1 MAYIS ŞEHİTLERİMİZİ DUALARLA UĞURLADIK

02 Mayıs 2019 17:33, Haberler


1 MAYIS ŞEHİTLERİMİZİ DUALARLA UĞURLADIK


1 Mayıs şehitlerimizi için Elbistan Hocazade Camiinde tören düzenlendi.

Cenaze törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın yanı sıra Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz ve Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Akif Türk, Öz Büro İş Sendikamızın Başkanı Baki Gülbaba, Danıştay üyesi, Öz Büro İş Sendikası Kurucu ve Onursal Genel Başkanı Muharrem Özkaya, HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticileri, Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı sendikaların yöneticileri, üyelerimiz ve 1 Mayıs şehitlerimizin aileleri, mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. Cenazeler dualar eşliğinde toprağa verildi.

1 Mayıs şehitlerimizin cenazelerinin defnedilmesinin ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Elbistan Hocazade Camisi önünde HAK-İŞ teşkilatımızla bir araya geldi.

“Acı Haberi Alınca 1 Mayıs Kutlamalarını Yarıda Kestik”

Burada bir konuşma yapan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Türkiye’nin en görkemli 1 Mayıs etkinlikleri için en güzel şekilde hazırlanmıştık. Gerçekten büyük bir katılım vardı. Bu acı haberi alınca 1 Mayıs etkinliklerimizi yarıda kesmek zorunda kaldık. Çok ağır bir tablo. Kazada 5 tane kardeşimizi kaybettik, 3 tane kardeşimizin de durumu çok ağır. Yaralı kardeşlerimize Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Rabbim başka acılar yaşatmasın” dedi.  

Arslan, kazayla ilgili göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı bütün HAK-İŞ teşkilatına teşekkür etti.

“HAK-İŞ’in 1 Mayıs Mücadelesi Kutlu Bir Mücadeledir”

HAK-İŞ’in 1 Mayıs mücadelesinin kutlu bir mücadele olduğunu vurgulayan Arslan, “Hak için, adalet için, daha iyi bir dünya için, daha iyi bir yaşam için, üyelerimizin hak ve hukuklarını korumak, onların sorunlarını en yüksek sesle duyurmak ve bunu yaparken de ilkelerimizin ve değerlerimizin dışına taşmadan, o değerler etrafında bu mücadeleyi yapmamızın adıdır 1 Mayıs. Bizim sorunlarımızı konuşacağımız, taleplerimizi yüksek sesle ulaştıracağımız bütün dünyanın, bütün Türkiye’nin dikkatini çekebilmek için başka bir şansımız yoktur” sözlerine yer verdi.

“Onlar Bizim Kardeşimiz, Onlar Bizim Canımız”

Öz Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba, “Hepimizin başı sağ olsun diyorum. Takdir-i ilahi tecelli etti ve 5 tane canımızı toprağa vermek zorunda kaldık. Bundan sonraki süreçte elimizden geleni yapacağız. Onlar bizim kardeşimiz, onlar bizim canımız, yüreğimizdir. Yaşanan elim kazada vefat eden üyelerimize Yüce Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz” dedi.

Arslan, Taziye Çadırlarını Ziyaret Etti

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Öz Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanvekili Av. Hüseyin Öz, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticileri ile 1 Mayıs şehitlerimiz Gazel Kısaca, Havva Ağca, Şükran Entemiz, Melike Uysal Entemiz, Onur Yay’ın evleri önünde kurulan taziye çadırlarını ayrı ayrı ziyaret ederek baş sağlığı dileğinde bulundu.

Hakları için HAK-İŞ davası için yola çıkan ve elim kazada hayatını kaybeden üyelerimize bir kez daha yüce Allah’tan rahmet yakınlarına ve HAK-İŞ teşkilatına ve işçi hareketine baş sağlığı, yaralı üyelerimize da acil şifalar diliyoruz.

02 Mayıs 2019 17:33, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu