ARSLAN, GAZİANTEP’TE TİS TÖRENİNE KATILDI

29 Ocak 2021 11:38, Haberler


ARSLAN, GAZİANTEP’TE TİS TÖRENİNE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 29 Ocak 2021 tarihinde, Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamız ile Şahinbey Belediyesi BELYÖN A.Ş. ve Personel A.Ş. arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı. 

Şahinbey Kültür Merkezi’nde Pandemi kurallarına uygun şekilde düzenlenen törene Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, HAK-İŞ Gaziantep İl Başkanı Halil İbrahim Tanrıöver, Hizmet-İş Sendikası Gaziantep 2 No’lu Şube Başkanı Ahmet Hoşaf, Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Cuma Güzel, Şirket Müdürü Buket Yıldırım, Konfederasyonumuza bağlı Sendikaların Gaziantep İl Başkanları, üyelerimiz ve basın mensupları katıldı. 

“KHK’lı Emekçilerin Hak Kayıplarını Telafi Ediyoruz”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 696 sayılı KHK ile taşerondan kadroya geçen üyelerimiz adına imzaladıkları ilk toplu iş sözleşmesi ile yeni haklar elde ettiklerini ifade ederek, geçiş döneminden kaynaklanan hak kayıplarının telafi edildiğini söyledi. 

Arslan, “696 sayılı KHK ile kadroya geçirilen üyelerimize geçiş döneminde Yüksek Hakem Kurulu’nun belirlediği ücretler uygulandı. Geçiş süreci tamamlandı ve artık sözleşmelerimizi imzalıyoruz. Bu toplu iş sözleşmesi ilk kez yasanın bize tanımış olduğu serbest toplu pazarlık hakkımızı kullandığımız sözleşmedir. Kararnameden kaynaklı olarak geçiş döneminde istenilen haklar verilemedi. Sözleşme ile yeni hakları elde ettik ve bundan sonraki sözleşmelerde daha fazla haklar elde edeceğiz” dedi.

“Pandemide Üzerimize Düşen Sorumlulukları Yerine Getiriyoruz”

Dünyanın zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Arslan, “Tüm dünya ile birlikte ülkemiz de olağanüstü bir dönemden geçiyor. HAK-İŞ olarak 21 sendikamız ve 700 bin üyemizle devletimizin, milletimizin yanında saf tutarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getiriyoruz. Bu süreçte üyelerimiz tam zamanlı olarak çalıştı. Belediyeler başta olmak üzere kamuda çalışan arkadaşlarımız tüm hizmetleri eksiksiz ve aksatmadan büyük bir fedakârlıkla yürüttüler. Tüm emekçilerimizi yaşadığımız Pandemi sürecinde gösterdikleri üstün gayretlerinden dolayı kutluyorum” şeklinde konuştu.

“İşçinin Alınteri Soğumadan Ücreti Ödenmeli”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, göreve başladığı günden beri işçilerle sorun yaşamadığını belirterek, “Biz, işçinin alın teri soğumadan ücretinin ödenmesi gerektiğine inanıyoruz. Allaha şükür ödemeleri günü gününe yapıyoruz. İmkânlarımız arttıkça, işçimizi desteklemeye devam edeceğiz. HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’a ve Hizmet-İş Sendikası yöneticilerine teşekkür ediyorum. Sözleşmemizi birlikte tamamladık ve bugün imzalıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.

İmza törenin ardından, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na Hatay Ormanları Ağaçlandırma Arazisine, adına yapılan Fidan Bağış Sertifikasını takdim etti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

29 Ocak 2021 11:38, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu