YILDIZ, “HER PROJEMİZDE BİR AÇILIM YAPMA GAYRETİNDEYİZ”

17 Şubat 2021 11:00, Haberler


YILDIZ, “HER PROJEMİZDE BİR AÇILIM YAPMA GAYRETİNDEYİZ”  


Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in projeli çalışma kültürüne verdiği öneme ve bugüne kadar yürüttüğü özgün ve örnek projelere dikkat çekerek, “Hem projelerimizin faaliyetlerini hem de projelerimizin oluşumunu çalışma hayatının tamamını ve bütün aktörlerini içine alacak şekilde dizayn etmeye çalışıyoruz. Her projemizde ayrı bir açılım ortaya koyma gayreti içerisinde bulunuyoruz ve bunu da başarıyoruz” dedi. 

Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, 17 Şubat 2021 tarihinde Genç Kadın Emekçilerin Yaygın Öğrenme Yoluyla Güçlendirilmesi Proje toplantısına katıldı. HAK-İŞ Konfederasyonumuzun koordinatörlüğünde, Avrupa Birliği’nin Erasmus+ programı kapsamında hayata geçirilen Genç Kadın Emekçilerin Yaygın Öğrenme Yoluyla Güçlendirilmesi Projemizin ikinci toplantısı, HAK-İŞ Genel merkezinde Kovid-19 önlemlerine uygun olarak gerçekleştirildi. Proje toplantısına Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız’ın yanı sıra, HAK-İŞ Genel Sekreteri ve Proje Koordinatörü Eda Güner, projemizin ulusötesi ortakları Adalet, Eşitlik ve Barış Konseyi COJEP Genel Başkanı Ali Gedikoğlu ve Arnavutluk Emek Araştırma Merkezi Direktörü Edison Hoxha, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Şemsettin Tabur ile uzmanlarımız katılım sağladı.

“Güzel Bir Projeyi Hayata Geçiriyoruz”

Genç Kadın Emekçilerin Yaygın Öğrenme Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi’nin önemini vurgulayan Yıldız, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak proje kültürlü bir yaşam için gayret sarf ediyoruz. Hem projelerimizin faaliyetlerini hem de projelerimizin oluşumunu çalışma hayatının tamamını ve bütün aktörlerini içine alacak şekilde dizayn etmeye çalışıyoruz. Her projemizde ayrı bir açılım ortaya koyma gayreti içerisinde bulunuyoruz ve bunu da başarıyoruz. Genç Kadın Emekçilerin Yaygın Öğrenme Yoluyla Güçlendirilmesi Projemiz ile 5 ortaklı, kurumları ve aktörleri bir araya getiren güzel bir projeyi hayata geçiriyoruz” dedi.

“Özgün Bir Projeyi Hayata Geçiriyoruz”

HAK-İŞ olarak son 15 yıldır esas önceliklerinin kadın ve gençlik konusu olduğunu söyleyen Yıldız, “Konfederasyon olarak kadın ve gençlik üzerinden formüle ettiğimiz çok fazla çalışma ve faaliyetimiz var. Kadın konusunda HAK-İŞ olarak standart dışı, örnek olacak, model olacak çalışmalar yaptık ve bunları içselleştirdik. Bunu yapımıza, hareket tarzımıza ve bütün faaliyetlerimize yansıttık. Bu yüzden Konfederasyonumuzun kimliğinde kadının çok net ve belirgin bir yeri vardır. Bu bakımdan ele alındığında Genç Kadın Emekçilerin Yaygın Öğrenme Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi, özgün bir projedir. Projemiz, hem kadını, hem de gençleri birleştiren bir formüldür” ifadelerini kullandı.

Yıldız, “Genç Kadın Emekçilerin Yaygın Öğrenme Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi kapsamında bütün taraflarla beraber hareket etmenin bir zenginlik olduğunu düşünüyorum. Bu projede bu fırsatı yakalamış olduk. Birlikte daha üretken ve başarılı işleri yapmış olmayı umuyoruz” diye konuştu.

“Sendikacılığın Temeli Özgürlüktür”

Sivil toplumun kendi ilkelerinin, değerlerinin, prensiplerinin ve standartlarının olduğunu söyleyen Yıldız, “Biz o standartları ne kadar çok içselleştirip kullanırsak, o kadar çok değeri ortaya koymuş oluruz. HAK-İŞ olarak topluma dönük bir kuruluş olduğumuz için değerleri burada pişirip toplumla paylaşabilmemiz gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu. 

Yıldız, HAK-İŞ’in her zaman dışa açık bir yüzünün olduğunu belirterek, “Kendi iç çalışmalarımızda, karar verme süreçlerimizde, politika oluşturma süreçlerimizde buna çok önem veriyoruz. Çünkü biz bir toplumsal değer kuruluşuyuz. O değeri en iyi şekilde anlatabiliyor olmamız gerekiyor. Bu nedenledir ki HAK-İŞ Konfederasyonu, Türkiye’deki bütün karar verme süreçlerinde, kanun yapma süreçlerinde etkili bir rol oynamaktadır” sözlerine yer verdi.

Sendikal örgütlenmenin temelinin gönüllülük üzerine kurulu olduğunu belirten Yıldız, “Baskıyla ve zorla üyelik olmaz. Sendikacılığın sloganı, ekmek, barış ve özgürlüktür. Bu açıdan baktığımızda her yol özgürlüğe çıkıyor. Sendikacılığın temeli özgürlüktür. Nerede olursa olsun sendikal örgütlenme özgürlükle olur. Özgürce, gönüllülük temelinde yapılır” dedi.

HAK-İŞ Genel Sekreteri ve Proje Koordinatörü Eda Güner, önceki gün açılışı gerçekleştirilen Genç Kadın Emekçilerin Yaygın Öğrenme Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi’nin ulusötesi toplantısının gerçekleştirildiğini belirterek, “Projemiz kapsamında akademisyenlerimiz tarafından hazırlanan proje ortaklarımızın da destek verdiği modül çalışmamızla ilgili çalışmalarımızı yapmak, projemizin işleyişiyle ilgili ortaklarımıza bilgi vermek ve varsa onların da önerilerini almak için çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

Toplantı, Proje İletişim Uzmanı Recep Atar’ın projenin temel faaliyetleri ve kurumlar arası iş bölümü sunumu, ulusal ve uluslararası ortakların sunumlarıyla devam etti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

17 Şubat 2021 11:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu