GENEL KURULUMUZA ULUSLARARASI SENDİKAL HAREKETTEN YOĞUN İLGİ

10 Temmuz 2019 10:08, Haberler


GENEL KURULUMUZA ULUSLARARASI SENDİKAL HAREKETTEN YOĞUN İLGİ


HAK-İŞ’in 14. Olağan Genel Kurulu’na uluslararası sendikal hareket yoğun katılım sağladı. Genel Kurul’a, 53 ülkeden 120 konuk sendikacı katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in 14. Olağan Genel Kurulu’nu izlemek için gelen konuk sendikacıların onuruna bir kokteyl verdi.

Kokteyle, üyesi bulunduğumuz ITUC ve ETUC başta olmak üzere, Uluslararası İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ITUC) Genel Başkanı Ayuba Philibus Wabba, ETUC Genel Sekreter Yardımcısı Patrick Itschert, OATUU Genel Sekreteri Arezki Mezhoud, Angola, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Brezilya, Benin, Bosna-Hersek, Botsvana, Bulgaristan, Burkina Faso, Cibuti, Çad, Endonezya, Eritre, Fas, Fildişi, Filistin, Fransa, Gabon, Gambiya, Gana, Gine, Gürcistan, İran, İngiltere, İtalya, Kamerun, Kazakistan, Kenya,  Kongo, Kosova, Lübnan, Madagaskar, Makedonya, Malavi, Mali, Moritanya, Morityus, Nijerya, Pakistan, Romanya, Ruanda, Senegal, Somali, Sudan, Tanzanya, Togo, Tunus, Uganda, Ürdün ve Zambiya’dan gelen sendika temsilcileri yoğun katıldı.

Kokteylde konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, konuk sendikacılara, Türkiye’ye gelerek Genel Kurul’umuzu onurlandırdıkları ve verdikleri katkılardan dolayı için teşekkür etti.

HAK-İŞ’in uluslararası sendikal hareketin etkin ve saygın bir üyesi olduğunu belirten Arslan, “Bugün bir kez daha gördük ki, uluslararası sendikal dayanışmaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. HAK-İŞ olarak, uluslararası sendikal dayanışmanın önemli bir örgütüyüz. Uluslararası sendikal harekete katkı veriyoruz. Bu dayanışmayı daha ileri taşımak istiyoruz. Dünya emekçilerinin başarısı, küresel emeğin güç birliği ile mümkün olacaktır” dedi.

Konuk sendikacılar da HAK-İŞ ile birlikte çalışmanın önemine vurgu yaparak, HAK-İŞ’in deneyimlerinden yararlandıklarını söylediler.

Konuk sendikacılar onurlarına verilen kokteylden dolayı Genel Başkanımız Arslan’a teşekkür ederek, hediye takdiminde bulundular.


HABERE AİT GÖRSELLER :

10 Temmuz 2019 10:08, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu