ARSLAN’DAN DİYARBAKIR ANNELERİNİN TARİHİ DİRENİŞİNE DESTEK

19 Aralık 2019 12:40, Haberler


ARSLAN’DAN DİYARBAKIR ANNELERİNİN TARİHİ DİRENİŞİNE DESTEK


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 19 Aralık 2019 tarihinde evlatlarını bölücü terör örgütünün elinden kurtarmak için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde 108 gündür oturma eylemi yapan annelere destek ziyaretinde bulundu.

Ziyaret programına, Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve eşi Alime Arslan, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Yunus Değirmenci, Konfederasyonumuza bağlı Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Av. Tuncay Dolu, HAK-İŞ Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Dinç, HAK-İŞ Muş İl Başkanı Yaşar Kalır, HAK-İŞ Elazığ İl Başkanı Kazım Cavlı, Batman İl Başkanı Bünyamin Söğüt, HAK-İŞ Kadın Komite Başkanı Fatma Zengin, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Kadın Komite Başkan ve üyeleri, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Diyarbakır İl ve Şube Başkanları ile basın mensupları katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, anaların evlatlarını bölücü terör örgütünün elinden kurtarmak için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde 108 gündür gerçekleştirdiği tarihi direnişe destek olmak amacıyla Diyarbakır annelerini ziyaret ettiklerini söyledi.

“Tarihi Bir Direniş Olarak Görüyoruz”

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak her zaman mağdur ailelerin yanında olduklarını belirten Arslan, “Diyarbakır annelerinin 108 gündür gerçekleştirdiği eylemi tarihi bir direniş olarak görüyoruz. Direnişin 108’inci gününde anne ve babaların mücadelelerine destek olmak amacıyla burada bulunuyoruz. Bu destek ziyaretimizle aynı zamanda uluslararası sendikal hareketler ve uluslararası topluma mesaj vermek istiyoruz. BM sözleşmelerine göre 14-15 yaşındaki çocukların dağa kaçırılması bir insanlık suçudur” dedi.

“Hacire Ananın Feryadı Işık Oldu”

Diyarbakır annelerinin feryatlarının küçük yaşta çocuklarının zorla dağa kaçırılıp, zorla savaştırılmasına karşı bir isyan, bir itiraz olduğunu söyleyen Arslan, “Hacire annenin feryadı buradaki bütün ailelere bir yol, bir ışık oldu. 2 evladımız mücadelenin sonunda ailesine kavuştu. Buradaki bütün anne ve babaların evlatlarına kavuşması için büyük bir mücadeleyi ve desteğimizi onlarla paylaşıyoruz” diye konuştu.

“Gerginliğin Faturasını Anneler, Çocuklar ve Mazlumlar Çekiyor” 

Bölgede 40 yıla yakın bir süredir yaşanan gerginliğin en büyük faturasını annelerin, çocukların, yaşlıların, mağdur ve mazlum halkın çektiğini dile getiren Arslan, “Bu acıların sona ermesi, mağduriyetlerin yaşanmaması, çocuklarımızın dağa gitmesi değil, okullarda okuması için hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. HAK-İŞ olarak dün olduğu bugün de ülkemizin barışı, birlik ve bütünlüğü için ortaya konulan her türlü mücadeleye destek oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Annelerin acılarını, yaşadıkları sıkıntıları ancak onlar gibi olanların anlayacağını söyleyen Arslan, “Onlara destek olup, içlerinde yanan ateşin harını azaltmaya çalışıyoruz. Uluslararası kuruluşlarla dayanışma içerisinde olan ve uluslararası toplumla diyalog kuran herkesi annelerin acılarını anlamaya çağırıyoruz” dedi.

“Çocukların Annelerine Teslim Edilmesini İstiyoruz”

Diyarbakır Lice'nin köyünde oturan yaşlı bir çobanın kendisini arayıp 14 yaşındaki oğlunun teröristler tarafından zorla dağa kaçırıldığını söylediğini anlatan Arslan, “14 yaşındaki evladımı elimden aldılar, ben çocuğumu istiyorum dedi. Bu babanın feryadı bana kadar ulaşmışsa, bu acılar bütün dünyaya ulaşmışsa terör örgütüne destek veren siyasi parti, terör örgütüyle birlikte çalışan siyasi hareketin bu çocukları annelerine vermesi gerekir. Anneler çocuklarının bu siyasal hareket tarafından götürüldüğünü biliyor ve onun için burada nöbet tutuyorlar. Kendilerini Kürtlerin temsilcisi olarak gören ama Kürt çocuklarını dağa kaldırıp öldürten, analarını ağlatan bu örgütün ve onun arkasındaki siyasal yapının bunu görmesini, gereken duyarlılığı göstererek çocuklarını annelerine teslim etmesini istiyoruz” diye konuştu. 

“Annelerin Mücadelesini Hiçbir Silahlı Güç Yapamaz”

Devletin terör örgütüyle kararlı bir şekilde mücadele ettiğini vurgulayan Arslan, “Bu annelerin mücadelesini hiçbir silahlı güç yapamaz. Hiçbir güç bu kadar etkili olamaz. Annelerimizin buradaki mücadelesi aslında 40 yıldır süren terörün sona erdirilmesi için en önemli şansımızdır. Bu anneler sadece kendi evlatları için değil bundan sonra da başka Kürt anaların çocukları ölmesin, dağa çıkmasın ve barış hakim kılınsın diye bir mücadele yapıyorlar. Bu mücadeleyi anlamlı ve kutlu olarak görüyoruz. Türkiye'nin birliği ve bütünlüğü, terörün sona ermesi için annelerin ortaya koyduğu bu soylu mücadeleyi yürekten destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Annelerin Mücadelesi Yeni Bir Tarihi Yolcuğun Başlangıcı Olmuştur”

Bazı annelerin ve ailelerin terör örgütünün tehdidi ve baskısı nedeniyle nöbet tutmaya gelemediğini dile getiren Arslan, “Bu onurlu annelerin mücadelesi yeni bir tarihi yolcuğun başlangıcı olmuştur. Bu yolculuk 108'inci gününde güçlenerek devam etmektedir. Bunu devam ettirmek analar ile birlikte bizim de sorumluluğumuzdur. Bu annelerin feryadını duyun. Annelerin yüreklerinde yanan yangını fark edin” dedi.

“Diyarbakır Annelerimizin Haklı ve Onurlu Mücadelesinin Yanındayız”

HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, 170 bin kadın üyesiyle Diyarbakır annelerine destek verdiklerini belirterek, “Diyarbakır annelerimizin haklı ve onurlu mücadelesinin yanındayız. Türkiye genelinde Diyarbakır anneleri için eylem yaptık ve bundan sonra da eylemlerimize devam edeceğiz. Anneleri evlatlarından ayırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Analarımızın bu mücadelelerinin arkasındayız. Anneler evlatlarına kavuşana kadar bu mücadeleye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

19 Aralık 2019 12:40, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu