ARSLAN: “BU YÜRÜYÜŞ SAĞDUYU YÜRÜYÜŞÜDÜR”

15 Haziran 2019 17:12, Haberler


ARSLAN: “BU YÜRÜYÜŞ SAĞDUYU YÜRÜYÜŞÜDÜR”


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 11 Haziran 2019 tarihinde CHP ve HDP’li belediyelerde yaşanan işten çıkarmalar,  emekçilere yönelik tehdit, yıldırma, işyeri değiştirme  işten çıkarma baskılarına  karşı Bolu Belediyesi önünden başlatılan “Emek ve Adalet Yürüyüşünün” beşinci gününe katıldı.

“Tarihi Bir Yürüyüş Gerçekleştiriyoruz”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Emek ve Adalet Yürüyüşümüzü tarihi bir yürüyüş olarak değerlendirdi. Arslan, “Bolu’dan Ankara’ya tarihi bir yürüyüş gerçekleştiriyoruz. Emek ve Adalet Yürüyüşümüzün 5. Gününde Ankara’ya 80 kilometre mesafeye ulaştık. Yaklaşık 110 kilometreyi tamamlamış durumdayız. İnşallah zamanında 22 Haziran sabahı Ankara’da CHP Genel Merkezinin önünde yürüyüşümüzü bitireceğiz” dedi.

“Bu Bir Sağduyu Yürüyüşüdür”

Arslan, “Bu yürüyüş bir sağduyu yürüyüşüdür. Kırıp dökmeden, hakaret etmeden, kavga gürültü çıkarmadan, üslubuna, yürüyüşüne, konuşmasına, tavrına dikkat eden bir sağduyu yürüyüşüdür ve ilktir. 54 gün boyunca müzakere edelim, oturup konuşalım, bu sorunu çözelim ve birlikte eylemi sonuçlandıralım dedik. Amacımız yürüyüşümüzün sonunda işimizi ve aşımızı geri kazanmaktır” diye konuştu.

“Dünya Sendikal Hareketi Yürüyüşümüzü Destekliyor”

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak ILO 100. Yılında gerçekleştirilen  ILO 108. Konferansı kapsamında pek çok ülkenin sendikaları ve konfederasyonları ile ikili temaslarda bulunduğunu Emek ve Adalet Yürüyüşümüze selamlarını gönderdiklerini vurgulayan Arslan, “Dünya sendikal hareketinden özellikle Arnavutluk Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu Başkanı Gezim Kalaja ve ekibi 85 bin üyesiyle birlikte HAK-İŞ ve Hizmet-İş Sendikasının yürüyüşüne destek desteklerini ifade ettiler” dedi.

“Sendikal Hareketin Tarihini Yeniden Yazıyoruz”

Pek çok ülkenin sendikası ve konfederasyonunun Emek ve Adalet Yürüyüşümüzü önemli, anlamlı ve HAK-İŞ’e yakışan bir yürüyüş olarak gördüğünü anlatan Arslan, “Biz sadece yürümüyoruz, sendikal hareketin tarihini yeniden yazıyoruz. Yürüyüşümüz sendikal hareket için önemli bir mesajdır. Hakkımız, hukukumuz, geleceğimiz ve işlerimiz için gerektiği zaman yürüyeceğimizi de göstermiş olduk. Araçlar geçerken kornaya basarak bizimle beraber olduklarını gösteriyorlar. Bütün bu çabalarımız, hassasiyetimiz, ilkeli duruşumuz ve istikamet üzere yürüyüşümüz bize yakışan şekliyle kamuoyunda geniş yankı bulmuştur” şeklinde konuştu.

“Cumhurbaşkanımız Yürüyüşümüzü Dünyaya Göstermiştir”.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Grup Toplantısında, Bolu’dan Ankara’ya başlattığımız “Emek ve Adalet Yürüyüşümüzü” gündeme taşıdığını dile getiren Arslan, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Grup Toplantısında yürüyüşümüzü, mücadelemizi ve mücadelemizin ne amaçla yapıldığını, kimlerin ne sözleri verip de sözlerini yerine getirmediğini bütün dünyaya video konferans aracılığıyla göstermiştir. Yürüyüşümüz, kutlu davamıza sahip çıkışımız, haklı ve adaletli şekilde davranmamız bizi sorumlu davranmaya ve bu sorumluluğumuzun karşılığında da kamuoyunun desteğini almamızı sağlamıştır” dedi.

“Ey Kılıçdaroğlu, Bu İnsanların Feryadını Duy”

Emekçilerin bizzat yürüyerek, alınteri akıtarak, ayaklarının şişerek, güneşin ve yağmurun altında kararlı bir şekilde mücadeleyi sürdürdüklerini belirten Arslan, “Bu yüzden kamuoyu ve medya bize inanıyor ve samimiyetimizi takdirle karşılıyorlar. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ve ilgili Belediye Başkanlarına sesleniyoruz: Gelin, seçim öncesindeki vaadlerinizi tutun. ‘Belediyede çalışan işçiler hangi siyasi görüşte olursa olsun, hangi zamanda işe girmiş olursa olsun işçilerimizin ekmeğiyle ve aşıyla oynamayacağız. Belediye Başkanlarını buradan uyarıyorum. İşçilerin ekmeğiyle oynamasınlar’ diyen Kılıçdaroğlu, bizim işimizle ve ekmeğimizle oynadılar. Bizim işçi olmaktan, emekçi olmaktan başka hiçbir kusurumuz yok. Ey Kılıçdaroğlu, bu insanların feryadını duy. Biz mücadelemizi alınteri, emeğimiz, işimiz, aşımız ve geleceğimiz için yapıyoruz” sözlerine yer verdi.

“Arkadaşlarımız İşe Alınırsa Yürüyüşümüzü Sonlandırırız”

Emek ve Adalet Yürüyüşümüzün 6. Gününde Bolu-Ankara Karayolunun 110. Kilometresi Çamkoru yol ayrımından devam edeceğini belirten Arslan, “Yarın yürüyüşümüzü kaldığımız yerden başlatacağız. Yürüyüşümüze değişik kesimlerden, sendikalarımızdan, sanat çevrelerinden ve bilim adamlarından katılma talepleri var. Yürüyüşümüzü her zaman üslubumuza dikkat ederek, başı dik, onurlu bir şekilde devam ettireceğiz. Bu eyleme destek veren emek veren bizim mücadelemizde bizimle birlikte olan dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yolumuz yolunuz açık olsun. İnşallah Ankara’ya varmadan sesimizin duyulduğu, taleplerimizin kabul edildiği ve arkadaşlarımızın işe döndüğü haberini alırsak, Ankara’ya varmadan yürüyüşümüzü sonlandırır ve işimizin başına döneriz” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

15 Haziran 2019 17:12, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu