizin bir an evvel sağlığına kavuşması için bütün gücümüzle ve imkanlarımızla seferberiz. Kazayla ilgili oluşturulan Kriz komitemiz Şanlıurfa’da bütün imkanları zorlayarak çalışmaları yapıyor” dedi.

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2 Defa Aradı”

Kazanın duyulduğu ilk andan itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın süreci yakından takip ettiğini belirten Arslan, “Sayın Cumhurbaşkanımız 2 defa aradı. Hassasiyetinden dolayı ona çok teşekkür ediyorum. Şanlıurfa’da bütün devlet organları, Valimiz, Belediye Başkanlarımız, Emniyet Müdürümüz, sivil toplum örgütleri, MEMUR-SEN ve HAK-İŞ Konfederasyonumuzun bütün mensupları dün hep beraber bu acıyı dindirmek için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Devletimizin en büyüğü Sayın Cumhurbaşkanımız özellikle selamlarını iletmemi istedi. Başımız sağ olsun. Devletimiz olarak da yapılması gereken ne ise yapacaklarını ifade ettiler. Valimiz, Bakanlarımız bizzat arayarak taziye dileğinde bulundular” şeklinde konuştu.

“Şehitlerimiz Olarak Gönlümüzde ve Kalbimizde Olacaklar”

Arslan, “Bundan sonra bu kardeşlerimiz bizim için ebediyete kadar şehitlerimiz olarak, her zaman gönlümüzde kalbimizde ve HAK-İŞ’imizin ve sendikamızın en önemli sayfalarında yer alacaklardır. Onlar için yapılması gereken ne varsa hep birlikte elimizden gelen her şeyi yapacağız” ifadelerine yer verdi.

Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Akif Türk, “Dün elim bir kazada çalışma arkadaşlarımızı kaybettik. Acımız çok büyük. Acımızı hafifletecek hiçbir kelime, cümle kuramıyorum. Sözün bittiği yerdeyiz. Vakit dua ve birlik olma vakti diyorum. Ebediyete uğurladığımız çalışma arkadaşlarımıza bol bol dua edelim. Çalıştığım süre boyunca hakkım varsa helal ediyorum. Kazada yaşamını yitirenlere Cenabı Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

Törende dualar edildi, helallik istendi.

“Yaralılarımızı Ziyaret Ettik”

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz ve Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Akif Türk Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’a başsağlığı dileğinde bulundu. Genel Başkanımız Mahmut Arslan, beraberindeki heyetle birlikte Elbistan Devlet Hastanesinde tedavi gören üyelerimizi ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğini iletti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

02 Mayıs 2019 13:04, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu