ARSLAN’DAN FİLİSTİN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ MUSTAFA’YA ZİYARET

18 Şubat 2020 16:09, Haberler


ARSLAN’DAN FİLİSTİN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ MUSTAFA’YA ZİYARET


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 18 Şubat 2020 tarihinde Filistin Devleti Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa’yı makamında ziyaret etti.

Ziyaretinde Arslan’a, HAK-İŞ Filistin ve Kudüs’e Destek Sendikal Dayanışma Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı Erdoğan Serdengeçti, HAK-İŞ Genel Başkan Danışmanı Yahya Düzenli, Konfederasyonumuza bağlı Öz Güven-Sen Genel Başkanı Ömer Yılmaz, Öz Maden İş Sendikası Genel Başkanı Fahrettin Kütükçü, Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Remzi Karataş ve kadın komitesi üyeleri, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın şube başkanları ve HAK-İŞ Filistin ve Kudüs’e Destek Sendikal Dayanışma Komitesi üyeleri katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, ziyarette ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun tek taraflı olarak ortaya koydukları ve yüzyılın ihaneti olarak tarihe geçen ‘Yüzyılın Anlaşması’nın Ortadoğu’ya barış değil, kan ve gözyaşı getireceğini söyledi.

“Yüzyılın Anlaşması Tarihin Çöplüğüne Atılmıştır”

Konuşmasında 70 yılı aşkın süredir devam eden Filistin mücadelesinin kahramanlarını selamlayan Arslan, “Filistin davasını yıllardır ayakta tutan ve sürdürme konusunda kararlı olan Mahmud Abbas ve diğer mücadeleci grupları buradan selamlıyorum” dedi.

Trump ve İsrail Başbakanı Netenyahu’nun Beyaz Saray’da düzenlediği ortak basın toplantısında tek taraflı olarak ortaya koyduğu Orta Doğu Barış Planı’nın kabul edilmesinin mümkün olmadığını söyleyen Arslan, plana dair tüm dünyadan yükselen tepkileri anımsatarak, “Filistin devletinin ve Filistin halkının topyekün bu plana karşı ortaya koydukları net tavır, bu ihanet planının başlamadan tarihin çöplüğüne atıldığını gösteriyor. Bu çok büyük bir başarıdır” diye konuştu.

“Trump ve Netenyahu Koltuk Telaşındalar”

Ortaya konulan plana İsrail ve ABD’li aktörlerin de inanmadığını, Netenyahu ve Trump’ın ülkelerinde seçim kaygısı içerisinde düştüklerini belirten Arslan, “Birisi koltuğunu kaybetmiş, birisi koltuk sevdasında. Tarih de gösterdi ki bu anlaşma geçmiş tarihlerde olduğu gibi bugün de hiçbir anlam ifade etmiyor” şeklinde konuştu.

Ulusal ve uluslararası sendikal hareketin Filistin konusunda duyarlılığının arttırılması hususunda HAK-İŞ’e büyük bir görev düştüğünü belirten Arslan, “Sendikal hareketin bu konudan haberdar edilmesi ve Filistinli kardeşlerimize destek sağlanması konusunda HAK-İŞ’in büyük çabaları oldu. Muhataplarımızla görüştüğümüzde başta ITUC olmak üzere bu planı reddettiklerini ve Filistinlilerle dayanışma içerisinde olduklarını ifade ettiler. Bu durum bizler için çok büyük bir moral ve büyük bir adımdır. Bunun için muhataplarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

HAK-İŞ’in Filistin davasına desteğinin daha da artarak devam edeceğini belirten Arslan, “HAK-İŞ olarak Filistin’e karşı tarihsel bir sorumluluğumuz var. Bu sorumluluklarımızdan hareketle Filistin davasını daha da yüceltmek ve yükseltmenin borcumuz olduğunun farkındayız” şeklinde konuştu.

“Anlaşmanın Hiçbir Karşılığı Yok”

Filistinli sendikal hareket liderleri ile görüşmeleri sürdürdüklerini söyleyen Arslan, Mart ayı içerisinde Filistinli sendikalarla Filistin ve Kudüs’te bir araya geleceklerini açıkladı. Arslan, “Yüzyılın Anlaşması”nın Siyonist İsrail ve yandaşları tarafından işgal edilen Filistin topraklarını ilhak etmek ve buna meşru bir zemin oluşturmak için böyle bir anlaşmanın ortaya atıldığına dikkati çekti. Arslan, “Gazze’deki ambargonun ve izolasyonların devam edecek olması, dünyadaki Filistinli kardeşlerimizin kendi topraklarına dönememiş olması, Kudüs’ün statüsünün değiştirilmesi ve ipe sapa gelmez fikirlerin ve görüşlerin hiçbir karşılığının olmadığını tüm dünya görmüş oldu. Bunun altını bir kez daha çizmemiz gerekiyor” dedi.

“HAK-İŞ Kudüs Komitesi Faaliyetlerimiz Sürecek”

HAK-İŞ Filistin ve Kudüs’e Destek Sendikal Dayanışma Komitesi’nin 2019 yılında Türkiye’nin değişik illerinde düzenlenen etkinliklerinin 2020 yılı içerisinde de devam edeceğini söyleyen Arslan, “Sayın Büyükelçimiz bizim için büyük bir şans. 2019 yılında gerçekleştirdiğimiz bütün etkinliklerimize Sayın Büyükelçimiz katılarak katkı verdi. 2020 yılında da bu etkinliklerimize devam edeceğiz. Dayanışma ve birlikteliğimizi daha da geliştirmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

“Kapılarımız Size Her Zaman Açıktır”

Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, “Sizleri burada ağırlamaktan gurur duyuyorum. Bu büyükelçilik kendi ofisinizdir, kendi evinizdir ve kapılarımız size her zaman açıktır. HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan Filistin’i ve Filistin halkını destekleme konusunda her zaman yanımızda olmuştur. 

HAK-İŞ Filistin ve Kudüs’e Destek Sendikal Dayanışma Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi de tüm zamanını ve çabasını Filistin’e adamıştır. Bunu yaparken de merhum Yaser Afarat’ın vasiyetini yerine getiriyor. Çünkü Kudüs ve Filistin’i Türkiye’ye emanet ettiğini kendisine söylemişti” dedi.

“Açıklanan Anlaşma Hukuka Aykırıdır”

ABD tarafından yüzyılın anlaşmasında yer alan 300’e yakın maddenin tamamen hukuka aykırı olduğunu ifade eden Faed Mustafa, “Filistinliler olarak bu talihsiz anlaşmayı açıklayan Trump’ın kararlarına karşı dünyadaki tüm tepkileri analiz ediyoruz. Bu analizlerin sonucunda gururla söyleyebilirim ki Türk halkının tepkisi bütün ülkelerden daha fazla olmuştur. Türkiye’nin duruşuna baktığımızda, hükümet, devlet, meclis ve STK’lar hep birlikte bu anlaşmayı reddettiklerini açık bir şekilde dünyaya ilan ettiler. Bu planda Filistinlilere rüşvet teklifinde bulundular. 50 milyar dolardan bahsediyorlar. Ama yanılıyorlar bizler Kudüs’ü ve Filistin’i dünyanın bütün varlıklarına değişmeyiz” şeklinde konuştu.

“Mescid-i Aksa Müslümanların Namusudur”

HAK-İŞ Filistin ve Kudüs’e Destek Sendikal Dayanışma Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, “Kudüs ümmetin onuru, Mescid-i Aksa Müslümanların namusudur. Kimse sahip çıkmasa da, herkes sırtını dönse de biz asla sırtımızı Filistin’e dönmeyeceğiz. Tarihi, dini ve insani sorumluluklarımız gereği Kudüs’e, Mescid-i Aksa’ya sahip çıkacağız” dedi.

Tanrıverdi, “HAK-İŞ olarak sözde Orta Doğu Barış Planı 'Yüzyılın Anlaşması'nı hiçbir şekilde kabul etmiyoruz ve bizim için yok hükmündedir. ABD'nin Kudüs kararının bizim nazarımızda hiçbir hükmü ve geçerliliği yoktur. Sayın Büyükelçimiz bilsin ki HAK-İŞ olarak, Türkiye olarak, Türk milleti olarak, ümmet olarak her zaman yanlarındayız, biriz ve beraberiz. Bize ne yükümlülük düşüyorsa onu yerine getirmeye hazırız ve bunu ifade etmek için buraya geldik” diye konuştu.

18 Şubat 2020 16:09, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu