HAK-İŞ İL BAŞKANLARI 15 TEMMUZ GÜNDEMİYLE TOPLANDI

15 Temmuz 2020 13:41, Haberler


HAK-İŞ İL BAŞKANLARI 15 TEMMUZ GÜNDEMİYLE TOPLANDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 15 Temmuz gündemiyle düzenlenen HAK-İŞ İl Başkanları toplantısına telekonferans yöntemiyle katıldı.

HAK-İŞ İl Başkanları toplantısı Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Genel Başkanvekilimiz Av. Hüseyin Öz, Genel Sekreter Yardımcılarımız Eda Güner, Erdoğan Serdengeçti, HAK-İŞ İdari İşler Müdürü Gökhan Recep Bişkin, HAK-İŞ Basın Müşaviri Birsen Çiçek Odabaşı, HAK-İŞ Uzmanları Mert Demir, Fatoş Can ve 81 il başkanın katılımıyla telekonferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

“Tüm Türk Milletinin Bu Mücadelede Yer Alması Gerekiyor”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Türkiye’nin işgal edilmesi ve yeni bir aşamaya getirilmesi çabalarının bir adı olan 15 Temmuz’u artık daha net görüyoruz. Dolayısıyla FETÖ örgütü bir taşeron örgüttür. 15 Temmuz darbe girişimini kendi imkanlarımızla, halkımızın desteğiyle ve fedakarlığıyla atlattıktan sonra Türkiye’de yeni bir dönem başladı. Bu yeni dönemde FETÖ/PDY ve bütün terör örgütleriyle birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Sadece hükümetin değil, bütün Türk milletinin bu mücadelede yer alması gerekiyor” dedi.

“FETÖ’ye Karşı Ortak Zeminde Buluşmamız Gerekiyor”

Şehitlerimizin ve gazilerimizin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde milletimizin topyekün darbe girişimine karşı çıktığını vurgulayan Arslan, “Bütün sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler farklı görüşlerde olsalar da FETÖ’ye karşı ortak bir zeminde buluşulması gerekiyor. Dünü bir kenara bırakıp FETÖ ve PKK konusunda ortak bir zeminde buluşmamız gerekiyor. Bunu başarabilirsek eğer bu örgütü yok etmemiz mümkündür” ifadelerini kullandı.

“İllerde Şehit Yakını ve Gazilerimizi Ziyaret Ediyoruz” 

HAK-İŞ’in şehit yakınlarıyla ilgili önemli bir anlayış oluşturduğunu dile getiren Arslan, “Olağanüstü bir durum olmadığı takdirde gittiğimiz her ilde bir şehit ailesi ve gazimizi ziyaret ediyor, onlarla dertleşiyor, sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz. Onların bizlerden bir tek isteği var. Sadece ‘Bizleri unutmayın’ diyorlar” diye konuştu.

“Şehit ve Gazi Yakınlarımızı Ziyaret Edin”

Şehit yakınları ve gazilerin sorunlarının çözümü için aynı zamanda Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı’nın da mütevelli heyetinde yer aldıklarını anlatan Arslan, “Bütün gazilerimizin ve şehit yakınlarımızın sorunlarını gündeme getirerek çözmeye çalışıyoruz. İl Başkanlarımıza buradan çağrıda bulunuyorum; bulunduğunuz illerde mutlaka şehit yakınları ve gazilerimiz vardır. Onları mutlaka ziyaret edin, onlarla görüşün. Onlar hatırlanmamaktan şikayetçiler. HAK-İŞ’ten bunu bekliyorlar. 15 Temmuz şehitlerimiz ve gazilerimiz başta olmak üzere bütün şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi ziyaret edin, onların halini hatrını sorun. Bunlar alacağımız en büyük hayırlı dualardan birisidir” sözlerine yer verdi.

“KOVİD’le Mücadelede Devlet, Hükümet ve Uluslararası Alanda İşbirliği İçindeyiz”

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınıyla (KOVİD-19) HAK-İŞ’in devletle, hükümetle ve uluslararası alanda tam bir işbirliği ve uyum içerisinde çalıştığını dile getiren Arslan, “Başta işyerlerinde olmak üzere iş sağlığı ve iş güvenliği konusunda örgütlü olduğumuz işyerlerinde gereken hassasiyetin gösterilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İllerimizdeki Başkanlarımızın işyerlerinde Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında sosyal mesafe, maske ve hijyen konusundaki tedbirlere uyulması konusunda daha dikkatli olmalarını önemli buluyoruz” dedi.

“Çalışanlarımızın Sağlığını Korumak İçin Çalışıyoruz”

Örgütlü kesim olarak öncelikle işyerlerinde tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayan Arslan, “HAK-İŞ olarak Konfederasyonumuz ve sonra sendikalarımızda gereken hassasiyeti gösteriyoruz. Bunu birileri bizden istediği için değil biz çalışanlarımızın hakkını, hukukunu ve sağlığını korumak zorunda olduğumuzu düşündüğümüz için yapıyoruz. Çalışanlarımızın sağlığını korumak için en doğrusunu, en iyisini yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“Koronavirüs Mücadelemiz ITUC tarafından Takdirle Karşılandı”

HAK-İŞ’in Koronavirüs salgınına karşı hassasiyetinin uluslararası sendikal hareketten büyük bir destek gördüğünü ve teşekkür aldığını anlatan Arslan, “ITUC Genel Sekreteri Sharan Burrow bizzat mektup yazarak HAK-İŞ’in Koronavirüs salgınıyla mücadelesi konusundaki hassasiyetleri ve duyarlılığından dolayı teşekkür etti. Uluslararası sendikal hareketin bizim çalışmalarımızdan haberdar olması bizi mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

“TUAC Üyeliğimiz Kabul Edildi”

Koronavirüs sürecinde de HAK-İŞ’in uluslararası alandaki dayanışmasını güçlendirmek için yeni adımlar attığını söyleyen Arslan, “OECD’nin işçi kesimini temsil eden TUAC örgütüne üyeliğimiz oy birliğiyle kabul edildi. G20 ülkesindeki sendikalar TUAC üyesidir. OECD’de 50’ye yakın ülkenin temsil edildiği, örgütün işçi kanadını temsil eden ITUC ile işbirliği içinde çalışan bir örgüte üyeliğimizin bize önemli bir vizyon kazandıracağını düşünüyoruz” sözlerine yer verdi.

“Filistin, Türk Milletinin Ortak Paydasıdır

HAK-İŞ’in uluslararası sendikal dayanışmasını sadece ITUC üzerinden değil aynı zamanda Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği olarak da öncülük ve liderlik yaptığını anımsatan Arslan, “Filistin, Türk milletinin ortak paydasıdır. Hangi görüşten olursa olsun, hangi siyasal yaklaşımdan olursa olsun Filistin konusunda Türkiye’de büyük bir mutabakat vardır. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak Filistin konusundaki duyarlılığımızı en iyi şekilde göstermeye devam edeceğiz” dedi.

“15 Temmuz’un 4. Yıldönümünde Bir Dizi Etkinlik Gerçekleştirdik”

Genel Başkanvekilimiz Hüseyin Öz, HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 4. Yıldönümünde 15 Temmuz bilincini diri tutmak, Türkiye’yi işgal ve hain darbe girişimini unutmamak ve unutturmamak için bir dizi etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Genel Başkanımızın talimatları ile öncelikle 15 Temmuz Şehidimiz Celalettin İbiş’in kabrinin de yer aldığı Ankara Karşıyaka’daki 15 Temmuz Şehitliği’ne ziyarette bulunduk ve dualar okuduk. Ardından Konfederasyonumuzun önünde bir basın açıklaması yaparak HAK-İŞ’in 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı ilk andan itibaren verdiği mücadeleyi anlattık ve bu yolda kaybettiğimiz yol arkadaşlarımızı dualarla andık” diye konuştu.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan başkanlığında 81 il başkanının katılımıyla 15 Temmuz özel gündemli il başkanları toplantısı gerçekleştirdiklerini sözlerine ekleyen Öz, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, 15 Temmuz gecesi ilk andan itibaren nasıl sokaklara çıkıp vatanımız, bayrağımız, demokrasimiz ve özgürlüklerimiz için mücadele ettiysek, o günden bu yana Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın talimatıyla ilkesel olarak her platformda ve toplantımızda bu kararlılığımızı haykırıyoruz” dedi.

15 Temmuz gecesi FETÖ’cü hainlerin yaşattıklarını unutmadıklarını, unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını ifade eden Öz, milli iradeye darbe vurmak isteyen hainlere, o gece nasıl fırsat verilmediyse bugün de aynı kararlılıkla, aynı duygularla fırsat vermeyeceklerini söyledi.

“Bu Ülke Sahipsiz Değildir”

HAK-İŞ 15 Temmuz Gazisi Kazım Çakır, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin bir gazi olarak aynı zamanda HAK-İŞ’li olarak 15 Temmuz darbe girişiminde ilk saatlerden itibaren çok erken bir tavır almanın gururunu yaşıyoruz. Bunlar sonra bu ülkede kimler darbe yapmak isterse, kimler vatan hainliği yapmak isterse bilsinler ki bu ülke sahipsiz değildir. Allah bir daha kimseye 15 Temmuz hain darbe gecesini yaşatmasın” dedi.

HAK-İŞ 15 Temmuz Gazisi Abdullah Sezgin, “15 Temmuz gecesi meydanlara çıktığımızda sendikamızdan ve çalıştığımız işyerinden mesajın gelmesi bize ayrı bir cesaret verdi. Arkanızda büyük bir gücün olması insana daha fazla cesaret veriyor. Rahatlıkla ülkeni savunmaya gidebiliyorsun. Biliyorsun ki büyük bir aile senin arkanda, seni savunacak insanlar var. Bunu bilerek meydanlara çıkmak bize çok büyük güç verdi. Hastane sürecinde, tedavi sürecinde ve sonrasında her zaman yanımızda olan Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a şükranlarımı sunuyorum. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. O günden beri devamlı halımızı, hatırımızı soruyor. Sıkıntılarımızın olup olmadığını soruyor. HAK-İŞ ailesinde olmaktan, onun bir bireyi olmaktan çok mutluyum. Ne zaman başımız bir dara düşse, arkamda sizler varsınız, bizler bir aileyiz” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

15 Temmuz 2020 13:41, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu