ARSLAN: “TÜRKİYE VE DÜNYA İÇİN ÖRNEK ALINACAK BİR YÜRÜYÜŞ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

16 Haziran 2019 17:17, Haberler


EMEK VE ADALET YÜRÜYÜŞÜ 6. GÜNÜNDE KIZILCAHAM’A ULAŞTI

ARSLAN: “TÜRKİYE VE DÜNYA İÇİN ÖRNEK ALINACAK BİR YÜRÜYÜŞ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”


CHP ve HDP’li belediyelerde yaşanan işten çıkarmalar, emekçilere yönelik tehdit, yıldırma, işyeri değiştirme işten çıkarma baskılarına karşı Bolu Belediyesi önünden başlatılan “Emek ve Adalet Yürüyüşünün” altıncı günü Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinin girişinde tamamlandı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, yürüyüşün sonunda yaptığı açıklamada, “Bugün 20 kilometrelik yürüyüşümüzün sonuna geldik. Kızılcahamam’ın girişindeyiz. Bugünkü yürüyüşümüz her gün olduğu gibi heyecanla, ilk günkü azim ve kararlılıkla devam etti” dedi.

“Türkiye ve Dünya İçin Örnek Alınacak Bir Yürüyüş Gerçekleştiriyoruz”

Azimle ve kararlılıkla çıktıkları yolda başarılı bir şekilde yürümeye devam ettiklerini belirten Arslan, “Yürüyüşümüzün amacı birkaç temel eksene dayanmaktadır. Birincisi, Emek ve Adalet Yürüyüşümüzü demokrasimiz adına önemli bir yürüyüş olarak görüyoruz. Kırıp dökmeden, kavga etmeden, çatışmadan, ideolojik saldırılarda bulunmadan, hakaret etmeden ama aynı zamanda taleplerini medeni bir şekilde ortaya koyan, eleştirilerimizi ortaya koyarak sağduyulu bir yürüyüş yapıyoruz. Hem Türkiye sendikal hareketi için hem de dünya sendikal hareketi için son derece önemli, anlamlı ve örnek alınacak bir yürüyüştür” ifadelerini kullandı.

“Bütün Halkımız Bizimle Beraber”

55 gündür Bolu Belediyesi önündeki eylemde ve 6 gündür gerçekleştirilen Emek ve Adalet Yürüyüşünde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını söyleyen Arslan, “Bütün halkımız bizimle beraber. Yürüyüş boyunca yolculuk edenler, kamyon şoförleri, otobüs şoförleri hep bizimle selamlaştılar. Hangi köyden geçiyorsak bize el salladılar, selam gönderdiler. Köyün birisinden geçerken bir teyzemizin ağladığını gördüm. Bu gerçekten bizi gururlandıran ve onurlandıran bir şeydir. Biz sadece haklarımız, alınterimiz, işimiz, aşımız ve ekmeğimiz için yürüyoruz. Bunları elimizden alanlara karşı yürüyoruz. Amacımız ülkemizi, bölgemizi, şehrimizi, ilçemizi zora sokmak, kaos oluşturmak değil. Bizim amacımız alınterimizin, ekmeğimizin çalınmasına itiraz etmek ve buna karşı mücadele etmektir” şeklinde konuştu.

“İşimizi Geri Almak İçin 6 Gündür Yürüyoruz”

Sosyal diyaloğ ve masada kalarak müzakere etmenin gerekliliğini vurgulayan Arslan, “CHP’li yetkililere buradan tekrar bir çağrı yapıyorum. Gelin görüşelim bu arkadaşlarımızı işe alın. Biz de eylemimizi burada sonuçlandıralım. Amacımız işimizi, aşımızı yeniden elimize almak, sendikal baskılara karşı direnmek ve sendikal haklarımızı sonuna kadar kullanmaktır. Bizim amacımız siyasi bir mücadele değil, herhangi bir siyasi partiye karşı tavır almak değildir. Bizim amacımız ekmeğimizi, işimizi geri almaktır. Bu amaçla 6 gündür yürüyoruz. Yürüyüşümüzü Cumartesi günü CHP Genel Merkezi önünde bir basın açıklamasıyla tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

“Cumartesi Günü Kılıçdaroğlu’nu Bulmak İçin CHP’de Olacağız”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde yapmış olduğu konuşmada, “Söz namustur, sözümüzün arkasında duracağız. Eğer başına bir sıkıntı gelen olursa gelsin beni bulsun” sözlerini anımsatan Arslan, “Biz Sayın Kılıçdaroğlu’nu bulmak için Cumartesi günü CHP Genel Merkezi önünde olacağız. Umarım bu insanların acılarını ve feryatlarını dinlerler de bu arkadaşlarımız yeniden işlerine dönerler. Arkadaşlarımız işini aşını geri kazanana kadar eylemlerimize ve yürüyüşümüze devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

“14 Bin 500 Arkadaşımız İstifa Ettirildi”

CHP ve HDP’li Belediye Başkanları’nın seçilir seçilmez ilk işlerinin sendika üyelerine baskı yapmak olduğunu belirten Arslan, “Üyelerimize baskı, tehdit ve mobbing uyguladılar. Sürgüne yolladılar. En sonunda da işten attılar. Şu ana kadar HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızdan HDP ve CHP’li Belediyelerde çalışan yaklaşık 14 bin 500 arkadaşımız istifa ettirildi ve hala istifa ettirilmeye devam ediliyor. Açıkça bize karşı bir meydan okuma, bir savaş, bir mücadele var. Biz bütün bunlara rağmen sağduyulu, makul, ülkesini vatanını ve milletini seven insanlar olarak dikkatli davranıyoruz. Biz her şeye rağmen makul olmaya devam edeceğiz. Ülkemize zarar verecek hiçbir davranışın içinde olmayacağız. Haklı ve soylu mücadelemizi sonuna kadar kararlılıkla sürdüreceğiz” sözlerine yer verdi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve beraberindeki kortej, AK Parti ve MHP Kızılcahamam ilçe yöneticileri tarafından karşılandı.

Açıklamanın ardından Ülkücü Şehitler Anıtı ziyaret edilerek dua edildi.

Emek ve Adalet Yürüyüşünü  6. Günü Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın açıklamaları ile son buldu. Yürüyüş yarın Kızılcahamam girişinde kaldığı yerden devam edecek.

16 Haziran 2019 17:17, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu