ARSLAN, “YENİ ANAYASA OLMAZSA OLMAZIMIZDIR”

03 Mart 2021 11:46, Haberler


ARSLAN, “YENİ ANAYASA OLMAZSA OLMAZIMIZDIR”


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İnsan Hakları Eylem Planı tanıtım toplantısında dile getirdiği yeni ve sivil Anayasa çalışmalarına destek verdiklerini belirterek, “HAK-İŞ olarak yeni ve sivil bir anayasa talebimizi yineliyoruz. Bu ülkenin birlik ve bütünlüğünün sağlanması için böyle bir anayasaya ihtiyacımız var” dedi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 3 Mart 2021 tarihinde, Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın Gaziantep 2 No’lu Şubesi 1. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

Pandemi nedeniyle sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde gerçekleştirilen toplantıya, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Vekilimiz Dr. Osman Yıldız, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticileri, Hizmet-İş Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri, HAK-İŞ Gaziantep İl Başkanı Halil İbrahim Tanrıöver, Hizmet-İş Sendikası Gaziantep 2 No’lu Şube Başkanı Ahmet Hoşaf, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, HAK-İŞ Adıyaman İl Başkanı Hasan Kılınç, HAK-İŞ Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Çınar, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke ve basın mensupları katıldı.  

“Yeni Anayasa Olmazsa Olmazımız”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İnsan Hakları Eylem Planı tanıtım toplantısında dile getirdiği yeni ve sivil Anayasa çalışmalarına destek verdiklerini belirterek, “28 Şubat, 27 Nisan e-bildirisi de dahil 15 Temmuz gibi ihanetleri hep birlikte yaşadık. Sivil, demokratik, özgürlükçü bir Anayasa, bu tür antidemokratik girişimleri bir daha yaşamamak için olmazsa olmazımızdır. Bu ülkenin birlik ve bütünlüğünün sağlanması için böyle bir anayasaya ihtiyacımız var. HAK-İŞ olarak yeni, sivil bir anayasa talebimizi yineliyoruz” şeklinde konuştu.

 “Yeni Anayasa Teklifimizin Hazırlıklarına Başladık”

HAK-İŞ olarak yeni anayasa teklifi hazırlıklarına başladıklarını kaydeden Arslan, siyasi partilerin tamamı, sivil toplum örgütleri, sendikalar ve meslek kuruluşlarının hep beraber kendi önerilerini ortaya koyduğu yeni bir anayasa çağrısına evet diyeceklerini söyledi.

“HAK-İŞ, 1982 Anayasasına Hayır Diyen Tek Örgüttür”

Yürürlükte olan 1982 Anayasasının darbeci ruhu yaşatmaya devam ettiğine dikkati çeken Arslan, “1982’de darbecilerin oluşturduğu bir komisyon tarafından hazırlanan anayasa topluma dayatılmıştır. 1982 Anayasasının ruhunu da sürecini de biliyoruz. Baştan sona sakat, meşru olmayan anayasa süreci izlenmiştir. Bundan dolayıdır ki 1982 Anayasasına ilk günden itiraz eden, ‘Hayır’ diyen tek örgütüz” ifadelerini kullandı.

“HAK-İŞ, 28 Şubat Zihniyetinin Karşısındadır”

Seçilmiş parlamentonun güvenoyu verdiği hükümeti yıkmak için bir kısım STK’ların süreçte görev aldığını anımsatan Arslan, HAK-İŞ’in, tüm baskılara karşı demokrasiden yana tavır aldığını söyledi.

Arslan, “HAK-İŞ bir sivil toplum örgütüdür. Bunun yanı sıra ülkemizin değerlerinin, inançlarının, medeniyetinin yılmaz bir savunucusudur. HAK-İŞ, 28 Şubat zihniyetinin karşısındadır ve karşısında olmaya devam edecektir” dedi.

“28 Şubat Tüm Bağlantılarıyla Açığa Çıkarılmalı”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 28 Şubat 1997’yi Türk demokrasisi açısından karanlık bir dönem olarak nitelendirdi.

Türkiye’de kimsenin darbenin adını ağzına dahi almaması için 28 Şubat’ın tüm bağlantıları ile açığa çıkarılması gerektiğine işaret eden Arslan, 28 Şubat Postmodern darbesinin tüm sorumlularının yargı önünde hesap vermesi gerektiğini söyledi.

Arslan, Organize Sanayi Bölgesi Çalışanlarını HAK-İŞ’li Olmaya Davet Etti

Gaziantep’te HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın 10 binin üzerinde üyesi bulunduğunu belirten Arslan, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde çalışan emekçileri HAK-İŞ’e bağlı sendikalara üye olmaya davet etti.

Arslan’dan Gaziantep ve Diyarbakır Annelerine Teşekkür

Gaziantep’in en çok Suriyeli sığınmacı barındıran kent olduğuna dikkati çeken Arslan, “Bu şehrin büyük bir vefası var. Dünyada en fazla göçmen nüfusun yaşadığı şehirlerden ikincisi Gaziantep’tir. Yaklaşık 500 bine yakın Suriyeli kardeşimizin yaşadığı bu şehre, bir Ensar sorumluluğu ile hareket ettiği için teşekkür ediyorum” dedi.

Arslan, terörle mücadele eden ailelerin bir an önce evlatlarına kavuşmasını dileyerek, bu amaçla uzun bir süredir mücadele yürüten Diyarbakır Annelerine de teşekkür etti.

“HAK-İŞ Dünyada Yapıcılığıyla, Diyaloğuyla, Güvenilirliğiyle Biliniyor”

Genel Başkan Vekilimiz Dr. Osman Yıldız, HAK-İŞ için değerlerin, ilkelerin ve hedeflerin çok önemli olduğunu söyledi.

HAK-İŞ’in yapıcı sendikacılığın değerlerini öne çıkaran, güveni esas alan bir konfederasyon olduğunu belirten Yıldız, “HAK-İŞ dünyada yapıcılığıyla, diyaloğuyla, güvenilirliğiyle bilinen bir konfederasyondur” dedi.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yeni yol haritasındaki güçlü birey, güçlü toplum, demokratik Türkiye kavramlarını HAK-İŞ olarak öteden beri genel kurulların temel ilkesi olarak ortaya koyduklarını söyleyen Yıldız,  “Bunlar bizim bu hak ve özgürlük mücadelemizin güzel bir yansımasıdır” ifadelerini kullandı. 

Genel kurulda Konfederasyonumuza bağlı Öz Güven-Sen Genel Başkanı Ömer Yılmaz, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke ve Memur-Sen Gaziantep İl Başkanı Ahmet Gök birer selamlama konuşması yaptılar.

HABERE AİT GÖRSELLER :

03 Mart 2021 11:46, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu