ARSLAN, "HAK-İŞ, TÜRKİYE VE DÜNYA SENDİKAL HAREKETİNİN ÖNEMLİ BİR AKTÖRÜDÜR"

25 Ekim 2020 11:22, Haberler


ARSLAN,  "HAK-İŞ, TÜRKİYE VE DÜNYA SENDİKAL HAREKETİNİN ÖNEMLİ BİR AKTÖRÜDÜR"


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in Türkiye ve dünya sendikal hareketinin önemli bir aktörü olduğunu belirterek, “HAK-İŞ’in gücünü bu ülkenin gücü olarak görüyoruz. Büyüklüğünü Türkiye’nin büyümesi olarak görüyoruz” diye konuştu.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 25 Ekim 2020 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın Samsun Şubesinin 2.Olağan Genel Kuruluna video konferans yöntemiyle katıldı. 

Genel Kurula Genel Başkanımız Mahmut Arslan'ın yanı sıra, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanvekili Av. Hüseyin Öz, Hizmet-İş Sendikası Yönetim Kurulu Üyeleri, Ak Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, HAK-İŞ Çorum İl Başkanı Başkanı Mustafa Köroğlu, HAK-İŞ Tokat İl Başkanı Resul Demir, HAK-İŞ Ordu İl Başkanı Nevzat Acu, HAK-İŞ Amasya İl Başkanı İsmail Pazar, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların Samsun İl Başkanları, sivil toplum kuruluşlarının Samsun temsilcileri, Komite başkanları, delegeler ve basın mensupları katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, genel kurula video konferans ile bağlanarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Samsun’un Milli Mücadele’nin önemli bir şehri olduğunu belirterek,  “Samsun, bu yıl 100. yılını kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı yerdir. Mustafa Kemal Atatürk’ün İstanbul’dan Anadolu’ya adım attığı Samsun, tarihi bir görevi ve sorumluluğu yerine getirmiş önemli bir şehrimizdir” dedi.

HAK-İŞ/HİZMET-İŞ BAYRAĞINI TÜM SAMSUN BELEDİYELERİNDE DALGALANDIRMALIYIZ

Hizmet-İş Sendikamızın Samsun’da uzun yıllardır örgütlü olduğunun altını çizen Arslan, “Samsun’da bizim mücadelemiz 2015 yılında şube kurmakla başlamadı, rahmetli Vehbi Gül’ün belediye başkanlığı döneminden başlayarak HAK-İŞ ve sendikamız Hizmet-İş Samsun’dan asla ayrılmadı. Tekkeköy Belediyesi başta olmak üzere geçtiğimiz uzun yıllar boyunca örgütlendiğimiz, sözleşmeler yaptığımız Vezirköprü‘de de 1984’ten bu yana örgütlü bir sendikayız, bu nedenle Samsun ile bağımız sadece il başkanlığını kurduğumuz dönemden ibaret değildir. Samsun’da çok eskiye dayanan bir mücadelemiz var. İnşallah Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde istediğimiz, arzu ettiğimiz şekilde örgütlenerek Samsun Büyükşehir başta olmak üzere bütün belediyelerinde HAK-İŞ/Hizmet-İş bayrağını en yükseklerde dalgalandırma imkanımız olur” diye konuştu.

BİZİ BİZ YAPAN DURDUĞUMUZ YERDİR

22 Ekim’de HAK-İŞ’in 45. yılını kutladıklarını hatırlatan Arslan, “HAK-İŞ, 21 sendikasıyla Türkiye’nin her işkolunda sendikası olan, bunların önemli bir bölümünü de işkolunun en büyük sendikası olan büyük bir konfederasyondur. Hizmet-İş sendikamız Türkiye’nin en büyük sendikası unvanını kazanmış ve en yakın rakibine 100 binden fazla fark atmış büyük bir örgüttür. Bizi esas değerli, önemli kılan, bizi biz yapan şey, sadece sayısal çoğunlukta olmamız değil, durduğumuz yerdir. HAK- İŞ ve Hizmet-İş sendikası bu milletin medeniyet mücadelesini içine alan, onu sindiren ve bu değerleri evrensel değerlerle birleştirerek sürdürmeye çalışan özgün bir örgüttür. Onun için biz kendimizi bir yönüyle yerli ve milli, bir yönüyle de evrensel sendikal mücadelenin bir parçası olarak görüyoruz” dedi.

HAK-İŞ’in Türkiye ve dünya sendikal hareketinin önemli bir aktörü olduğunu belirten Arslan, şunları kaydetti: “HAK-İŞ’in gücünü bu ülkenin gücü olarak görüyoruz. Büyüklüğünü Türkiye’nin büyümesi olarak görüyoruz. 12 Eylül’ün, 28 Şubat’ın zulmünü yaşamış, 15 Temmuz’da meydanlara çıkarak hain darbe girişimine karşı kanını akıtan ve bu konuda liderlik yapan bir HAK-İŞ’ten bahsediyoruz. Türkiye’nin olağanüstü şartlarında zulümlere, zalimlere karşı onurunu, haysiyetini, ilkesini asla kaybetmeden mücadele etmiş bir örgütüz. Yerli ve milli bir örgütüz. Bu toprakların bütün değerlerini kucaklayan ve bunu uluslararası alanda da temsil eden bir örgütüz” diye konuştu.

Arslan, Hizmet-İş Sendikamıza bağlı Samsun Şubesinin 2. Olağan Genel Kurulunun Konfederasyonumuz HAK-İŞ’e, Hizmet-İş Sendikamıza ve Samsun emekçilerine hayırlar getirmesini temenni etti.

KADRO MÜCADELESİ, TÜRK SENDİKACILIĞININ YÜZ AKIDIR

HAK-İŞ Genel Başkan yardımcısı ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanvekili Hüseyin Öz, taşeron işçiliğin Türkiye’de son bulması için HAK-İŞ ve Hizmet-İş tarafından başlatılan kadro mücadelesinin Türk sendikal hareketinin yüz akı bir mücadele olduğunu belirterek , “Kadro mücadelesi, Genel Başkanımızın liderliğinde Türkiye işçi hareketinin yüz akı olan bir mücadeledir” dedi.

“HAK-İŞ’İN 45. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUM”

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in 45. Yıl dönümünü kutlayarak sözlerine başlayan AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, “Şehitlerimizin, Gazilerimizin üstün mücadeleleri, o mübarek kanları nasıl bu ülkeyi inşa etmiş ve bugünlere kadar muhafaza etmişse; işçi kardeşlerimiz de aziz ve mübarek alın terleri ile Türkiye’nin gelişmesine ve kalkınmasına büyük katkılar sağlamıştır. İşçi kardeşlerimiz bugüne kadar olan tüm mücadelelerimizde bizim yanımızda olmuştur. Tüm engellemelerde, özellikle 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında HAK-İŞ de, HAK-İŞ gibi kuruluşlar dim dik durdular, ülkesine, milletine, istikrarına, istikbaline sahip çıktılar. Rabbim sizlerden razı olsun.  Bu anlamda Türkiye’de milli iradenin, demokrasinin, insan hak ve hürriyetlerinin yerleşmesine verdikleri destek için de HAK-İŞ’e, Hizmet-İş’e teşekkür ediyorum Ülkemiz ve milletimiz için, var gücümüzle, el ele hep birlikte çalışacağız genel kurulunuz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Genel Kurulda bir konuşma yapan İlkadım Belediye Başkanı Necati Demirtaş, ülkemizin önemli bir dönemden geçtiğini belirterek, “Bizler işçi kardeşlerimizin emeğini zamanında ödemek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz"  dedi.

İşçinin hakkını en üstün değer olarak gördüğünü belirten Çarşamba Belediye Başkanı Halil Doğan, “İşçinin başının eğilmediği, emeğinin karşılığını adilce aldığı İnşallah daha güzel günleri hep beraber yaşarız, kongreniz hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

25 Ekim 2020 11:22, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu