ARSLAN, KAYSERİ’DE TEMSİLCİLER MECLİSİ TOPLANTISINA KATILDI

13 Şubat 2020 14:55, Haberler


ARSLAN, KAYSERİ’DE TEMSİLCİLER MECLİSİ TOPLANTISINA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 13 Şubat 2020 tarihinde HAK-İŞ Kayseri İl Temsilciler Meclisi toplantısına katıldı.

Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Genel Başkan Yardımcımız Yunus Değirmenci, Konfederasyonumuza bağlı Öz Ağaç-İş Sendikamızın Genel Başkanı Av. Tuncay Dolu ve Yönetim Kurulu üyeleri, HAK-İŞ Kayseri İl Başkanı Serhat Çelik ve yönetim kurulu üyeleri, HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın Kayseri İl ve Şube Başkanlıkları, işyeri sendika temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Kayseri’de Erciyes Anadolu Holding ile 10 bine yakın işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imza töreni öncesinde Kayseri Temsilciler Meclisi Toplantısına katılmaktan ve emekçilerle birlikte olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Yaşananlar Hepimizin Yüreğini Yaktı”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan Temsilciler Meclisi Toplantısında çalışma hayatı ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

2020 yılında Türkiye’nin yaşadığı birtakım sorunlara değinen Arslan, “Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremlerde, İdlib’de askerlerimize yapılan hain saldırılarda ve Van’da meydana gelen çığ felaketinde kaybettiğimiz evlatlarımız ve şehitlerimiz var. Üst üste gelen bütün bu acılar hepimizin yüreğini yaktı. İnşallah bu acıları bir daha yaşamayız. Yeni acılar ve hüzünler yaşamayalım diye Allah’a dua ediyorum” dedi.

Türkiye üzerine uluslararası güçler tarafından oynanan oyunlara ve ardından ekonomide yaşanan gelişmelere dikkat çeken Arslan,  yaşanan zorlukların en büyük faturasını emekçiler, çalışanlar, çalışmayanlar ve hatta kayıtdışı çalışanların ödediğini söyledi. Arslan, “Uluslararası saldırılara karşı gücünü ve birlikteliğini, dayanışmasını ortaya koymak adına hep sorunların çözümünden yana destek olduk ve katkı verdik. Sorunların çözümü için taleplerimizi ifade ettik” şeklinde konuştu.

“İşsizlik Oranlarında Yükselme Var”

İşsizlik oranlarında görülen yükselmenin olumsuzluklarına değinen Arslan, “Türkiye’nin 2023 hedeflerinde işsizlik oranlarının yüzde 5’lerde tutulması için yürütülen çalışmalara ve alınan önlemlere HAK-İŞ olarak destek olduk. Hükümetin bu konudaki atacağı her türlü adımı desteklediğimizi ve destekleyeceğimizi ifade etmek istiyorum. Özellikle son yıllardaki artışların durdurulması konusundaki çabalarımızı Sayın Cumhurbaşkanımız ve muhataplarımızla paylaşarak bunun için çözümler ürettik” ifadelerini kullandı.

“Vergi Dilimleri Çalışanların Aleyhine Devam Ediyor”

Asgari ücretlilerden yapılan vergi kesintileri konusunda HAK-İŞ’in görüşlerini anlatan Arslan, “Vergi dilimlerinde çalışanlar aleyhine bir durum her geçen gün artmaya devam ediyor. 2008 yılında asgari ücretli bir çalışanın yüzde 15’lik dilimden yüzde 20’ye geçişi 15 ay sonra söz konusuydu. Yani 1 yıl süreyle asgari ücretli arkadaşımızın ücreti yüzde 20 dilime giremeyecek noktadaydı. 2019 yılında 7 aylık asgari ücretle yüzde 20’lik dilimlere giriyoruz. Bu da bütün çalışanların daha fazla vergi vermesi anlamına geliyor. Bu da verginin tabana yayılması politikalarında tersine bir işleyiş demektir. Bizim talebimiz asgari ücret düzeyindeki bütün çalışanların ücretlerinin vergi dışı bırakılmasıdır. Sadece asgari ücret değil, bütün ücretlerden asgari ücret kısmının vergi dışı bırakılmasını, evli ve çocuk sahibi olanların da vergilendirmede dikkate alınmasını istiyoruz” dedi.

“3 Milyon 700 Bin Kişi Borçlu”

3 milyon 700 bine yakın kişinin bankalara olan borçlarından dolayı takip ve haciz işlemlerine maruz kaldığını hatırlatan Arslan, “Bu durum bizim son dönemde yaşadığımız ekonomik zorlukların başka bir ifadesidir. Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü ile geçtiğimiz günlerde bir görüşme yaptık ve kendilerine durumun vahametini anlattık. Bankalarla mahkemelik olmuş, hacizli olmuş arkadaşlarımızın borçlarının yapılandırılması konusunda hem Maliye Bakanlığı hem de Bankalar Birliği ile görüştük. Bu durum ile ilgili çözümleri ivedilikle bulmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

“1 Milyon İşçimiz Kadro Aldı”

Taşeronda çalışan 1 milyona yakın işçinin kadro almasının Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk olduğunu vurgulayan Arslan, “Bu sadece taşerondan kurtulmak değil, aynı zamanda arkadaşlarımızın kıdem tazminatlarını, izinlerini, fazla çalışmalarını ve çalışma hayatından elde edecekleri hakların kamu tarafından güvence altına alınmasıdır. Bu Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük reformudur. Bu reformun mimarı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Onunla beraber hükümetimiz, bakanlarımız ve bu konudaki bütün ilgililerdir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bütün engellemelere rağmen bu sistemin kaldırılmasına karşı direnenlere rağmen dik durmuş, KİT’ler hariç bütün arkadaşlarımızın kadrolarının verilmesi sağlanmıştır” dedi.

HAK-İŞ’in Hukuk Başarısı

Çalışanların yüzdelik dilimlerle ilgili yürütülen çalışmalarda önemli bir aşamaya geçildiğini ifade eden Arslan, “Son gelişmeleri HAK-İŞ internet sayfamızdan ilan ettik. Artık istinaf mahkemesinin de onay verdiği ve yüzdelik dilimlerle mahkemenin de kabul ettiği ve Yargıtay aşamasından sonra inşallah kesinleşmesiyle birlikte önemli bir sorunu da aşmış olacağız” açıklamasında bulundu.

“HAK-İŞ Üyelerinin Başka Sendikalara Üye Yapılmasını Kabul Edemeyiz”

696 sayılı KHK’nin geçici maddesi 7. Maddenin 3. Fıkrasına istinaden kadro alan işçilerin bir bölümünün başka sendikalara üye olma zorunda kalacaklarını kaydeden Arslan, “Taşeron konusunda mücadele yapmamış ve bir gün elini taşın altına koymamış insanlara kanun zoruyla HAK-İŞ’in üyelerini başka sendikaların üyesi yapma girişimini kabul etmemiz mümkün değil. Taşeronla ilgili kararname çıkarken, bizimle yapılan görüşmelerde olmayan ve bize söylenmeyen bir konudur. Biz buna karşı şiddetli bir tepki ortaya koyduk” dedi.

Arslan, “Kadrolarımızı aldık ve kadro alan arkadaşlarımızla taşerondan kadroya geçerken mevcut bulunduğu iş kollarında çalışmaya devam etmek istiyoruz. Buna göre bir düzenlemenin yapılmasını Sayın Cumhurbaşkanımız dahil bütün yetkililerden talepte bulunuyoruz ve bunun mücadelesini yapıyoruz. Kanun zoruyla böyle bir değişikliği asla kabul etmemiz mümkün değil. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

“Acıları Dindirmek Bize Düşüyor”

Dünyanın neresinde olursa olsun, bütün mağdur ve mazlumların yanında yer almaya devam edeceklerini vurgulayan Arslan, “Ülkemizin, bölgemizin ve küremizin bütün mazlumlarının bizden alacağı vardır.  Mazlumlarla bizim dayanışma içerisinde olmamız gerekiyor. Zalimlere karşı da mücadele etmek ve mazlumun yanında yer almamız gerekiyor. Böyle düşündüğümüz zamanda 24 saat yetmiyor. Kudüs’te olup bitenler ve yüzyılın anlaşması diye bize yutturulan ihanetler, Filistin’de, Gazze’de, Ramallah’ta yaşanan acıları dindirmekte de bize düşüyor” dedi.

“HAK-İŞ Mücadelesi Soylu ve Onurlu Bir Mücadeledir”

Bütün çalışanları HAK-İŞ’e bağlı sendikalara üye olmaya davet eden Arslan, “HAK-İŞ mücadelesini soylu ve onurlu bir mücadele olarak kabul ediyoruz. 14 milyon sigortalı kayıtlı çalışanın olduğu yerde 700 bine yakın HAK-İŞ’li üye sayısını asla yeterli bulamayız. O yüzden üye sayımızı 7 milyonlara, 10 milyonlara taşımak zorundayız. Türkiye’deki her işçiyi HAK-İŞ’e üye olmaya davet ediyorum. Bu üyelik aslında Türkiye’nin geleceği ve çalışanların geleceği adına tarihi bir adım olacaktır. HAK-İŞ’in gücü Türkiye’nin gücü, HAK-İŞ’in büyümesi Türkiye’nin büyümesidir” diye konuştu.

“Gençler HAK-İŞ’e Sahip Çıkın”

Genel Başkan Yardımcımız ve Özçelik-İş Sendikamızın Genel Başkanı Yunus Değirmenci, “HAK-İŞ’in Kayseri’de 30 bine yakın üyesi var. Her ilde olduğu gibi Kayseri’de de HAK-İŞ kimliğine sahip çıkmaya devam edeceğiz. HAK-İŞ’e ve sendikalarımıza verdiğiniz destek için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Buradan gençlere seslenmek istiyorum. Gençler HAK-İŞ’e, Türk milletine, bayrağımıza, ezanımıza sahip çıkın. Türkiye’nin bekası için en önde koşmaktan korkmayın” şeklinde konuştu.

“11 Bine Yakın Üyemiz Özel Sektörde Çalışıyor”

Öz Ağaç-İş Sendikamızın Genel Başkanı Av. Tuncay Dolu, “Mobilya sektöründe en büyük sendikayız ve çok zor bir sektör. 11 bine yakın üyemizin tamamı özel sektörde çalışıyor. Dolayısıyla ekonomideki bütün sıkıntılara göğüs germeye çalışıyoruz. Taşeron konusunda HAK-İŞ dışında hiçbir konfederasyon, hiçbir sendika mücadele etmedi. HAK-İŞ’e ne kadar destek olursanız, HAK-İŞ ne kadar güçlü olursa, o kadar hak sahibi olacaksınız. İnşallah daha büyük işleri başaracağız ve Türkiye’nin en büyük konfederasyonu olacağız” dedi.

“Kayseri’de En Büyük STK Olma Yolunda İlerliyoruz”

HAK-İŞ Kayseri İl Başkanı Serhat Çelik de yaptığı selamlama konuşmasında, “HAK-İŞ Konfederasyonu’nu Kayseri’de 30 bine yakın üyesiyle en büyük sivil toplum kuruluşu yapma yolunda hızla ilerliyoruz” diye konuştu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

13 Şubat 2020 14:55, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu