ARSLAN, SİLOPİ BELEDİYESİ’NDE İŞTEN ÇIKARILAN EMEKÇİLERE DESTEK VERDİ

31 Aralık 2019 16:43, Haberler


ARSLAN, SİLOPİ BELEDİYESİ’NDE İŞTEN ÇIKARILAN EMEKÇİLERE DESTEK VERDİ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Silopi Belediyesi’nde işten çıkarılan emekçilere destek vermek amacıyla bir basın açıklaması yaptı. 

Silopi Belediyesi önünde, 31 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirilen basın açıklamasına Hizmet-İş Sendikası Şırnak İl Başkanı Nevzat Usal, Hizmet-İş Sendikası Diyarbakır İl Başkanı Ercan Kahraman, Hizmet-İş Sendikası Hukuk Müşaviri Av. Kürşat Kaya ve Silopi Belediyesi’nde işten çıkarılan işçiler katıldı.

“Haksızlığa ve Adaletsizliğe İtiraz Etmek İçin Buradayız”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Silopi Belediyesi’nde yaşanan işten çıkarmaların herkesi derinden üzdüğünü belirterek, “Doğu ve Güneydoğudaki bütün belediyelerde, özellikle HDP’nin kazandığı belediyelerde uygulanan işçi kıyımına, haksız, adaletsiz ve hukuksuz uygulamalara itiraz etmek için buradayız” dedi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 464 üyemizin işten çıkarıldığını belirten Arslan, işten çıkarılanların bazılarının şehit ve gazi yakınları olmasından dolayı derin üzüntü duyduğunu dile getirdi.

“Riyakâr Tutumu Protesto Ediyoruz”

Seçim öncesinde demokrasi, özgürlük ve barış söylemleri gerçekleştirenlerin seçim sonrasında bu kavramlara uymadıklarını belirten Arslan, “Seçim öncesi ve sonrası argümanlarını demokrasi, özgürlük, barış ve birlikte yaşamak gibi toplumun her kesiminin üzerinde mutabık kaldığı kelimeler üzerinden oluşturanlar; ne yazık ki seçimlerden sonra bu kavramların hepsini unuttular. Kendi fikirlerine uygun davranan insanları koruma altına alırken, diğerlerini işten çıkardılar. Bu riyakâr tutumu protesto ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Üyelerimiz Sendika Değiştirme Baskısına Direndikleri İçin İşten Atıldı”

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından HAK-İŞ üyelerine yönelik bir kıyım başlatıldığını anlatan Arslan, “Seçimlerden sonra CHP'li ve HDP'li bazı belediyelerde sendikalarımıza karşı başlatılan tasfiye operasyonunu kamuoyuna ve dünyaya ilan ediyoruz. İşten çıkarılan arkadaşlarımızın hiçbiri hukuki soruşturma geçirmemiş, haklarında iş yapmama, işe gelmeme gibi herhangi bir rapor hazırlanmamıştır. Aksine, sağa sola sürgün edilerek sendikalarımızdan istifa etmeleri ve kendi anlayışlarına uygun hareket etmeleri konusunda tehdit görmüş ve baskı görmüşler, direndikleri için işlerini kaybetmişlerdir” dedi.

“Kendi Zihniyetlerinde Olmayanları Dışlayan Anlayışı Silopi’de Gördük”

İşten atılan emekçiler için tüm hukuki yolların denendiğini söyleyen Arslan, “Arkadaşlarımızın işe dönmesi için 2 yol izledik. Birinci olarak, her fırsatta demokratik bir şekilde, taşkınlık yapmadan taleplerimizi ve eleştirilerimizi yaparak arkadaşlarımızın işe dönmesi konusunda mücadele ettik. Silopi Belediye Başkanı bizim taleplerimizi yok saydı. Hukukçularımızın görüşme taleplerini ciddiye almadı. Emekçilerin taleplerini dikkate almadı. Kendi zihniyetlerinde olmayan herkesi düşmanlaştıran ve dışlayan bu anlayış Silopi'de kendini göstermiştir. İkinci olarak, yargı sürecini işlettik, açtığımız davalar kabul edildi. Arkadaşlarımızın işe döndürülmesi konusunda mahkeme karar verdi. 2019 yılının son gününde 2 üyemiz için işe iade kararı verildi. Belediyeyi temsil edenler daha önce verilen işe iade kararlarına itiraz ettiler. Bu itirazların bir an evvel durdurulmasını ve arkadaşlarımızın işe dönmesini istiyoruz” diye konuştu.

Arslan’dan Emekçilere Tebrik

İşten çıkarılan üyelerimizin mücadelelerindeki kararlılığı takdirle karşıladığını dile getiren Arslan, “HAK-İŞ olarak arkadaşlarımızın mücadelesini kendi mücadelemiz olarak görüyoruz. Emeğe, emeğin temsilcilerine ve sendikacılara karşı ön yargılı yaklaşımlardan vazgeçilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Arkadaşlarımızın Hakları İçin Ne Gerekiyorsa Yapacağız”

İşten çıkarılan üyelerimizin işlerine tekrar iade edilmeleri için Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamız tarafından Bolu’dan Ankara’ya gerçekleştirilen Emek ve Adalet Yürüyüşü’nün sonucunda üyelerimizin tekrar işe alındığını hatırlatan Arslan, “4 aya yakın süredir İBB önünde eylem yapıyoruz. Arkadaşlarımızın hakkını, hukukunu korumak ve işlerine tekrar dönmelerini sağlamak için 2019 yılının son gününde Türkiye’nin her yerinde mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Mahkeme karalarına uyulması konusunda Belediye Başkanı ve siyasi partisini göreve çağırıyoruz. Çağrımızı lütfen anlasınlar, duysunlar ve bunun gereğini yapsınlar. Aksi halde biz bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Arkadaşlarımızın hakları için ne gerekiyorsa yapacağız” sözlerine yer verdi.

Silopi Belediyesi’nde işten çıkarılan üyemiz Faysal Efe, “31 Mart yerel seçimlerinde Silopi Belediyesi’ni HDP’nin kazanmasından sonra siyasi sebeplerle işten çıkarıldık. Silopi Belediyesi’nde şehit ve gazi yakınlarının da bulunduğu 20 işçi ile beraber işten çıkarıldık. İşten çıkarılmamızın hiçbir haklı gerekçesi yoktur. Tamamen siyasi nedenlerle bizi işimizden etiler, işsiz bıraktılar” dedi.

Tek isteklerinin tekrar işlerine dönmek olduğunu dile getiren Efe, “Bizim tek isteğimiz işimize, aşımıza tekrar kavuşmak. İşimize tekrar dönmek için açtığımız mahkemeyi kazandık. Mahkemeyi kazanmamıza rağmen bizi işe almama konusunda direniyorlar. Bu haksızlığa herkesin tepki göstermesini istiyoruz” diye konuştu.

Efe, “Destekleri için Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a çok teşekkür ediyoruz. Buraya gelerek bize desteklerini gösterdi” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

31 Aralık 2019 16:43, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu