DAHA YEŞİL BİR TÜRKİYE İÇİN İŞÇİ-İŞVEREN EL ELE

30 Eylül 2020 11:51, Haberler


DAHA YEŞİL BİR TÜRKİYE İÇİN İŞÇİ-İŞVEREN EL ELE


HAK-İŞ Konfederasyonu olarak TİSK ve TÜRK-İŞ iş birliğiyle gerçekleştirilen “Yeşile Ortak Ol” kampanyasına destek verdik.

Daha yaşanılabilir bir gelecek için her yıl en az 2 milyon fidanı toprakla buluşturmayı ve doğaya nefes olabilmeyi hedefine HAK-İŞ Konfederasyonu olarak tam destek veriyoruz. 

Geçtiğimiz yıl TİSK ev sahipliğinde düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu’nda sosyal taraflarca alınan ortak kararın hayata geçirilmesine HAK-İŞ olarak destekliyoruz.

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle, 11 Kasım 2019 tarihinde Ankara Batıkent’te ve eş zamanlı olarak tüm Türkiye’de 81 ilde gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine büyük destek verdik. Ayrıca, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” etkinlikleri kapsamında, “HAK-İŞ Kadın Komitesi “Özgecan Aslan Hatıra Ormanı”nda fidan dikim etkinliği gerçekleştirdik. Yapılan etkinlikler kapsamında, HAK-İŞ üyeleri tarafından, 250 bin fidan toprakla buluşturulmuş oldu.

İşçi ve işverenlerin işbirliğiyle, “Daha Yeşil Türkiye” hedefi doğrultusunda yeni bir proje daha hayata geçiriliyor. Sosyal fayda bilinciyle hayata geçirilecek olan “Yeşile Ortak Ol” kampanyası kapsamında HAK-İŞ, TİSK ve TÜRK-İŞ “Çevre” için güçlerini birleştirerek geleceğimiz için harekete geçiyor.

Dijital altyapıları, Orman Genel Müdürlüğü iş birliği ve Tohum Eğitim, Kültür ve Doğa Derneği ile yürütülen projenin koordinasyonu ve operasyonu, TİSK tarafından gerçekleştirilecek. 

Tüm sosyal tarafların ağaç dikim taleplerine, “Fidanla Projesi” (fidanla.org) ile koordineli şekilde hazırlanan “Yeşile Ortak Ol” www. yesileortakol.com Web sitesi üzerinden aracılık edilecek. 

Yeşile Ortak Ol Kampanyası Hem Kurumsal, Hem Bireysel Fidan Bağışına Açık Olacak

Proje kapsamında açılan Yeşile Ortak Ol Web sitesi üzerinden kurumlar ve bireyler kendilerine özel olarak tasarlanmış kullanıcı dostu ara yüzler ile diledikleri ağaçlandırma alanına diledikleri miktarda bağışta bulunabilecekler. Gerçekleştirilen bağışlar ve hedefe kalan fidan sayısı Web sitesi üzerinden düzenli olarak takip edilebilecek.

Ayrıca, kurumlar yaptıkları fidan bağışlarını istedikleri şekilde sertifikalandırarak çalışanlarına veya diğer paydaşlarına hediye edebilecekler.  Fidan dikimi taleplerinden raporlamaya, karbon tutulumu analizinden sertifikasyona uçtan uca dijital yönetilen kampanya ile kâğıt israfının da önüne geçilecek.

İşçi ve işverenler olarak tüm tarafları ve vatandaşlarımızı “Yeşile Ortak Ol”maya davet ediyoruz.

HABERE AİT GÖRSELLER :

30 Eylül 2020 11:51, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu