ARSLAN, “AZİM VE KARARLILIKLA MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

01 Şubat 2021 12:52, Haberler


ARSLAN, “AZİM VE KARARLILIKLA MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonu’nun taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi için verdiği onurlu mücadelenin, son dakikada yapılan haksız bir müdahale ile sekteye uğratıldığını, bütün taleplerimize karşın bu yanlıştan dönülmemesi nedeniyle mağduriyet yaşayan sendikalarımızın sayısının arttığına dikkat çekerek, “HAK-İŞ yapılan tüm müdahalelere rağmen gücünden hiçbir şey kaybetmeden azim ve kararlılıkla mücadelesine devam edecektir” dedi. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 1 Şubat 2021 tarihinde Genel Başkan Yardımcılarımız Dr. Osman Yıldız, Av. Hüseyin Öz ve Genel Sekreterimiz Eda Güner ile birlikte OLEYİS Sendikamızı ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Arslan, OLEYİS Sendikası Genel Başkanı Vedat Böke, OLEYİS Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Yılmaz ve OLEYİS Genel Sekreteri Serpil Açıkgöz ile bir araya geldi.

“Haksız ve Hukuksuz Müdahaleyle Sekteye Uğratıldık”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 31 Ocak 2021 tarihinde açıklanan 2021 yılı birinci dönemi sendikal istatistikleri kapsamında OLEYİS Sendikamızın mağduriyet yaşamasından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi için verdiği onurlu mücadelenin, son dakikada 696 sayılı KHK’ya yapılan haksız ve hukuksuz müdahale ile sekteye uğratıldığını dile getiren Arslan, “Bu müdahale, Konfederasyonumuzu ve üye sendikalarımızı olumsuz etkilemiştir. 696 sayılı KHK ile 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununa Eklenen Geçici 7. Maddenin,  üyelerimizin iş kollarının değişikliğini öngören düzenlemeleri, 1 Temmuz 2020 ve 1 Kasım 2020 tarihlerinde yürürlüğe girmeden önce bu düzenlemenin düzeltilmesi talebinde bulunduk. Bütün uyarılarımıza rağmen ne yazık ki ilgili düzenleme Bakanlık tarafından yapılmadı” sözlerine yer verdi.

“Hak Etmediğimiz Bir Durumla Karşı Karşıya Kaldık”

Arslan, “Bakanlığın ortaya koyduğu tavrın, istatistiklerin yayınlanma biçiminin, HAK-İŞ olarak 3 yıla yakın süredir gündemde tuttuğumuz 696 sayılı KHK’ya eklenen geçici maddenin sonuçlarının HAK-İŞ açısından ciddi ve yıkıcı sonuçlar doğuracağını söyledik. Bu müdahalenin mutlaka düzenlenmesi gerektiğini, söz konusu düzenlemeyle HAK-İŞ’in 200 bine yakın üyesinin yer değiştireceğini, burada bir kaos oluşacağını, sendikalar arasında ciddi sıkıntıların oluşacağını sürekli olarak gündeme getirdik. Bütün uyarılarımıza rağmen Bakanlıktaki bir yapı, bizim hak etmediğimiz, sendikalarımızın hak etmediği mücadelemizle hiç uyumlu olmayan bir durumla karşı karşıya kaldık” dedi.

“Azim ve Kararlılıkla Mücadelemizi Sürdüreceğiz”

2012 yılından bu yana HAK-İŞ’e bağlı sendikalarda herhangi bir mağduriyet yaşamadıklarını vurgulayan Arslan, “696 sayılı KHK sebebiyle gerçekleşen iş kolları değişikliği sebebiyle bir kısım sendikalarımız üyelerinin önemli bir kısmını kaybetmiş, bir kısım sendikalarımız ise üyelerini kaybederek mağduriyet yaşamış ve mağduriyet yaşayan sendikalarımızın sayısı artmıştır. HAK-İŞ, yapılan tüm müdahalelere rağmen gücünden hiçbir şey kaybetmeden azim ve kararlılıkla mücadelesine devam edecektir” şeklinde konuştu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

01 Şubat 2021 12:52, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu