ÖZ, YETERLİLİK ODAKLI SENDİKALI KADIN TAKIM KAPTANLARI YETİŞTİRİLMESİ PROJESİ İLK DÜZEY EĞİTİM PROGRAMINA KATILDI

23 Temmuz 2020 11:00, Haberler


ÖZ, YETERLİLİK ODAKLI SENDİKALI KADIN TAKIM KAPTANLARI YETİŞTİRİLMESİ PROJESİ İLK DÜZEY EĞİTİM PROGRAMINA KATILDI


HAK-İŞ Genel Başkanvekili Av. Hüseyin Öz, 23 Temmuz 2020 tarihinde HAK-İŞ Kadın Komitesi tarafından Denizli’de gerçekleştirilen “Yeterlilik Odaklı Sendikalı Kadın Takım Kaptanları Yetiştirilmesi Projesi İlk Düzey Eğitim Programı”nın ilkine katıldı.

Programa, HAK-İŞ Genel Başkanvekili Av. Hüseyin Öz’ün yanı sıra, HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı Eda Güner, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, HAK-İŞ Denizli İl Başkanı Sezai Söylemez, HAK-İŞ Muğla İl Başkanı Esin Dinç, İŞKUR Müdür Yardımcısı Ali Daşçı, İŞKUR Denizli Şube Müdürü Sedat Çolman, HAK-İŞ Uzmanları Merve Yılmaz ve Fadime Can, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın yönetim kurulu üyeleri ve HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın kadın komitesi başkan ve üyeleri katıldı.

Genel Başkanvekilimiz Av. Hüseyin Öz, önceki gün Muğla’da kaybolan 27 yaşındaki Pınar Gültekin’in cansız bedeninin yakıldıktan sonra varil içerisine üzerine beton dökülmüş halde ormanlık alanda bulunması olayının büyük bir vahşete örnek olarak kadın cinayetleri tarihine geçtiğini vurguladı.

“Söylemlerimizi Eylemlere Dönüştürmeliyiz”

Öz, “Benzeri birçok cinayete de millet, ülke ve kadınları olarak şahit olduk. Bu tür olayları hiçbir zaman duymayı arzu etmiyoruz. Mutlaka bu konuda sözün ötesinde bir eylem geliştirmek, söylemi eylemle desteklemek, benzeri şiddet mağduru hanımları mağdur olmaktan çıkarmak ve onlara yeniden toplumumuzun içinde yeni bir fırsat sunmamız gerekiyor” dedi.

“Önlemler Alınmazsa Yenileri de Olacak”

Benzeri olayların gün geçtikçe arttığına dikkat çeken Öz, eğer gerekli önlemler alınmazsa bu tür cinayetlere yenilerinin de ekleneceğini söyledi.

Öz, “Eğer bir yerde haksızlık, adaletsizlik, hukuksuzluk varsa siz o adaletsizliğin, hukuksuzluğun, haksızlığın ve cinayetin karşısına o toplumun bir ferdi olarak çıkmazsanız, biliniz ki bir aşama, 2 aşama sonrasında benzeri bir hukuksuzlukla mutlaka sizler de karşılaşacaksınız. Herkesin ferdi olarak tepki koymasını ve toplumsal tepkiye destek olmasını istiyorum” dedi.

“Şehitlerimizi Rahmetle Anıyorum”

Ülkemizin savunması için canını ortaya koyan ve bu yolda şehit olan bütün güvenlik görevlilerine Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Öz, “Bu yolda siz de takdir edersiniz ki peygamber ocağı ile anne kucağını birbirinden ayırmak mümkün değildir. HAK-İŞ olarak yolumuzu aydınlatan; kınalı kuzularını, evlatlarını askere gönderirken ‘Ya şehit ol ya gazi’ diyen annelerimizin bakış açılarıdır. O annelerimize buradan bir kez daha selam olsun” ifadelerini kullandı.

“Emeği Geçenlere Herkese Teşekkür Ediyorum”

HAK-İŞ Kadın Komitesi tarafından hayata geçirilen projede emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Öz, “HAK-İŞ Kadın Komitemizi bu proje vesilesiyle yürekten tebrik ediyorum. Bu projenin hayata geçirilmesinde emek veren bütün arkadaşlarımızı tebrik ve takdir ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Umut ediyorum ki onlar başarılı oldukça, HAK-İŞ ve HAK-İŞ’li kadınlarımız da hayata yeni başarılarla devam edecekler” diye konuştu.

“Geçmişte Yaşananları Unutmayalım”

Geçmişte kadınların kıyafetlerine kadar karışan bir iradenin artık ortadan kalktığını vurgulayan Öz, “Bugün, yaşadığımız sıkıntıları geride bırakmış olmanın toplum olarak huzuru içerisindeyiz. Ancak dün yaşadıklarımızı da unutmadan, onlardan ders almak ve onlardan aldığımız derslerle önümüze bakmak ve yola devam etmek zorundayız” dedi.

“HAK-İŞ’in Alnı Aktır”

HAK-İŞ’in hiçbir zaman çekinmesini, kaygı duymasını gerektiren bir ayıbının olmadığını vurgulayan Öz, “Kadınlarımızın hak ve özgürlüklerini destekleyen, onların toplumumuzun önünde rol model olmasını ve toplumumuzun önünde yürümesini, kendilerine ailelerine ve çevrelerine liderlik etmesini her zaman için destekledik ve bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Her Zaman Kadınlarımızın Yanındayız”

“HAK-İŞ olarak her şeye rağmen kadınlarımızın yanındayız ve onların en büyük destekçisiyiz” diyen Öz, “Kadınlarımızın çalışma yaşamı içerisinde düşük ücretle ve istenmeyen, arzu edilmeyen, arka planda kalan işlerde çalıştırılmasına karşı, iş ve aile yaşamlarının uyumlaştırılması amacıyla, görev dağılımında adil bir uygulama yapılması için kayıt dışı çalışmanın önlenmesi, kadınlarımızın özellikle çalışmış oldukları işyerlerinde terfi ve yükselmelerinde farklı muameleye tabi tutulmamasını kendimize görev bildik. Konfederasyon olarak bu noktada her zaman için temel sorunların takipçisi olduk ve bundan sonra da takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

HAK-İŞ’in sendikalı, sendikacı ve lider kadınlar olabilmesi amacıyla 2014 yılından birçok proje geliştirdiğini vurgulayan Öz, “Projelerin içerisinde kadınlarımıza temel anayasal ve yasal haklarını öğrenmelerini sağlamak ve yasalarla teminat altına alınmış olan haklarını kullanmasını, toplu iş sözleşmesi süreçlerinde elde ettiğimiz haklarını bilmelerini ve onların takipçisi olmalarını sağlamayı arzu ettik. Projelerimizde “Fıtratta Farklılık, Haklarda Eşitlik, Mobbing, İş ve Aile Yaşamının Uyumlulaştırılması, Çalışma Yaşamında Kadın Hakları ve Hukuksal Referanslar, Toplu İş Sözleşmesi Müzakere Teknikleri, İletişim Becerileri ve Sendikal Alanda Kadın Temsili” konularını hep önceledik ve her bir projemizi kadınlarımızın, erkeklerimizin ve çalışanlarımızın büyük bir katılımıyla gerçekleştirdik. Bütün bu projelerimiz son derece başarılı oldu ve bu projelerden başarıyla çıktık. Bu eğitimler sonucunda kadın üyelerimiz hem kendi hak ve hukuklarını koruma, çevrelerinde birlikte çalıştıkları çalışan kadınların hak ve hukuklarını koruma hususunda iyi ve yeterli bir noktaya geldiler ve bunu da geliştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“Kadın Çalışanlarımızın Haklarını Önceledik”

“Yeterlilik Odaklı Sendikalı Kadın Takım Kaptanları Yetiştirilmesi Projesi İlk Düzey Eğitim Programı”nın ilkini Denizli’de gerçekleştirmekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten Öz, “Bu projenin ilk ayağında sizlerle beraberiz. Bundan önceki süreçlerde konfederasyon olarak öncelikle kadınlarımıza “sendikalı olun” dedik. Sendikal olun derken kadınlarımızın, kadın çalışanlarımızın haklarını önceledik. Sendikalarımızın ve konfederasyonumuzun çatısı altında olmanız halinde sizin haklarınızı mutlaka koruyacağız dedik. O dönemde kadınlarımızı hem konfederasyonumuzun hem de sendikalarımızın çatısı altında toplanmaya davet ederken, birinci amacımız kadın odaklı kararlar almak, kadınlarımızla beraber onların hak ve hukukunu korumak oldu. Bir sonraki aşamada ise ‘sendikacı olun’ dedik. Sendikalı kadın olmaya doğru projelerimizi, bakış açılarımızı, kadınlarımıza dönük çalışmalarımızı bir ileri aşamaya taşıdık” dedi.

“Kadınlarla Aynı Yolda Omuz Omuza Yürümekten Dolayı Gururlu ve Onurluyuz”

HAK-İŞ’in kadın çalışmaları konusunda geldiği noktanın gurur verici olduğunu söyleyen Öz, “Bugün konfederasyonumuzun Genel Sekreter Yardımcısı bir hanım arkadaşımız, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanımız ve Öz İletişim-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcımız bir hanım arkadaşımız. Burada bulunmayan ama sendikalarımızda ve konfederasyonumuzda kadınları temsil eden, kadınlar için mücadele eden birçok hanımefendi arkadaşımız var. Bu arkadaşlarımızla beraber olmaktan ve bu arkadaşlarımızla aynı yolda birlikte yürümekten, omuz omuza mücadele etmekten dolayı çok gururlu ve onurluyuz” diye konuştu.

“Kadın Elinin Değdiği Her Yerde Özel Bir Farklılık Var”

Kadın elinin değdiği her yer yerde özel bir farklılığın göze çarptığını söyleyen Genel Başkanvekilimiz Hüseyin Öz, “Bugün sendikalarımıza, konfederasyonumuza, bütün teşkilatımıza kadın eli değdi ve değmeye devam ediyor. Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a teşekkür etmek istiyorum. 2007 yılında Genel Başkanımız Mahmut Arslan kadın komitesi kurulacağı fikrini ortaya attığı zaman teşkilatımızın içerisinde çalışan kadınlarımızın oranı sadece yüzde 1’di. O dönem ilk kadın komitesinin kurulduğu yer Hizmet-İş Sendikasıydı. Ardından bütün sendikalarımızda kadın komitesi başkanlıkları oluşturuldu. 2007’de yüzde 1 kadın üyeye sahip bir konfederasyon iken bugün 700 bin üyeli 170 bin kadın üyesi olan bir Konfederasyon olduk” şeklinde konuştu.

Kadınların emeğinin hiçbir zaman unutulamayacağını vurgulayan Öz, “Ne söylenirse söylersin, yürekten inanıyoruz ki kadınlarımızla lider kadınlarımızla, sendikalı kadınlarımızla, sendikacı kadınlarımızla çalışmak gerçekten gurur verici ve keyifli bir iş. Siz anasınız, siz kardeşsiniz, siz bacısınız dolasıyla hayatın her alanıyla ilgili sizin söyleyecek bir sözünüz var ve olmalı” dedi.

Gelinen noktanın yeterli olmadığını vurgulayan Öz, yürütülen projelerle birlikte HAK-İŞ ve üye sendikalarda görev alabilecek niteliklere sahip olan, kendisini geliştiren, eğiten, yetiştiren hanımların sayısının her geçen gün artacağına dikkat çekti. 

“Bu Tabloyu Genel Başkanımıza Borçluyuz”

Öz, “Emek veren, kadınlarımızın ön plana çıkması için canla, başla mücadele veren ve her şeye rağmen o mücadelesinden asla taviz vermeyen, geri adım atmayan, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a yürekten teşekkür ediyorum. Toplumda kabul ettirmeniz zor olan bir ilki gerçekleştirmek, bütün riskleri göze alarak yola çıkmak, o liderliği göstermek gerçekten hiç kimseye kısmet olmaz. Genel Başkanımız o riski göze aldı ve bugünkü tablonun ortaya çıkmasını sağladı. Öncelikle alkışlanması, desteklenmesi gereken, övülmesi gereken bir şey varsa o da Genel Başkanımızın bu tavrıdır” dedi.

Hedeflere ulaşmanın büyük fedakarlıklar gerektirdiğini vurgulayan Öz, “Bir hedefiniz, bir hayat amacınız olacak. Kendinize bir amaç koyacaksınız ve hiç yılmadan, bıkmadan usanmadan, geri adım atmadan o yolda ilerleyeceksiniz. Dolayısıyla bunu yaptığınız müddetçe, yeni sendikalı, sendikacı lider kadınlarımızı hep birlikte sahnelerde göreceğiz. Bu projenin de sizin bu anlamda geleceğe dönük olarak yapacağınız çalışmalar için bir ışık olmasını, yeni bir başlangıç olmasını umut ediyorum. Dolayısıyla bu projenin gerçekleştirilmesi için fikir babası olan, bunun fikrini ortaya atan, yazımını yapan, projenin kabul edilmesi için çaba gösteren ve projenin bugün hayata geçmesini sağlayan ve bizi burada sizlerle buluşturan konfederasyonumuzun bütün kademelerindeki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“Eğitimlerimiz ve Projelerimiz HAK-İŞ’in Ortak Çalışma Kültürünü Yansıtıyor”

HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı Eda Güner, HAK-İŞ’in kendini geliştiren, sorunları yerinde tespit eden, yenilikçi çözümler üreten öncü bir sendikacılık anlayışı yürüttüğünü belirterek, “Eğitimlerimiz ve projelerimiz vasıtasıyla gerçekleştirdiğimiz bu birliktelikler HAK-İŞ’ in ortak çalışma kültürünü en iyi şekilde yansıtıyor. Her çalışmamızda özgün bir model geliştiriyor, yeni bir iddia ve yeni bir duruş ortaya koyuyoruz” dedi.

“Çalışma Hayatına Özgün Bir HAK-İŞ Değeri Katıyoruz”

HAK-İŞ’in çalışma hayatını ilgilendiren tüm konularda politika üretmeye artan bir etkinlikle devam ettiğini vurgulayan Güner, “HAK-İŞ olarak sadece sorunları tespit eden değil, çözüme yönelik aksiyon alan, model oluşturan ve yeni kavramlar geliştiren bir seviyedeyiz. Genel Başkanımızın liderliğinde yaptığımız tüm çalışmalarla, çalışma hayatına özgün bir HAK-İŞ değeri katıyor, HAK-İŞ duruşunu ve tavrını en net şekilde ortaya koyuyoruz” diye konuştu.

“Kadın Sendikacı Lider, HAK-İŞ’i Anlayan ve Anlatabilen Kişidir”

Kadın sendikacı lideri, HAK-İŞ vizyonunu ve duruşunu içselleştiren, bu sorumluluğu taşıyan, değer katan ve üreten, HAK-İŞ’i anlayan ve anlatabilen kişi olarak tanımlayan Güner, “HAK-İŞ bakış açısıyla lider kadın sendikacı yetkinliklerini geliştiren, kavram üreten, kavramların içini doldurarak kullanmaya özen gösteren kişidir” ifadelerini kullandı.

“Sendikal Hayatta Kabul Gören Kavramlar Geliştirdik” 

Çalışma hayatına erdemli sendikacılık, fıtratta farklılık haklarda eşitlik, sendikal inşa, kadın sendikacı liderler gibi sendikal hayatta kabul gören kavramlarını HAK-İŞ olarak geliştirdiklerini ve çalışma hayatına kazandırdıklarını anlatan Güner, “Geçtiğimiz sene kadın sendikacı liderler dedik, bu sene yeni bir kavram ortaya atarak Sendikalı Takım Kaptanları diyoruz. Her yeni faaliyetimizde bir adım üstünü hedefliyor ve bir üst seviyeye çıkıyoruz” şeklinde konuştu.

Güner, “Sendikalı Takım Kaptanı’nı demek, HAK-İŞ duruşunu ve üslubunu bilen ve kullanabilen, yeterliliklerini geliştiren ve kullanan, takip eden ve üreten, HAK-İŞ değerlerini anlayan ve sorumluluk alan kişi demektir” dedi.

“Eğitimleri Çok Önemli Bir Araç Olarak Görüyoruz”

Sendikal takım kaptanı olma yolculuğunda en önemli yapı taşının eğitim olduğunu dile getiren Güner, “Kadın çalışanlarımızın ulusal ve uluslararası tüm platformlarda Konfederasyonumuzu en başarılı şekilde temsil etmelerini istiyoruz. Kadın üyelerimizin yeterliliklerini geliştirmek ve kapasitelerini arttırmak için bu eğitimleri çok önemli bir araç olarak görüyoruz. Bu yüzden bu eğitimleri düzenliyoruz” şeklinde konuştu.

“Başarımız 50 Yıllık Bir Tecrübenin Eseridir”

HAK-İŞ tarafından üretilen tüm kavram ve politikaların sosyal taraflar nezdinde karşılık bulduğunu söyleyen Güner, “Bu başarı tesadüfi değil, 50 yıllık bir tecrübenin eseridir. Konfederasyonumuz kadın ve gençlik çalışmaları konusunda hiçbir sivil toplum kuruluşunun yapamadığını yapmış, kurumsal komiteler oluşturmuş, eğitim ve proje faaliyetleri yürütmüş, strateji ve eylem planları oluşturmuştur. Bu çalışmaları yaparken izlediğimiz yol haritamızın temelini çalışma hayatına ilişkin yenilikçi çözüm önerilerini ortaya koymak oluşturmuştur” diye konuştu.

“HAK-İŞ Kararlı ve İlkeli Duruşundan Taviz Vermedi”

HAK-İŞ’in hiçbir koşulda kararlı ve ilkeli duruşundan taviz vermediğini üyelerinin destekleriyle daha da güçlenerek yoluna devam ettiğini vurgulayan Güner, “Çalışmalarımızın hayat bulmasında ve büyük bir başarı ile gerçekleşmesinde büyük katkısı olan, desteklerini bizden esirgemeyen Konfederasyonumuz Genel Başkanı Sayın Mahmut Arslan’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“HAK-İŞ Kadın Varlığını Her Alanda Göstermiştir”

HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, sendikal örgütlülüğün her kademesinde kadınların olması gerektiğine inandıklarını vurgulayarak, “HAK-İŞ, sendikal örgütlülükte çığır açmış temsilcilikten genel başkanlığa ve uluslararası örgütlerdeki temsiliyete kadar kadınların varlığını ve etkinliğini her alanda göstermesi düsturuyla hareket etmiş ve bunu başarmıştır. Her daim yenisini eklediği projeleriyle ve eğitim programlarıyla öncü olmuş, ufuk açıcı her eylemin destekçiliğini yapmıştır” dedi.

“Projemiz, Özgün ve Yenilikçi Bir Eğitim Programıdır”

Yeterlilik Odaklı Sendikalı Kadın Kaptanları Yetiştirilmesi Projesi ile verdikleri sözleri gerçekleştirmenin ve söylemlerinin eyleme dönüşmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Zengin, “Projemiz, özgün ve yenilikçi bir eğitim programıdır. Projemizle kadın emekçilerin kapasitelerinin geliştirilmesini, potansiyele sahip kadın emekçilerin ileri düzeyde eğitilmesini ve rol model olmasını hedefliyoruz. Böylelikle hedef kitlemize, çalışma hayatında karşılaşılan sorunların tespitiyle, çözüm sürecinde hangi mekanizmaların işletileceği, sürecin ne şekilde takip edilmesinin faydalı olacağı gibi temel yetkinlik ve yeterlilik kazandırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

“5 İlde 45 Emekçiyle Bir Arada Olacağız”

Proje ile Denizli, Ankara, İstanbul, Konya ve Rize’de 45 emekçiye eğitim vereceklerini anlatan Zengin, “5 ilde 2 gün süreyle gerçekleştireceğimiz eğitim faaliyetimizin sonunda düzenleyeceğimiz sınavla her ilde ilk 5’e giren başarılı katılımcıları belirleyeceğiz. Başarılı katılımcıları Ankara’da gerçekleştireceğimiz “Sendikalı Kadın Takım Kaptanları Yetiştirme Eğitim Programı”na davet edeceğiz. İkinci tur eğitimimizin sonunda ise kadınlarımıza ‘Sendikalı Takım Kaptanı’ kimliği vereceğiz” dedi.

“Genç ve Kadın Emekçilerin Kapasitelerini Artırmayı Amaçlıyoruz”

Proje kapsamında eğitim veren hocaların katkılarıyla ‘Sendikalı Kadın Takım Kaptanı Yetiştirilmesi Kitabı’ hazırladıklarını anlatan Zengin, “Başvuru kılavuzu niteliği taşıyacak bilimsel bir kaynak oluşturduk. Ağustos ayında baskısını tamamlanıp üyelerimize ulaştıracağız. Böylece, yeni ve yenilikçi eğitim programları yoluyla çalışan kesimlerin, özellikle de genç ve kadın emekçilerin kapasitelerini artırmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Zengin, “Takım Kaptanlarımız iş yaşamlarında gösterecekleri verimlilik, toplu pazarlık görüşmeleri türünden süreçlerinde alacakları pro-aktif ve yapıcı tutumlarla hem kendileri hem çalıştıkları işyerleri hem de mensubu oldukları sendikalar açısından önemli kazanımlar elde edecektir. Geldiğimiz noktada kimliğimizin izlerini Kadın Kaptanlarımızla bir kez daha ortaya çıkaracak, sendikal camiaya yeni bir kavramı daha içini doldurarak kazandıracağız” dedi.

HAK-İŞ Denizli İl Başkanı Sezai Söylemez, “Yeterlilik Odaklı Sendikalı Kadın Takım Kaptanları Yetiştirilmesi Projesi İlk Düzey Eğitim Programı”nın ilkinin Denizli’de gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, HAK-İŞ’in kadın konusundaki çalışmalarının çalışma hayatı ve sendikal hayatta önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Eğitimlerde Konfederasyonumuza bağlı Öz Gıda-İş Sendikası Kadın Komitesi Başkanı Aybüke Bengü Özmutaf ile Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası Kadın Komitesi Başkanı Hatice Ayhan kadın komitesi olarak düzenledikleri faaliyetler ve yaptıkları çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdiler.

HAK-İŞ Denizli Şube Kadın Komitesi Başkanı Ayşe Çulha, HAK-İŞ Denizli Şube Başkan Yardımcısı Havva Sarıca ve HAK-İŞ Muğla İl Başkanı Esin Dinç kadın komitesi olarak illerdeki faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundular.

Konuşmaların ardından programın eğitim kısmına geçildi.

HAK-İŞ MEYEB İktisadi İşletme Müdürü Rıdvan Günay tarafından Belgeli İşgücünün ve Yeterliliklerinin Rolü ve Önemi, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mücahit Yıldız tarafından Belgeli İşgücünün Temel Özellikleri, Karabük Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Neşe Yıldız tarafından Sendikal Hayatta Sivil ve Sosyal Kadının Güçlendirilmesi, Ankara Hacı Bayram Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Merve Özaydın tarafından HAK-İŞ Yaklaşımıyla Temel Sendikacılık ve Örgütlenme Stratejileri konularında eğitimler verildi.

Eğitimler kapsamında ayrıca, HAK-İŞ Kültür Sanat Komitesi Başkanı ve HAK-İŞ Basın Müşaviri Birsen Çiçek Odabaşı, HAK-İŞ Dış İlişkiler Koordinatörü Merita Yıldız ve HAK-İŞ Projeler Koordinatörü Recep Atar tarafından telekonferans yöntemiyle bir bağlantı gerçekleştirildi.

Bağlantıda uzmanlar kendi alanlarıyla ilgili Konfederasyonumuzun yaptığı çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdiler.

23 Temmuz 2020 11:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu