YILDIZ, “SENDİKAL MÜCADELEYİ ÜLKEMİZİN HER KÖŞESİNE GÖTÜRÜYORUZ”

18 Şubat 2021 10:11, Haberler


YILDIZ, “SENDİKAL MÜCADELEYİ ÜLKEMİZİN HER KÖŞESİNE GÖTÜRÜYORUZ”


Genel Başkan Vekilimiz Dr. Osman Yıldız, HAK-İŞ’in bütün illerdeki emekçilere, işçilere ulaşma gayreti içerisinde olduğunu belirterek, “Biz sendikal mücadeleyi, sendikal örgütlenmeyi ülkemizin her köşesine götürüyoruz. Bu örgütlenmede kendimize sorumluluk atfediyoruz” dedi.

Genel Başkan Vekilimiz Dr. Osman Yıldız, 18 Şubat 2021 tarihinde HAK-İŞ Gaziantep İl Başkanı Halil İbrahim Tanrıöver, HAK-İŞ Kilis İl Başkanı Ekrem Çetin, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticileri ve HAK-İŞ’e bağlı sendikaların Gaziantep ve bölge Şube Başkanlarıyla bir araya geldi.

“Sendikal Mücadeleyi Ülkemizin Her Köşesine Götürüyoruz”

Yıldız, HAK-İŞ’in bütün illerdeki emekçilere, işçilere ulaşma gayreti içerisinde olduğunu belirterek, “Biz sendikal mücadeleyi, sendikal örgütlenmeyi ülkemizin her köşesine götürüyoruz. Bu örgütlenmede kendimize sorumluluk atfediyoruz” dedi. Yıldız, sigortalı çalışanların 14 milyonun üzerinde olduğu ülkemizde sendikalı çalışanların ise 2 milyon düzeyinde bulunduğuna dikkat çekerek,  “HAK-İŞ olarak, daha yapacak çok işimizin olduğunu biliyoruz. 20 iş kolunda örgütlendik. Sendikalarımız da iş kollarında büyük gayretle ve etkin bir şekilde sendikal mücadelelerini yapıyorlar. Bunu daha ileriye götürmek, daha çok emek sarf etmek bizim görevimizdir” dedi.

“Öncelikli Alanlarımızdan Birisi Örgütlenme”

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun tüm Türkiye’de aktif bir sendikal mücadele ortaya koyduğunu belirten Yıldız, “Bizim için öncelikli alanlardan birisi örgütlenmedir. Örgütlenmeye çok büyük önem veriyoruz. Örgütlenmeye bağlı olarak da sendikal faaliyetlerimizi etkin ve yaygın bir şekilde Türkiye çapında gerçekleştiriyoruz. Bu vesileyle bütün illerimizi ziyaret ediyoruz. Gaziantep de bu illerimizin başında gelmektedir” dedi.

“Gaziantep’te Sendikal Faaliyetlerimizi Arttırmaktan Gurur Duyuyoruz” 

Gaziantep ilinin son zamanlarda birçok farklılığı ortaya koyduğunu, sadece sanayisini geliştirip gücünü ortaya koymakla kalmadığını belirten Yıldız, “Gaziantep ilimiz Suriyeli mültecileri de içinde barındıran ve onları uyum içerisinde güçlendiren, hayata, ülkeye ve çalışma hayatına kazandıran önemli bir ilimizdir. Bu süreçte önemli bir maharet sergileyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’e teşekkür ediyorum. Gerçekten büyük bir başarının simgesi olmuştur. Gaziantep’te sendikal faaliyetlerimizi artırmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz” diye konuştu.

“Sendikacılık Bütün Halkla Yapılan Bir Mücadele”

Sendikacılığı tepedeki bir organizasyon olarak değil, bütün üyelerle, bütün halkla beraber yapılan bir mücadele olarak gördüklerini söyleyen Yıldız, “Faaliyetlerimizi bütün üyelerimizin katılımını ve katkısını alarak, bütün halkımızı işin içine dahil ederek gerçekleştiriyoruz. Onun içindir ki Konfederasyonumuz hızla büyüyor ve bundan sonra da inşallah aynı hızla büyümeye devam edecektir” diye konuştu.

“HAK-İŞ Yeni Bir Eşiği Daha Aştı”

2021 yılı Ocak Ayı sendika istatistiklerine göre HAK-İŞ’in yeni bir eşiği daha aştığını vurgulayan Yıldız, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak Ocak ayında açıklanan istatistiklerde 700 bin üye sayısını geçmiş bulunuyoruz. Milyonlara ulaşma hedeflerimizi inşallah Türkiye’deki emekçilerle, bütün halkımızla beraber gerçekleştireceğiz. En iyi sendikal mücadeleyi, en iyi hizmeti vererek, en iyi hedefleri ortaya koyarak, hem çalışma hayatının, hem ülkemizin, hem de dünyanın sorunlarına dikkat çekerek, mücadele ederek, sorunlara yönelik çözümler üreterek yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Türkiye'yi Karış Karış Dolaşmamız Gerekiyor”

Yıldız, “Sadece örgütlenmelerde, toplu sözleşmelerde değil diyaloğu, katılımcılığı, demokratik ve çoğulcu anlayışı da ülkemizin bütün ücra köşelerine götürmemiz gerekiyor. Bunun için Türkiye'yi karış karış dolaşmamız gerekiyor” dedi.

“Üretimin Durdurulmasına Karşı Çıktık”

HAK-İŞ’in Pandemi sürecinin başladığı ilk günden itibaren üretimi durdurma anlamına gelen OHAL’e karşı çıktığını anımsatan Yıldız, “Üretimin devam etmesi konusunda kararlılığımızı ve bu yöndeki katkımızı net bir şekilde ortaya koyduk. Sonunda gördük ki doğru bir yolda yürüyoruz. Bütün işyerlerimiz açık, bütün işyerlerimiz üretimini başarılı bir şekilde yapıyor” dedi. 

“Dosdoğru, Dik ve Gayretli Olmak Zorundayız”

Birey olarak, sendikacı olarak, sivil toplum örgütü olarak herkese iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin alınması konusunda büyük bir sorumluluk düştüğünü söyleyen Yıldız, “Her türlü üretimi, her türlü gayreti yapmamız gerekiyor. Bütün bunları yaparken de sadece HAK-İŞ’in hedefleri değil, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ve sonraki hedeflerine hep birlikte katkı sunmamız gerekiyor. Söylenmek yerine iş yapma konusunda kararlılığımız var. Dosdoğru olmak, dik olmak ve gayretli olmak zorundayız. Bütün sendikalarımızla hedefe kilitlenerek yolumuza devam ediyoruz” dedi. 

“Bütün İllerdeki İşçilere Ulaşmayı Hedefliyoruz”

Yıldız, “HAK-İŞ Konfederasyonu nasıl 20 işkolunda örgütlülüğünü ve kurumsal yapısını tamamladı, vizyonunu güçlendirdiyse, aynı şekilde bütün illerimizde de aynı yapının gerçekleşmesini istiyoruz. Biz her ilde mini HAK-İŞ istiyoruz. 20 işkolunun 20’sinde de her ilde örgütlülüğümüzü gerçekleştirmek, yaygın olan iş kolundaki sendikalarımızın şubeleştiği, kendi kurumsal yapısını kurduğu ve bütün illerdeki işçilere ulaştığı bir yapıyı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Gaziantep’teki Üye Sayımız Giderek Yükseliyor”

Bütün illerde yapılanmalarını arttırarak yollarına devam ettiklerini dile getiren Yıldız, “Gaziantep’te bu anlamda önemli bir mesafe kat ettik. İşkollarımızın çoğunun burada örgütlülüğü var. Gaziantep ilimizde önemli derecede üye sayımız var ve bu sayı giderek yükseliyor. Bu başarıdan dolayı Gaziantep’teki üyelerimize, Gaziantep Belediye Başkanımıza, yöneticilerimize, işverenlerimize ve bize teveccühte bulunan bütün işverenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“HAK-İŞ Örnek Bir Konfederasyondur”

HAK-İŞ Konfederasyonunun liderliği, vizyonu, duruşu ve faaliyetleri ile örnek bir konfederasyon olduğunu belirten Yıldız, “Bizler Konfederasyonumuzun ilkeleri ve vizyonu altında çalışmaktan gurur duyuyoruz. Bu vesileyle Gaziantep’e gelip, sendika başkanlarımız ve temsilcilerimizle görüşmelerimizi yaparak, yeniden stratejilerimizi değerlendirmek, hedeflerimizi ortaya koymak ve sosyal diyalog anlayışı çerçevesinde işverenlerimizle yeni örgütlenme alanlarını konuşmak üzere Gaziantep’i ziyaret ettik” diye konuştu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

18 Şubat 2021 10:11, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu