ARSLAN’DAN SAĞLIK EMEKÇİLERİNE 1 MAYIS MESAJI

30 Nisan 2020 11:06, Haberler


ARSLAN’DAN SAĞLIK EMEKÇİLERİNE 1 MAYIS MESAJI 


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ 1 Mayıs Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajında sağlık emekçilerine seslendi. Arslan, sağlık çalışanlarının ülkemizin de içerisinde bulunduğu Covid-19 salgını karşısında büyük bir fedakarlıkla mücadele verdiklerini belirterek, tüm emekçilerinin 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Gününü kutladı.




Genel Başkanımız Mahmut Arslan, sağlık emekçilerine yönelik mesajında şunları kaydetti:


“HAK-İŞ davamızın kutlu emekçileri,

Saygı değer yol arkadaşlarım,

Sevgili sağlık emekçisi kardeşlerim, 

Bütün dünya ile birlikte yaşadığımız Covid-19 salgını bizim ülkemizde de hayatları söndürdü. Yoğun bakım ünitelerinde yüzlerce insanımız ne yazık ki hayata tutunmak için mücadele ediyor. Onları hayata bağlamak, sağlıklarına kavuşturmak için en ön safta mücadele veren sağlık emekçilerini, 1 Mayıs münasebetiyle bir kez daha tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum.

Hayatları pahasına, hayat kurtarmak için kaybettiğimiz sağlık emekçilerini rahmetle anıyorum. Onlar ülkemizin karşılaştığı bu savaşın, şehitleridir, şehitlerimizdir. Hastanelerde tedavisi devam eden sağlık emekçileri kardeşlerimiz bizim gazilerimizdir. Onlara acil şifalar diliyorum. 

Aziz Sağlık Emekçisi Kardeşlerim,  

Hükümetimizin sağlık emekçisi memurların ek ödemelerine yaptığı iyileştirmeleri olumlu bulduk ve destekledik. Ancak bu desteklerin sayıları 200 bini geçen sağlık emekçisi işçilere de verilmesini talep ettik. Bunda ısrar ettik. Bu konudaki ısrarımızı sürdürüyoruz. Başta Sağlık Bakanımız olmak üzere, hükümetten bu ayrımcılığa bir an evvel son vermesini istiyoruz. Bu talebimizi her fırsatta seslendirmeye bundan sonra da devam edeceğiz.

Aziz kardeşlerim, 

Ayrıca sağlık Bakanlığı’nda aldığımız toplu sözleşme yetkimize haksız bir şekilde itiraz ederek, TİS sürecimizi bir yılı aşkın bir süre engelleyen, sözde sendikanın mağdur ettiği, HAK-İŞ üyesi kardeşlerimiz toplu sözleşmesi yapılana kadar bir avans talep etmektedir. Bu talebimizi HAK-İŞ olarak ve sendikamız olarak da ilgililere bildirdik. Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere, tüm yetkililere bu talebimizi ısrarla yineledik. TİS süreçlerinin yeniden başlayıp, Toplu İş Sözleşmesini imzalayana kadar geçen süre için hem avans, hem de iyileştirme yapılması için mücadelemizi devam ettireceğiz.

Değerli kardeşlerim, aziz yol arkadaşlarım. 

1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nüz kutlu olsun. Mücadeleniz, mücadelemizdir. Sağlık ve başarı dileklerimizle Ramazan ayının insanlık için, milletimiz için, İslam dünyası için ve tüm emekçiler için mübarek olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun. Hepinizi saygı ile muhabbetle, hürmetle kucaklıyorum ve nice 1 Mayıslara diyorum.”


HABERE AİT GÖRSELLER :

30 Nisan 2020 11:06, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu