BAKAN SELÇUK, GENEL KURULUMUZA HİTAP ETTİ

10 Temmuz 2019 10:00, Haberler


BAKAN SELÇUK, GENEL KURULUMUZA HİTAP ETTİ

SELÇUK: “HAK-İŞ ROL MODEL OLDU”


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, HAK-İŞ 14. Olağan Genel Kuruluna katılarak bir konuşma yaptı.

“HAK-İŞ Rol Model Oldu”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, konu çalışma hayatı olduğunda önemli bir payın sendikalarda olduğunu belirterek, “HAK-İŞ, üye sendikalarıyla Kadın, Gençlik, Engelliler, İş Sağlığı ve Güvenliği Komiteleriyle bu çabanın tam ortasında yer alıyor. Ulusal ve uluslararası düzeyde yürüttüğü projelerle, örnek sendikacılık anlayışıyla sosyal adaletin sağlanmasında rol model oldu” dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bakanlığın yaptığı çalışmaları anlatarak, “Demokratik hakkın en büyük hak olduğuna inanarak, aldığımız sorumluluğu yerine getiriyoruz. Ama maalesef bugün bazı belediyelerin el değiştirmesiyle birlikte işçinin emeğini değersizleştiren, çalışma hakkını elinden alan bir tutumla karşı karşıya kaldık” diye konuştu.

“Her Zaman Yanınızda”

Seçim meydanlarında söz verdikleri ve noterden taahhütname verdikleri halde sözlerinde durmayan Belediye Başkanlarının olduğunu belirten Selçuk, “Hiç kimsenin siyasi görüşünden, sendikasından dolayı bu milleti ayrıştırmaya, mobbing uygulamaya, işten çıkarmaya hakkı yok. Buradan özellikle belirtmeliyim ki Anayasamız, Kanunlarımız, Bakanlığımın bu konudaki denetim ve yaptırım mekanizmaları her zaman yanınızda! Bu konuda gereken adımları attık, gerekirse atmaya da devam edeceğiz. Sizler de sendikalarınızı değiştirme konusunda yapılan baskılara karşı boyun eğmeyin, yılmayın, korkmayın!” ifadelerini kullandı.

“Vesayet Rejimlerine Karşı Milletin Sesiydiniz”

HAK-İŞ’in sadece güçlü bir sendikal yapılanmanın tezahürü değil aynı zamanda demokrasinin gücü, insan hak ve özgürlüklerin de savunucusu olduğunu vurgulayan Selçuk, “12 Eylül başta olmak üzere darbe girişimlerine, anti demokratik uygulamalara, vesayet rejimlerine karşı milletin sesiydiniz. Üçüncü yılını idrak edeceğimiz 15 Temmuz’un gerçek kahramanları sizlersiniz. Milli iradenin, özgürlüklerin karşısında hiçbir gücün karşı duramayacağını gösterdiniz. Her birinizi yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu.

Selçuk, “HAK-İŞ Konfederasyonunun 14. Olağan Genel Kurulunun hayırlı olmasını temenni ediyorum. Seçilecek olan yeni yönetim kurulunu şimdiden tebrik ediyorum” dedi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

10 Temmuz 2019 10:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu