ARSLAN, SWTUF'U DESTEKLEME TOPLANTISINA KATILDI

25 Temmuz 2020 12:15, Haberler


ARSLAN, SWTUF'U DESTEKLEME TOPLANTISINA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 25 Temmuz 2020 tarihinde SWTUF'u Destekleme Toplantısına telekonferans yöntemiyle katıldı.

Seminere Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, Sudan/ SWTUF Başkanı Yusuf Abdülkerim, Tunus/ OTT Konfederasyonu Genel Başkanı Mohamed Lassaad, ICATU Genel Sekreteri Ghassan Ghosn, Gazze İşçi Sendikalar Federasyonu, Arap Eğitimciler Örgütü, Libya Petrol İşçileri Sendikası, MEMUR-SEN, Ürdün/ FJITU, Irak/ GFITU, Lübnan/ CGTL konfederasyon başkanları ve temsilcileri ile Dış İlişkiler Koordinatorümüz  Merita Yıldız ve uzmanımız Ahmet Halfaya  katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan SWTUF Konfederasyonun kapatılmasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "HAK-İŞ’in SWTUF’a destek olma konusunda ITUC ile işbirliği içerisinde çalışmaktadır. ITUC, SWTUF'u kendi üyeleri olmamasına rağmen sahip çıktı ve destek vermeye devam edeceklerini belirterek, Sudan Hükümetini kınadıklarını belirten bir yazı yazarak, tüm uluslararası sendikal hareketi SWTUF’u desteklemeye davet ettiler" şeklinde konuştu.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, "SWTUF’a yardımcı olmak adına meşru olan tüm yolları kullanacağız. Uluslararası Örgütler nezdinde ve ülkemizdeki diplomatik kanallarından da destek almak kaydıyla SWTUF'un kapatılması ve Sudan'da meydana gelen olaylar hakkında tepkimizi anlatıp katkılarını talep edeceğiz” diye konuştu.

Arslan konuşmasında, HAK-İŞ Konfederasyonu olarak Ankara da bulunan Sudan Büyükelçiliğine SWTUF’un kapanma kararını protesto ettiklerini belirten bir yazı gönderdiklerini ve söz konusu sıkıntıları ve taleplerimizi dile getirmek için Ankara’daki Sudan Büyükelçisinden randevu talep ettik. Ancak aylar geçmesine rağmen henüz bir dönüş olmadığını söyledi.

HAK-İŞ’in SWTUF ile ilişkilerinin derin ve saygın bir geçmişe dayandığını belirten  Arslan, "Uluslararası sendikal dayanışma içerisinde SWTUF'u destekleyeceğiz, her türlü imkanlarımızı kullanarak kendilerine destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

25 Temmuz 2020 12:15, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu