EMEK VE ADALET YÜRÜYÜŞÜNÜN 7. GÜNÜ KIZILCAHAMAM'DA BAŞLADI

17 Haziran 2019 10:59, Haberler


EMEK VE ADALET YÜRÜYÜŞÜ 7. GÜNÜNDE


Emek ve Adalet Yürüyüşünün 7. Günü Kızılcahamam Ülkücü Şehitler Anıtı’ndan başladı.

Yürüyüş öncesinde basına açıklamalarda bulunan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Yürüyüşümüzün 7. Gününe ulaştık, yoğun yağmur, dik yokuşlar, yüksek sıcak ve diğer engellere rağmen dün akşam bu güzel ilçemize, Kızılcahamam’a ulaştık. Kızılcahamam’ın bizim yürüyüşümüze destek vererek yanımızda olması çok anlamlı. Kızılcahamam Belediye Başkan Yardımcısına verdiği destekten dolayı tekrar teşekkür ediyorum. Yürüyüşümüzü 4 gün sonra tamamlayacağız. Cumartesi günü CHP Genel Merkezinde bir basın açıklamasıyla yürüyüşümüzü tamamlayacağız” dedi.

“Geleceğimiz, İşimiz, Aşımız İçin Bu Yürüyüşü Yapıyoruz”

Yürüyüşü, geleceğimiz, işimiz, aşımız ve ekmeğimiz için yaptığımızı dile getiren Arslan, “Bize destek olan herkese teşekkür ediyorum. Özellikle Bolu Belediyesi’nden 97 arkadaşımız, Çanakkale Bayramiç Belediyesi’nden 57 arkadaşımız, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden 50’ye yakın arkadaşımız, İzmit Belediyesi’nden 8 arkadaşımız, İzmir Menderes ve HDP’li Belediyelerden onlarca arkadaşımız işini kaybetmiş durumda. Sendikamızın üyesi 700 arkadaşımız 31 Mart seçimlerinden sonraki siyasi baskılar tehditler yüzünden işlerini kaybetti” açıklamasında bulundu.

“Yürüyüşümüzün 4 Temel İlkesi Var”

Emek ve Adalet Yürüyüşünün 4 temel ilkeye dayandığını belirten Arslan, “Birincisi haksız yere, sadece kendilerinden önceki dönemde işe alındığı için işten çıkarılan arkadaşlarımızın işe dönmesini sağlamak. İkincisi yeni işten çıkarmaları önlemek için bu yürüyüşü yapıyoruz. Çünkü bundan sonra bir kısım hırslarla göreve gelenler, kendi yandaşlarını işe yerleştirmek için ciddi bir çaba içerisinde. Bu mücadelemizin ikinci amacı da yeni arkadaşlarımızı bu şekilde kurban vermemektir. Üçüncüsü, 31 Mart’ta henüz mazbatalarını almadan CHP’li ve HDP’li Belediyelerde, Belediye Başkanları ve yandaşları sendikalarımız üzerine baskılar yaptı. Belediyelerin, tehditlerle bir kısım korkutmalarla işten çıkarma, işyeri sürgünleri gibi demokratik olmayan tutumlarını önlemeye çalışıyoruz. Şu ana kadar konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızdan 14 bin 500 üyemiz zorla bizden koparılarak başka sendikalara üye yapılmıştır. Yürüyüşümüzün üçüncü amacı sendikal baskıları durdurmak, dördüncü amacı ise demokratik bir eylemin nasıl yapıldığını göstermektir. Haklı mücadelemize yürüdüğümüz yerlerde halkın destek olduğunu gördük” ifadelerini kullandı.

“Sendikal Harekete Yeni Bir Ufuk Açıyoruz”

Arslan, “Sendikal harekete yeni bir ufuk açıyoruz. Kavga etmeden, çatışmadan, polisle, jopla, TOMA’larla karşılaşmadan, güvelik güçleriyle işçilerimizin omuz omuza yürüdüğü farklı bir eylemi gerçekleştiriyoruz. Bunun adı sağduyudur. Biz mücadelemizde sağduyumuzu elden bırakmıyoruz. Bizi işsiz bırakanlara bile hitap ederken üslubumuza dikkat ediyoruz. Bizim tek bir amacımız var o da işimizi geri almak” şeklinde konuştu.

Emek ve Adalet Yürüyüşü Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın açıklamasının ardından başladı.  

Kızılcahamam Halkı Yürüyüşümüzü Selamladı

Emek ve Adalet Yürüyüş korteji, Kızılcahamam ilçesine girdiğinde Kızılcahamam halkı tarafından coşku ve sevinçle karşılandı. Esnaf ve küçük çocuklar el sallayarak, alkış tutarak yürüyüşümüze destek verdiler. Kızılcahamam Belediyesi yürüyenlere kahvaltı ikramında bulundu. Kahvaltıdan sonra yürüyüş tekrar başladı.

17 Haziran 2019 10:59, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu