PORTEKİZ CGTP-IN KONFEDERASYONU KONGRESİNE KATILDIK

13 Şubat 2020 14:50, Haberler


PORTEKİZ CGTP-IN KONFEDERASYONU KONGRESİNE KATILDIK

Genel Başkan Yardımcımız Av. Hüseyin Öz, Portekiz’in başkenti Lizbon’da gerçekleştirilen Portekiz CGTP-IN Konfederasyonu’nun 14. Kongresine katıldı. Bütün dünyada, neo-liberal politikaların etkisiyle sendikalaşmaya ve örgütlenmeye karşı bir direnç oluştuğuna dikkat çeken Öz, “Yüksek teknolojilerin kullanıldığı dijital ekonomi, emek hareketini zorlamaktadır. Bu kuşatmaya karşı emek hareketleri olarak uluslararası dayanışma ve yeni örgütlenme stratejileri ile başa çıkabiliriz. CGTP-IN ile uluslararası düzeyde dayanışmanın artırılması için gayret edeceğiz” dedi. 

Genel Başkan Yardımcımız Av. Hüseyin Öz, 13 Şubat 2020 tarihinde Portekiz’in başkenti Lizbon’da gerçekleştirilen Portekiz CGTP-IN Konfederasyonu’nun 14. Kongresine, Dış İlişkiler Uzmanımız Merita Jegeni Yıldız ile birlikte katıldı. Konuşmasına Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın selamını ileterek başlayan Öz, Konfederasyonumuz HAK-İŞ ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in kamuda çalışan 1 milyona yakın taşeron işçinin, kadro almasını sağlayarak, taşeron sorununun çözülmesine öncü bir katkı sağladığını ifade eden Öz, “Hükümetimiz, neo-liberal dayatmalara karşı bir meydan okuma ortaya koyarak, taşeron sistemini sonlandırmış ve bu konuda tarihi bir başarıya imza atmıştır” dedi. 

“Kudüs, Filistin'in Ezeli ve Ebedi Başkentidir”

Öz, HAK-İŞ’in haksızlıklara karşı sesini her zaman yükselttiğini belirterek, “ABD’nin Filistin yaklaşımı uluslararası barışı tehdit eden en önemli konulardan bir tanesidir. Trump'ın ‘Yüzyılın anlaşması’ adıyla lanse ettiği plan, bizim ve Filistinliler için Yüzyılın yalanıdır. Filistinliler için yüz yılın ihanetidir. Bu ihanete asla izin vermeyeceğiz, asla geçit vermeyeceğiz. ‘Kudüs, İsrail'in değil Filistin'in ezeli ve ebedi Başkentidir’ diyerek bir dizi protesto ve faaliyette bulunduk ve bulunmaya devam edeceğiz” dedi.  

“Uluslararası Dayanışma ve Yeni Örgütlenme Stratejileri”

HAK-İŞ’in küresel emek dayanışmasına büyük önem atfettiğini anlatan Öz, ; bütün dünyada, neo-liberal politikaların etkisiyle sendikalaşmaya ve örgütlenmeye karşı bir direnç oluştuğuna dikkat çekti. Öz, “Yüksek teknolojilerin kullanıldığı dijital ekonomi, emek hareketini zorlamaktadır. Bu kuşatmaya karşı emek hareketleri olarak uluslararası dayanışma ve yeni örgütlenme stratejileri ile başa çıkabiliriz” dedi. 

Uluslararası sendikal hareketin üyesi ve önemli bir aktörü olarak HAK-İŞ’in CGTP-IN ile uluslararası düzeyde dayanışmanın artırılması için gayret edeceğini söyleyen Öz, “HAK-İŞ birçok konuda uluslararası tecrübeye ve başarıya sahiptir.  Bu deneyim ve bilgilerimizi CGTP-IN üyesi emekçilerle ve Portekiz halkı ile paylaşmaktan son derece bahtiyar olacağız” dedi. 

“Aynı Geleceğin Ortak Parçalarıyız”

Öz, HAK-İŞ ile CGTP-IN arasında dostluğa ve işbirliğine dayalı olarak başlayan bir ilişki bulunduğunu anımsatarak, “HAK-İŞ’in, CGTP-IN ile sınır yakınlığına dayanan bir ilişki olmamasına rağmen geniş bir coğrafyanın, benzer sorunların, aynı geleceğin ortak parçalarıyız” dedi. 

Türkiye ve Portekiz’in farklı kıtalara bağlayan iki zıt uçta Avrupa'nın iki kapısı olduğuna dikkat çekerek, iki ülkenin de siyasi, ekonomik ve kültürel alanlarda önemli düzeyde bir erişim ve derinliğe sahip olduğunu söyledi. Her iki ülkenin de birkaç yüzyıl boyunca kıtanın iki ucunda büyük imparatorluklar olduğunu ve birçok yönden tarihin gelişimini etkilediğini ifade eden Öz, “Muhteşem bir tarihe ve zengin bir kültürel mirasa sahip iki milletiz. Hoşgörü ve çeşitliliğe saygı ile yönlendirilen uluslararası ilişkilere ortak bir yaklaşım paylaşıyoruz. Bu paylaşılan özellikler ilgili kültürel mirasımıza büyük katkı sağlamıştır. O zamandan beri, 1800’lü yıllara dayanan diplomatik ilişkilerimiz, halklarımız arasındaki karşılıklı saygı ve sempati ile beslenerek sürekli olarak güçlendirildi” dedi. 

Öz, Türkiye ve Portekiz’in, demokrasi; çoğulculuk ve özgürlük değerlerini paylaşan müttefikler ve Avrupa, Akdeniz ve ötesinde barış ve refah için güçlerini birleştiren ortaklar olduğunu, güncel bölgesel ve uluslararası birçok konuda benzer görüşlere sahip olduğunu söyledi. Öz, bu nedenle iki ülkenin mümkün olduğunca uluslararası forumlarda birbirlerine destek olduğuna dikkat çekti. 


HABERE AİT GÖRSELLER :

13 Şubat 2020 14:50, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu