CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN YÜRÜYÜŞÜMÜZE DESTEK

13 Haziran 2019 16:20, Haberler


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN YÜRÜYÜŞÜMÜZE DESTEK


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Bolu’dan Ankara’ya başlattığımız “Emek ve Adalet Yürüyüşümüze” destek.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 Haziran 2019 tarihinde AK Parti Grup Toplantısında, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından el değiştiren belediyelerde yaşanan işten çıkarmaları protesto etmek ve işten çıkarılan işçilerin yeniden işe alınması amacıyla binlerce işçiyle birlikte Bolu’dan Ankara’ya başlattığımız “Emek ve Adalet Yürüyüşümüzü” gündeme taşıdı.

Erdoğan, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın 11 Haziran 2019 tarihinde Bolu belediyesi önünde yaptığı açıklamayı ve başlatılan yürüyüşe ilişkin videoyu izleterek değerlendirmelerde bulundu.

“Ekmeklerinin Peşindeki İşçiler Yürüyüşe Başladılar”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun 31 Mart seçimleri öncesinde yaptığı açıklamaları anımsatarak, “Seçimden önce kimsenin aşıyla işiyle uğraşmayacağız diyenler. 31 Mart sonrası ilk iş 14 binin üzerinde işçiye baskıyla sendika değiştirttiler. Bununla da yetinmeyip Bolu’dan Antalya’ya Adana’dan İzmir’e kadar Türkiye’nin her yerinde işçi kıyımına başladılar. Şimdi ekmeklerinin peşindeki bu işçiler ülkemizin dört bir yanından Ankara’ya CHP Genel Merkezine doğru yürüyüşe başladılar” dedi.

“CHP İşçilerin Feryatlarına Kulaklarını Tıkıyor”

CHP’nin bir yandan işsizliği eleştirirken, bir yandan CHP’li Belediyelerdeki işçi kıyımına seyirci kaldığını ifade eden Erdoğan, “CHP Genel Başkanı bunların hiçbirini görmüyor duymuyor. Dile getirmiyor. Ankara’dan İstanbul’a güya Adalet için yürüyen CHP Genel Başkanı ekmeğinin peşindeki işçilerin feryatlarına kulaklarını tıkıyor. Ayrımcılığa ses çıkarmıyor. Bu tablo kendisinin özellikle de adalet konusundaki samimiyetinin en açık ispatıdır” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

13 Haziran 2019 16:20, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu